Másodállás/fusimeló - PHP programozó
2010-08-02T09:16:21+02:00
2010-08-05T21:56:04+02:00
2022-07-25T00:57:23+02:00
 • Aki még nem adta meg az e-mail címét, kérjük adja meg. Aki megadta, annak üzentünk. Köszönjük a sok jelentkezést!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @spider Köszönjük a hozzászólásokat. Fontos, hogy ezeket tisztázzuk, mert egy laikus még rosszat gondolhatna @dagatt mindent elmondott, ezúton is köszönjük neki is.
  Egy megbízási szerződés általában így fogalmaz:
  Az elkészült program, és annak minden részegysége a XY Kft. tulajdonát képezi, és minden jogot fentart.

  De nyilván ezt tudjátok...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez közismert. Szerintem a témaindító a vagyoni jogokra gondolt, nem a személyiekre. Vagyis: ha Te lefejleszted neki a cuccot 100.000Ft-ért, ő meg eladja a cuccot 4.000.000-ért és további havi 500.000-ért karbantartja 2db (br. 150K/fő költségű supportossal), akkor nem rinyálhatsz hogy Te fejlesztetted és követeled a pénz felét...
  Ezek a vagyoni jogok. Ez pedig átruházható. Az idézett szövegedben (ha az idézet volt, de nincs okom kételkedni) is az van, hogy a személyhez fűződő jog nem átruházható. Azt nem írja hogy a vagyoni sem ;)
  A személyhez fűződő jog pedig az, hogy a forrásból (ha fejlécete, márpedig az szokás mifelénk... :) ) nem veheti ki a nevét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt., http://www.mszh.hu/jogforras/9976.html) 1. fejezet 9. paragrafusának 1. és 2. pontja így szól:

  (1) A szerzőt a mű létrejöttétől kezdve megilleti a szerzői jogok - a személyhez fűződő és a vagyoni jogok - összessége.
  (2) A szerző személyhez fűződő jogait nem ruházhatja át, azok másként sem szállhatnak át és a szerző nem mondhat le róluk.

  A szerzői jog személyhez fűződő jog, mint ilyen a fentiek szerint nem ruházható át.

  Tehát lehet, hogy a kedves megbízó igényt tart a szerzői jogra, ebben az esetben várja meg a parlamenti nyári szünet végét, majd a szerzői jogi törvény módosítása kapcsán forduljon a lakhelye szerint illetékes parlamenti képviselőjéhez!

  Ha a törvény változott, akkor majd tarthat igényt a szerzői jogra, addig azonban nem.

  Továbbá lehet, hogy feleslegesen írom le, de jobb ha tudjuk, hogy minden olyan szerződés, ami törvénybe ütköző pontot foglal magába, automatikusan semmissé válik. Tehát ha valakivel egy olyan megbízási szerződést íratnak alá, ami ezt is tartalmazza, akkor az a szerződés pont annyit fog érni, mint a papír, amire nyomtatták.

  Elnézést a hosszú postért, de sajnos nagyon sok megrendelő csak dobálózik a jogi megfogalmazásokkal anélkül, hogy utána nézett volna bárminek is. Nem árt, ha helyre kerülnek a dolgok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hehe. A mostani munkáltatómnál az én grafológiai elemzésem után döntötték el, hogy felhagynak ezzel a butasággal. Olyan szép jellemzésem volt, hogy majdnem elpityeregtem magam, mikor olvastam. És majdnem kineveztek kis fönöknek is. Szerencséjükre, nem vállaltam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @ptiszai @nadamhu @KisJ @Souldier Köszönjük az észrevételeket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Grafológiai elemzésem a hirdetésről. (Remélem megbocsátható, nem kell nagyon komolyan venni. Max. paródiának fogjátok fel, hiszen minden hirdetést ki lehet így elemezni.)

  Garázscég... -> kevés pénz

  ...PHP programozót keres... -> kevés pénz

  ...Pontos funkcionális specifikációval rendelkezünk... -> Garázscég esetén pontosan tudják előre a követelményeket? Amikor már a nagyobb cégek is mozdulnak az agilis, iteratív irányba? Elég furi dolog, de elképzelhető. Mindenesetre nagy önbizalomról árulkodik, remélhetőleg nem naivitás van mögötte.

  csak kódolni kell -> itt elveszik a kreatívabb emberek minden motivációját. 'Majd mi gondolkodunk, te csak kódolj'.

  ...elsősorban másodállásra és keresetkiegészítőnek szánjuk... -> nagyon kevés pénz

  szerzői jogra is igényt tartunk -> legalább valami % - ot adnának a garázscégből, ha már pénz nem sok van...

  Esetlegesen grafológiai elemzésre számítani kell. -> ú.n. 'meggyőződéses' megrendelő. Remélhetőleg azért nem vallási meggyőződésről van szó.

  Csak komoly, megbízható, pontos, precíz, mindig elérhető (legalább telefonon) programozót keresünk. -> Ugyan csak robotot keresnek, de azon belül magasak az elvárások.

  'megvagyunk elégedve', 'Jelentkezni lehet privát üzenetbe' -> némi helyesírási hibák

  ...A feladat inkább egyszerűnek mondható... -> Klasszikus fogás: 'a feladat nagyon egyszerű.' Ezzel lehet operálni, ha jó alkupozíciót akarunk, mivel nagyon kevés pénz áll rendelkezésre. A módszer lényege, hogy ha a programozó mégis bonyolultnak látja a problémát, azt már tudat alatt valamennyire a saját hibájának tartsa.

  ...Az elkészítési idő max. 1 hónap.... -> a Rövid határidő a 'keresetkiegészítő', 'másodállás' retorikával ugyanazt a célt szolgálja, mint az előző pont. Lehet, hogy tényleg egyszerű a program, de lehet, hogy nem, rendszerint az utóbbi a helyzet. Pláne ha mégis változik a követelmény, ami üzletileg általában szükségszerű.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gerázsmeló, távmunka és?
  "Esetlegesen grafológiai elemzésre számítani kell."
  Na ne...

  A normális hírdetésedet miért kell szétcsezned?
  Azt is írod, kicsi költségvetésetek, de az elvárás hatalmas.:)
  Külföldön melóztam anno,ott csak nagy cégeknél hallottam erről , vagy állami melóknál, de programozóknál nem, elég a refencia, ja és nem távmunkánál.
  Multi céged van?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem sem okorseg, plane ha a horoszkopot is csatoljak hozza...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ize... Felreertes ne essek, nem kotekedni akartam. Egyszeruen ujjak nelkul is ossze tudnam szamolni azon kollegaim szamat, akik kezzel irnak manapsag barmit, es igy barmifele aktualis szemelyisegjegy (vagy ugy altalaban barmi :]) kiolvashato lenne az irasukbol.

  A "pontosan meg lehet allapitani" velemennyel ugyanakkor vigyaznek, mert a grafologia nem egzakt tudomany, es mint ilyen, ha valaki utananez, es eleget gyakorol irasmintakon, siman atverheto. Ahogy a szemelyisegteszt is.

  Arra komolyan kivancsi lennek, hogy hasonlo szakmai teruleten mely orszagok hany cegenel dont a grafologia egy szakmai interview-val szemben. Plane ilyen esetben, amikor megbizasi szerzodesrol van szo, es nem alkalmazotti munkaviszonyrol, ahol naponta el kell viselni valakinek a hasfajasait.

  Megjegyeznem meg, hogy meg ha ilyen alapon szortiroznak is mas orszagokban, akkor sem a Magyarorszagon jellemzo Mancikak toltik be a HR szerepet, akiknek ugy altalaban fogalmuk sincs a HR fogalmarol, es az egyetlen oka, hogy ezt a posztot toltik be az, hogy valakinek a valakijei.

  Okorsegnek azert tartom a hasonlo szureseket IT teruleten, mert semmi relevans informaciot nem ad a jelentkezorol (meg ha feltetelezem is, hogy objektiv, ami nem, akkor is a szemelyisegrol ad informaciot, ami megbizas eseten irrelevans), ugyanakkor a szakmai hozzaertes merese nelkul jol felkeszult szakembereket vaghat el az amugy aranyos es kedves Pistikekkel szemben. Az autizmus barmilyen enyhebb formaja peldaul egy magyar HR-es picsanak (mar elnezest) boven eleg lenne a kiszorashoz, mikozben "mas orszagokban" nem ez a helyzet (ld.: http://www.wired.com/wired/archive/9.12/aspergers_pr.html , Asperger's and IT: Dark secret or open secret? ).


  A fentiekkel csak az "elkepeszto okorseg" jelenteset szerettem volna arnyalni. A "nem szimpatikus" meg csak a kozeleben sincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Souldier,

  Tiszteletbe tartjuk, ha ez a fajta HR-erőforrás kiválasztási segédeszköz unszimpatikus Neked, de ez már más országokban sokkal inkább elfogadott dolog.

  Egy egyoldalas kézírásból pontosan meg lehet állapítani a jelentkező személyiségét, jellemző tulajdonságait, ami sok kellemetlenségtől óvja meg a munkáltatót. Az elemzés opcionális és önkéntes - úgy ahogy a jelentkezés is.

  Akinek nincs semmilyen rejtegetni valója, az örömmel tölti ki - eddigi tapasztalataink alapján. Még örülnek is, hogy kapnak egy ilyen jellemzést - máshol ezért is fizetni kell.
  Nem beszélve azokról a tanácsadói pozíciókról, ahol "C" típusú átvizsgálásnak kell megfelelni, mert a minisztérium azt követeli meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azert azt tegyuk hozza, hogy a grafologiai elemzes valami elkepeszto okorseg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez nem a "kedveskedés" helye, fogalmazzunk így... :) de szerintem minden hirdetésnek így kéne kinéznie -illetve ennek kéne mögötte lennie-...
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Garázscég PHP programozót keres egy új, webes szolgáltatásának lekódolására.

  Pontos funkcionális specifikációval rendelkezünk, amely részletesen leírja a programozandó feladatot, csak kódolni kell. A feladat inkább egyszerűnek mondható. Az elkészítési idő max. 1 hónap.

  Bárhonnan várunk jelentkezőt, de a végleges megbeszélés, személyes találkozó budapesti irodánkban történik. (Vidékieknek útiköltséget kifizetjük). Ekkor történik a feladat részletes bemutatása és az ajánlat megalkudása is.
  (Tehát nincsenek napok az ajánlatadásra. Úgy gondoljuk, aki tapasztalt programozó, megtudja ítélni a feladat árát)

  A feladatot elsősorban másodállásra és keresetkiegészítőnek szánjuk programozóknak. Cégek, fővállalkozások ne jelentkezzenek.

  Programozók jelentkezését várjuk! Megbízási szerződést készítünk és a szerzői jogra is igényt tartunk. Esetlegesen grafológiai elemzésre számítani kell.

  Csak komoly, megbízható, pontos, precíz, mindig elérhető (legalább telefonon) programozót keresünk. Semmilyen egyéb feltétel nincsen.

  Amennyiben megvagyunk elégedve, úgy folyamatos munkára lehet számítani.

  Jelentkezni lehet privát üzenetbe. A szakmai élet nagyon rövid bemutatásával, 1-2 referencialinkkel vagy annak leírásával és az elérhetőségek megadásával.

  A jelentkezéstől számítva 1 héten belül telefonálunk vagy e-mailben értesítünk. Mindenképpen visszajelzünk!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd