Prog.Hu: Hová tűnnek a nagymesterek?

Prog.Hu: Hová tűnnek a nagymesterek?
2010-07-22T18:38:28+02:00
2020-01-06T14:32:25+01:00
2022-10-18T04:15:37+02:00
 • "a magyar nyelvet kellene világnyelvvé (és az informatika anyanyelvvé) tenni, de hát ez lehetetlen..."

  Mennyire kishitű vagy
  Az univerzum nyelve a magyar, csak még nem tudunk róla
  ET-is magyarul tolta amíg haza nem repült, csak szinkoronizálták angolra

  Ctrl + F
  "Hung"

  szép is lenne
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Szerintem a prog.hu felett kezd eljárni az idő.
  Nagyon messze van pl a stackoverflow.com használhatóságától, ottani témák minőségétől."


  Ez azért nem egészen így van.

  A stackoverflow.com "anyanyelve" a világon mindenütt beszélt angol, és így az a site tulajdonképpen az egész világról gyűjti magába a kérdéseket. És mivel angolul van, így a sok olyan (programozással, vagy annak egy területével) most ismerkedő, akinek triviális kérdése lenne, az el tudja olvasni az angol cikkeket/tutorial-okat, relatíve könnyen megválaszolva magának kérdését, mielőtt még azt feltenné. Ez a magyarázata annak, hogy ott sokkal kevesebb a triviális felvetés.

  A Prog.Hu pedig szeretett hazánk magyar nyelvén szól hozzánk. Ide megfigyelhető, hogy nagyon sok olyan kérdező jár, aki nem tud mit kezdeni az angollal, és így inkább kérdez, remélve, hogy a sok csesztetés mellett megkapja a választ. Na közöttük szokott a legtöbb olyan lenni, aki elküld melegebb éghajlatra az angol nyelvű linkjeinkkel.

  Ez ellen csak egyetlen dolgot lehetne tenni: a magyar nyelvet kellene világnyelvvé (és az informatika anyanyelvvé) tenni, de hát ez lehetetlen...


  Szóval a lényeg: Nem a Prog.Hu tehet a kérdések színvonaláról, hanem azok kérdezői, így tessék azokat (le)minősíteni, ne a kedvenc fórumom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a prog.hu felett kezd eljárni az idő.
  Nagyon messze van pl a stackoverflow.com használhatóságától, ottani témák minőségétől.

  Persze, ez megint csak az én véleményem, ne vegye senki sértésnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezaz srácok! Feléled a nép!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is itt vagyok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Öregednek."


  Mindenki egyformán öregszik, ez nem lehet kifogás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ráuntak..."


  Egyébként egyszer már én is majdnem feladtam, amikor olyan privátot kaptam az egyik nagyszájú hőstől, aminek az volt a címe, hogy "Te patkány!". Pedig csak véleményemet nyilvánítottam egyik topikban, csak hát hősünknek ez nem tetszett. Pedig ettől fórum nem?

  Tényleg: Ti szoktatok néha ilyen "felmagasztaló" privát üzit kapni? Nekem nyilván csak az az egy volt ilyen (azt persze nem írhatom le, hogy mi volt benne, de el tudjátok képzelni...). Na akkor, annál a privátnál elgondolkodtam egy pillanatra, hogy kell-e ez nekem, de hát már függője vagyok a Prog.Hu-nak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jelentem jelen vagyok, de mostanában inkább read-only módban. Bár a wiki kapcsán gondolkodtam a munkálkodáson, csak időt nem tudtam még szakítani rá...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én még bírom idegekkel, de már nem tudom meddig. Bár néha még élvezem is. Sőt! Reggel az első, ahova bejelentkezem, az a Prog.Hu, és késő este innen távozok utoljára. Csak akkor vagyok itt ritkábban, ha éppen rugdosnak a meló miatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ráuntak... Mint, ahogy én is.
  Mi értelme pontokért válaszolgatni mások h*lye kérdésére, ha sokszor mégcsak egy köszönöm se jár érte. Sőt! Ha linket raksz be, hogy ott tud utána olvasni, akkor még szidást is kapsz, hogy neki konkrét váalsz kell. Nem sokan vannak olyanok, akik ingyen hagyják, hogy h*lyének nézzék őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Öregednek.
  Én még tartom a "frontot" 50 évesen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hová tűnnek a régi nagy mesterek? Például Ivn, a Delphi "attya" hová lett? Vagy Destructor, mdenes186, Ori és ladozz az Assembly nagyágyúi? De a többi témából is hol van például Exit, SHADOW, sarki_róka, nullstring, HAME, bit_vector, Akybron, _psc__, rlblaster, cadmagician, SamBowry, cett, stb., stb., stb...? Mintha elfogynánk a Prog.Hu-ról nem??? Mi ennek az _igazi_ oka? Netán belefáradtak, vagy mi?
  Mutasd a teljes hozzászólást!

Figyelem! Moderált fórum. A hozzászólások csak jóváhagyás után jelenhetnek meg.

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd