ASP.NET technológiák
2010-07-25T21:28:15+02:00
2010-07-26T22:21:15+02:00
2022-07-25T01:12:27+02:00
 • A modell frissítési/újragenerálási, mezőelnevezési bazi nagy szívásokról nem is beszélve....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aki már próbált többrétegű alkalmazásba Entity Frameworköt használni, annak már biztos kihullott a haja. Annak idején én is elhittem a marketingszöveget, de már felébredtem. Javaslom helyette inkább az Enterprise Library-ből a Data Access Application Block-ot, az entlibet úgy tűnik tényleg a való életre gyártották, nem pedig demókra/garázsprojektekre. Nem igér semmi csili-vili trackchange-t, nem szivat az attach, detach, nem lassítja az adatelérést az xml-ek buzergálása és mégis normálisan meg lehet vele csinálni a tábla->entitás, entitás->tábla mappelést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Isten óvjon az entity framework-től. Eddig 3 projekten használtuk (nem hiszik el senki, amíg élesben ki nem próbálják), és mindig oda jutottunk ki, hogy egy rakás xar elosztott architektúra esetén, és több energia, idő kell a körbetáncolására, mint amennyi hasznot hoz...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs ez lemaradt: Foglalkoztam már LINQ val és EF-el (tetszik is) de gondolom ha majd állás után nézek, nem lesz elég ez, nem fogom tudni kikerülni az ado.net-et. vagy mégis?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "mssql, tárolt eljárások, T-SQL"

  Inkább entity framework, LINQ. Ne babrálj kézzel, ha nem muszáj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok

  Pár napja egy ismerős kért fel, hogy készítsek el számára egy weboldalt.

  Mivel nyáron most van időm (és a projektnek sincsen nagy prioritása) ezért szeretnék kicsit elmélyülni különböző .NET (és webes) technologiákban, elsősorban tanulás, másodsorban későbbi referencia miatt.

  Szabad kezet kaptam, a technológiákat illetően, a kérdésem az lenne, ma egy junior asp.net-es fejlesztőtől mit várnak el? Mit jelent az pl. hogy MSSQL "tapasztalat"?

  Jelenleg van egy alap-közép szintű .NET/C# ismeretem, némi webfejlesztési elméleti háttér (korábban phpztem) + alap js.

  Amire elsősorban gondoltam:
  -mssql, tárolt eljárások, T-SQL
  -jQuery
  -Silverlight?
  -Design patterns?

  Előre is köszönöm a segítségeteket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd