DBGRID probléma delphi alatt

DBGRID probléma delphi alatt
2004-05-21T23:40:36+02:00
2004-05-25T22:58:19+02:00
2022-11-01T15:45:34+01:00
 • én az itteni megoldást: klikk

  használom, hogy a görgetésre legalább rendesen működjön
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De. A titok nyitja a FetchAll. Akkor lesz csak több állapota, ha tudja, hogy összesen hány rekord van a táblában/query-ben. ClientDataset-tel ezért müködik jól. Az általam leírtak InterBase-es tapasztalatok, de gondolom a többinél is ugyanez a probléma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mégis, nincs arra lehetőség, hogy a dbgrid scrollbar-ja úgy működjön, mint egy "rendes scrollbar"? Értem ez alatt, hogy ne csak 3 állapota legyen, hanem mozogjon is a csúszka, valamint, változzon a mérete, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ki hogyan értelmezi. Én nem problémának látom, hanem logikának: a DBGrid fix puffermérettel számolja a scroll rangekat és stepeket a StringGrid nem. a DBGrid fix memóriát eszik a StringGrid nem. Ha át akarod gyúrni a DBGridet, ahhoz, valszin nem lesz elég az örököltetés. Én nagyobb problémának tartom azt, hogy az TInpalceEdit nem interface, így csak kínnal-keservvel lehet normális datetime editort, checkboxot, stb-t előcsalni belőle.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello Srácok!
  A problémámat a Molnár Roland féle adatbázis dolgozatban is megtaláltam, ám a megoldást azóta is keresem, idézek a dolgozatból:
  http://free.x3.hu/sawo/dbgrid.jpg
  Aki megoldást tud, kérem írjon nekem mailt, vagy írja meg a fórumban, köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd