Szoktál más magyar fejlesztői közösségi oldalakat látogatni?
2010-06-26T14:57:35+02:00
2010-07-01T19:19:12+02:00
2022-06-30T15:46:34+02:00
 • Na, új szavazásunk van. Kéretik megnézni, gombot nyomni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Weblabort szoktam látogatni, de ott gyakorlatilag még soha semmihez nem szóltam hozzá, a cikkek illetve a blogmarkok érdekesek főleg, előzőek általában elég színvonalasak, utóbbiak gyakran frissülnek és tényleg érdekes, hasznos cikkeket válogatnak közéjük.
  A proghu-n meg jóval pörgősebb a fórumélet:)

  Külföldi portálok közül én is a stackoverflow-t említeném, mint ahogy előttem itt már sokan tették.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A wikit egyszer már felvetettem, de nem volt túl nagy visszhangja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyrészt prog.hu -t szoktam olvasni, néha még tutorial.hu és weblabor.hu -n találok érdekességeket.
  Egy wiki valóban nem lenne rossz az általános témáknak.

  Mondjuk én pl 90%-ban meg szoktam találni a keresés segítségével ami érdekel. Ha itt nem találom meg, akkor jön google. :)
  És ha már mindent megpróbáltam, akkor vetem fel itt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs sok érzéked a poénokhoz....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Poénnak szántam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen igazatok van pezsgés és devPortal ügyben. kb május közepétől 30%-ot esett a forgalom és ez köszönhető annak hogy termékbejelentések és trainingek mind-mind befejeződtek akkorára. Az mondjuk nagy öröm hogy ebben a pillanatban is 5-ször több a napi unique visitor mint 1 éve volt ebben az időben. Jönnek és főleg blogokat olvasgatnak vagy korábbi események videóit nézegetik a látogatók.
  A következő nagy látogatói hullámra szerintem szeptemberig várni kell mivel itt a nyár és mindenki elmegy nyaralni (az is aki írja és az is aki olvassa)

  Üdv
  Lippe Szabolcs
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem sokan feljárnak még máshová is, de a prog.hu emlékeztet a hőskorra, amikor még nem spamelték szét a fiókunkat és nem az előugró vackok húzták fel az agyunkat. Amikor még meg lehetett kérdezni bármelyik infravénást, hogy ez a függvény hogy műxik? Amikor még nem volt ilyen könyökölés. Ha valaki kérdezett valamit örültünk neki, hogy, jé! még egy tag, akivel megértjük egymást.
  Én még most is válaszolok a kezdőknek, ha tudok, sosem szólom le őket, mert hát mi is voltunk kezdők. Lehet egyből a PHP-val kezdi és nem tudja milyen volt a basic 3.5 vagy pascal 7.0, de lehet, hogy Delphit sem látott soha és ha azt mondom: provider a Startrek jut róla eszébe.
  Szerintem nem azért járunk ide, hogy az észt osszuk, hanem mert erről szólt volna eredetileg a net, a kisemberek médiája, ahol mindenki úgy született, hogy tudja mi az a hexa és a verem. Az akkumulátorról meg nemcsak a tápellátás jut eszébe, hanem egy regiszter is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A "magyar" szót szinte mindenki kihagyja a téma címéből... Aki Google-t használ, az eleve külföldi oldalra fog jutni. A kérdés tehát más magyar fejlesztői oldalakra vonatkozik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Emberunk hozta a formajat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne csak a címét olvasd el a témának....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ezeket látogatom:
  - stackoverflow
  - programming
  - coding
  - Egyéb programozással kapcsolatos alredditek
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • stackoverflow énis, ha keresek google-n, sok esetben azt dobja ki.

  valamint mostanság még javaforum, talán ott van egyedüli valamire való android leírás, persze az se sok.

  régebben planet-source-code.com is jó volt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az utóbbi napokban senki nem szólt hozzá a témához, de hátha sikerül feléleszteni. Én a prog.hu-n kívül a javaforum.hu-ra szoktam felnézni, sajnos viszonylag ritkán frissül a tartalom és a fórumokat sem özönlötték el a felhasználók. Illetve amit szoktam nézni, a hup.hu, bár az nem igazán fejlesztői portál, de azért ahhoz is van köze, ott pl. rengeteg új tudást lehet felszedni szerintem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és hogy ennek mi az oka, mi az ami ott van és itt nincs, vagy ott jobban van megcsinálva.


  Mekem tetszik a prog.hu ().
  En hianyolom a HDL nyelveket illetve a normalis assembly topikokat.
  Persze tudom, hogy ezek specialis teruletek (az egyik még a másik már), igy csak specializalodott world wide forumokon van eleg ember.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Az >>ilyen temakat lehetne gyakrabban torolgetni es a nyitojukat figyelmeztetni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • stackoverflow.com

  - Teljesen a közösség által szerkesztett.
  - Nem "csak egy" jó megoldás van, hanem fel / le lehet pontozni a válaszokat. Egy kérdésre általában úgyis több megoldás van.
  - Szebb az oldal

  + Amit már említettek hogy több féle, érdekesebb témák.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A prog.hu nem azért létezik, mert annyi bevételt hoz. Nem pénzkereseti céllal jött létre, és ha ez lenne az elsődleges szempont az üzemeltetésében akkor már rég bezárásra került volna.

  De ez a vonal amúgy is teljesen off. Kéretik az címbeli témára visszatérni, azaz azt megîrni, hogy milyen más magyar vagy külföldi oldalakat látogattok rendszeresen (a Google-ból beesés nem számít, hiszen az eseti), és hogy ennek mi az oka, mi az ami ott van és itt nincs, vagy ott jobban van megcsinálva.

  Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha barmilyen eloszures lenne itt, akkor megszunne a szorakoztato jelleg.
  Gondolok itt Forestre, az OptimistaSpamKlubbra, meg egyéb ezoterikus okorsegekre, illetve a "bármit 2 byte-ra" topicokra.
  Vagy mégsem?
  En emiatt nezegetek ide, es emiatt unalmas nekem pl. a stackoverflow. Az ilyen vicces topicok nelkul beérném a failblog, napixar, puruttya szentharomsaggal is. :D

  Regen nem volt izgalmasabb c/delphi feladat, amibe bele tudne'k okoskodni, amin agyalni kellett es nem googlezni, rtfm-ezni.
  Persze PHP, JS temakban lehet, hogy vannak ilyenek, csak az en szuklatokorombe azok nem fernek bele, ez legyen az en bajom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De istenem: Nem értékesebb, hogy ha profi programozók járnak ide, akik nem hagyják itt a fórumot, mert semmi értelme nincs a kezdő semmirevaló kérdésekkel foglalkozni, mint azok, akik csak azért jönnek fel, mert nem képesek megírni a házifeladatukat?


  Nem, mert akkor nem lesz akkora bevétele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A GYIK-ot lehet rövidíteni 0 pont értékű kérdéshalmazra.
  Ennek értelmében, ha a kérdés nem éri el a szintet, akkor csak linket,( és "rávezető leírást") lehet betenni, kódot nem.
  Aki betesz kódot, -50 pont.


  EZ sztem hülyeség, így ki fogja a linket berakni a válaszra?
  Ha meg szerencsétlen jóakaró nem láttam még az adott cikket, akkor bünteted, mert segíteni akart????

  Szerintem adjanak pontot linkelésre is, csak keveset, mondjuk 10-et. Így még motiváció is lenne rá, hiszen aki válaszol, annak nem kell hosszan írogatni.

  Az ilyen témákat pedig, amikre elfogadja az illető a linket válaszként inaktívvá kell tenni, és akkor nem látszódik továbbra, csak a kérdező számára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálunk az egyetemen az infokarnak van egy a saját (alumni)hallgatók által üzemeltetett fóruma. (én prog.hu mellett még oda szoktam járni)
  Nem csak egyetemi kérdésekkel foglalkozik, az csak egy része, inkább egy általánosabb programozói fórum.

  Itt úgy működik, hogy regisztráláskor már meg kell válaszolni pár kérdést (sima radioboxos), be van linkelve, hogy körülbelül hol tudja megtalálni a választ (ezt úgy kell érteni, hogy a fórumnak ezen szekciójában lévő topicok valamelyikében).(Ezt azért nem volna megerőltető lekódolni.
  Lehet, hogy ez azért nem kerül bele a fórumba, mert arra gondolnak, hogy így biztos veszítenének idejáró fórumozókat.
  De istenem: Nem értékesebb, hogy ha profi programozók járnak ide, akik nem hagyják itt a fórumot, mert semmi értelme nincs a kezdő semmirevaló kérdésekkel foglalkozni, mint azok, akik csak azért jönnek fel, mert nem képesek megírni a házifeladatukat?

  Meg merném kockáztatni, hogy hozzá kéne venni, hogy kevés hozzászólás alatt kérdezéskor is legyen egy ilyen feladat, hogy gyakorolják egy kicsit a keresést (és akár meg is találhatják a problémájukra a megoldást).
  Hogy a nézettség ne essen le az elején hirtelenjében, vissza lehetne hozni a régi pontgyűjtő versenyeket (persze Micu kizárva ), amikor is könyveket lehetett nyerni.)
  )

  Emellett tartozik hozzá egy ilyen wikipédia rendszerű cucc, ahova egyrészt bárki írhat, másrészt a legtöbb megválaszolt dolog bekerül oda.
  Ha valaki többször olyan kérdést tesz fel, ami szerepel ebben a wikiben, akkor az kap egy kis figyelmeztetést

  Stingnek félve jegyezném meg, hogy egy magyar nyelvű informatikai (és esetleg matematikai) wikinek lenne nem kis üzleti haszna is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fel is lehet állítani egy belső rendet.

  pl:
  A GYIK is jó ötlet, bár már minden meg van válaszolva szerintem ezekben a témában.

  A GYIK-ot lehet rövidíteni 0 pont értékű kérdéshalmazra.
  Ennek értelmében, ha a kérdés nem éri el a szintet, akkor csak linket,( és "rávezető leírást") lehet betenni, kódot nem.
  Aki betesz kódot, -50 pont.

  Ez erősen motiváló hatású lenne mindenkinek, és talán elkezdenék használni a kérdezők a keresőket.
  Hisz: Minden fent van a neten, csak össze kéne rakni.

  W
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól sejtem, erre mondják, hogy a 22-es csapdája
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te irtad:

  ha valaki lusta a keresőt használni, akkor miért pont a GYIK részt nézegetné? Egyszerűbb új témát nyitni, mint utánanézni mondjuk a guglival, vagy az itteni keresővel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A cél nem az lenne, hogy visszaszorítsuk az olyan témák nyitását, amikre már legalább 300 hasonló témában érkezett jó megoldás? Így maradnak az ugyanolyan témájú kérdések, csak kevesebb hozzászólással?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha valaki lusta a keresőt használni, akkor miért pont a GYIK részt nézegetné?


  Konnyebb lenne a valaszadonak linkelni egy megoldast, es ilyenkor a etma elzarasaval lehetne a kerdezot rakenyszeriteni, hogy utanaolvasson.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Játékfejlesztés.hu és a 3D Gamestudio Community fórumokat szoktam még prog.hu és a pcfórum.hu oldalain kívül.
  Továbbá minden egyéb helyet amit a google keresés eredményez.

  A 3D Gamestudio-nál az tetszik, hogy az villámgyorsan eljuthatok ahhoz a témakörhöz amit olvasni szeretnék. Anélkül, hogy keresést kellene kezdeményeznem az oldalon.
  Játékfejlesztésnél hasonlóképpen.

  Amit különösen hasznosnak találok a 3DGS fórumon az az új hozzászólás írásának kényelmi funkciói, pl. van review, ill. a meglévő szerkesztése, pl. lehet indokolni, és annak alaki megjelenése.

  Szerk: bármikor újraszerkeszthető a hozzászólás, nem Banderasznak szántam, és gondolom nem baj, hogy nem csak magyar fórumot említettem.
  Ja, és van olyan nézet, hogy ki és melyik témát olvasgatja éppen...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több helyen olvastam azt, hogy egy bizonyos GYIK "rovat" létrehozását sürgetik páran, viszont egyedül woodoo4 világított rá a lényegre: ha valaki lusta a keresőt használni, akkor miért pont a GYIK részt nézegetné? Egyszerűbb új témát nyitni, mint utánanézni mondjuk a guglival, vagy az itteni keresővel.

  Arról nem is beszélve, hogy néha csak lesek, mikor egyes kérdéseknél 1 óra elteltével a kérdező újabb hozzászólásával próbálja feljebb hozni a témáját, és röpködnek a "senki?" kérdések, mintha itt fizetett ügyeletes programozók várnák a kérdéseket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd