Scrum - használjátok?
2010-08-04T23:49:03+02:00
2010-08-05T21:26:50+02:00
2022-06-30T02:56:52+02:00
 • Mi is agilben nyomjuk. Terv, doksi van, csak változik. Alapjaiban nem, de kisebb dolgokban igen. Előre maga a megrendelő se tudja pontosan mit akar, viszont a korai és folytonos eredmények alapján tud adni fejlesztési javaslatokat. Látja, hogy hopp ez pont jó, de még kéne oda 1-2 valami. Az a másik modul az így necces kicsit át kell alakítani stb.

  Olyat nem engedünk, ami fából vaskarikát csinál. Ha van egy alap adatszerkezet, amit fejbevágna valami furfangos ötlet és erre épül egy adott rész, azt visszautasítjuk azzal, hogy így ebben formában nem illeszkedik a meglévő rendszerbe, vagy módosítással belemehet.

  Vízesésénél olyan megrendelő kéne, aki pontosan betűre leírná mit akar. Ilyen nincs, vagy ha van, akkor valaki, aki ért hozzá kémkedni akar.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt a doksit olvasd el, miután elolvastad a Wikipédián a Scrum szócikket.

  Sok szoftver is létezik a munka követésére.

  Ez az egyszerű scrum tool például segít a munka folyamatos manage-elésében, a backlog egyszerű karbantartásában és a sztori-kártyák nyomtatásában.

  Én konkrétan évek óta scrum projektekben veszek részt és nagyon pozitívak a tapasztalatok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahol eddig dolgoztam, ilyen hibrid megoldások voltak. Ha elkészült egy modul, megmutattuk, javítottuk.

  Kíváncsi lennék a gyakorlatban erre. Talán egyszer eljutok olyan céghez ahol nem jut 1 programozóra két PM.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy oldjátok meg hogy a folyamatosan változó program ne menjen át veszteségesbe a plusz idők miatt


  Amikor az ugyfeltol uj kovetelmenyek erkeznek, valamin valtoztatni kell, azert fizetnie kell, de erre a reszere nincs nagyon ralatasom...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én azt vettem ki a leírásból bizonyos időközönként megbeszéljük mit fejlesztünk és azt a rövid dolgot megcsináljuk.


  Szoktak lenni sprint planning, amikor a csapat eldonti, hogy a "backlog"-bol mik fernek bele a sprintbe, azt lebontjak taszkokra, itt egy-egy feature-hez nyugodtan lehet "design", "testing", stb. taszkokat felvenni, sot, lehet altalanos design taszkokat is felvenni...

  tényleg sokkal jobb az eredmény így mint hagyományos módszerrel?


  Ha "hagyomanyos modszer" alatt Waterfall-ra gondolsz, Scrum es mas iterativ folyamatnak megvan az elonye, hogy a megrendelo kisebb idokozonkent kap valamennyire mukodo termeket, igy a csapat viszonylag koran kap visszajelzest, nem a vegleges termek atadasakor derul ki, hogy a felet at kell irni...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még 1 kérdés eszembe jutott.
  Hogy oldjátok meg hogy a folyamatosan változó program ne menjen át veszteségesbe a plusz idők miatt, vagy hogy lehet egyáltalán erre időt kalkulálni.

  És köszi szépen az infókat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor valamit nem jól értettem.

  Én azt vettem ki a leírásból bizonyos időközönként megbeszéljük mit fejlesztünk és azt a rövid dolgot megcsináljuk. De hol marad az a rész hogy átnézzük hogy milyen modulok (részek, akármik)-ből áll a program, ezek hogyan fognak együttműködni, és a program egészében hogy fog kinézni? (persze le is szoktuk írni)

  szerk: tényleg sokkal jobb az eredmény így mint hagyományos módszerrel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kihagyjuk a tervezést és csak kódolgatunk


  Ezt hol olvastad? Az agilis folyamatok egyik alapelve, hogy nem visszuk tulzasba a dokumentalast es designt, mert a valtozo kovetelmenyek miatt ezeket allandoan modositgatni kene, es rengeteg idot veszitenenk, de a tervezest nem lehet kihagyni teljesen!

  A kornyekemen (Kolozsvar) a legtobb komolyabb cegnel alkalmazzak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Mostanában sok helyen olvastam hogy scrumot kell alkalmazni mert ezzel majd megváltjuk a világot.
  Nekem kicsit furcsának tűnik hogy kihagyjuk a tervezést és csak kódolgatunk aztán megnézzük hogy mit kellett volna csinálni.

  Nektek mi a véleményetek erről? Használja valaki?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd