Ékezetes felhasználónév
2010-06-28T18:46:28+02:00
2010-06-28T20:06:26+02:00
2022-06-30T15:51:29+02:00
 • Gond ott lehet, hogy az URL encoding bájtok kódolását definiálja, a felhasználónév pedig (jó esetben Unicode) karakterekből áll. Nem teljesen világos, milyen kódolással kell egy Unicode karaktersort bájtokká alakítani az urlencode előtt. Elvileg az UTF-8 jó választás lenne, de klorand linkjei ISO-8859-2-nek tűnnek.

  Ha a delikvens közvetlenül a címsorba írja az ékezetes betűt, akkor a böngésző fogja kitalálni, milyen kódolást használ. (Nálam az Opera 10.54, a Firefox 3.6.3 és az IE 8.0 is UTF-8 kódolást használt.) Ha te írod a linket HTML kimenetbe, akkor csak arra kell figyelni, hogy ugyanaz a bájtsor menjen az urlencode-ba, amit később a szkriptedben látni szeretnél. Ilyenkor a böngészőnek nem kell az urlencode-dal törődni, hiszen a forrásban már úgyis az encode-olt URL van.

  Én azt javasolnám, hogy a szerveroldalon is használj mindenhol UTF-8 kódolást, akkor hátha nem lesz keveredés az encode-olt URL-ekben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Irt o erdekesebb dolgokat is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Linuxos vagyok. F?leg C-ben ?s Java-ban szeretek programozni. A m?jkroszoftot m?lyen megvetem


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • link1
  link2

  Szerinted Sting hasznalt volna ekezetes karaktereket url-ben, ha gondot okozott volna..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Jelenlegi projektem fejlesztése során felmerült, hogy lehessen-e a majdani júzereknek ékezetes felhasználónévvel regisztrálni, vagy csak [a-z0-9]. A júzer profiloldala így fog megjelenni: domain.hu/username (domain.hu/júzernév), és maga a felhasználói név az azonosításra használt egyedi azonosító a rendszerben.

  Kérdés: a böngészők bezavarhatnak-e vajon az ékezetes URL-be? Lehet ebből valami probléma később, vagy nyugodtan használjunk ékezetes felhasználóneveket?

  Üdv,
  Ádám
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd