RFID adat kiolvasása útlevélből
2010-06-20T23:43:48+02:00
2010-06-23T18:26:58+02:00
2022-07-19T04:17:07+02:00
 • A gyári tesztprogram ilyen ATR-t írt a kártyára:
  3B 84 80 01 00 00 90 00 95
  Egyébként úgy olvastam, hogy contactless esetén ATS-nek hívják az ATR-t.

  Ebből hogyan tudom meg a kárya típusát? a második és a harmadik byte azt mondja, hogy T=0, T=1 protokoll használható, ettől sem lettem okosabb. A crc előtti 4 byte meg valami historical bytes.

  Kilovasta továbbá a SmartCard nevét is. Ez "UID:xx xx xx xx". Az xx-ek helyén hexa számok voltak, de nem írtam ide, mert lehet hogy egyedi azonosító és nem a saját útlevelemmel próbálkozok :)
  Ez sem volt hasznos adat, mert kártya nevet nem írt ki. Az olvasó tesztprogramjának a doksijában "Mifare 4k+..." szerű név volt példaként. Én meg kaptam az útlevélre az "UID..." -ot. :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ISO7816 egy altalanos protokol, aminek a segitsegevel parancsokat kuldhetsz a chipnek, es visszakaphatsz informaciokat.
  Ahhoz, hogy barmire tudd hasznalni, kell a chip pontos tipusa es az altala ismert parancsok listaja.
  Egy altalanos chipkartyaval a kovetkezoket kell csinalni:
  -power on az olvasonak
  -ATR beolvasasa az olvasotol
  -incoming/outgoing requestek kuldese az olvasonak
  -power off az olvasonak
  Na most contactless device-ot meg nem hasznaltam alacsony szinten, igy csak sejtem, hogy a power-on/off lepes elmarad, mivel az automatice megtortenhet, ha kozel er az olvasohoz a kartya. Az ATR-t tuti be kell olvasni, hogy tudd, milyen tipusu chip ert be az olvasod hatosugaraba, utana jon az APDU-kkal valo kommunikacio. Eloszor mindenesetre meg kell szerezned az utlevelbe epitett chip dokumentaciojat, anelkul egy lepest sem fogsz tudni tenni soha.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Az lenne a problémám, hogy szeretném kiolvasni az újfajta (piros) útlevelekben található chipen lévő adatokat egy RFID ovasó segítségével. Az olvasó egy USBs olvasó, Omnikey 5x21 diver települt fel hozzá.
  Delphiben szeretném megvalósítani, de más megoldás is érdekelne, csak el tudjak indulni valahogy.

  Deplhihez egy PC/SC komponenst sikerült kerítenem. Ezzel tudok konnektálni az olvasóhoz és útlevél közelítésekor és elvételkor eseményeket is kivált. Adatot viszont nem tudom, hogyan tudnék kinyerni, még parancs küldésére alkalmas függvényt sem találtam benne. Az a gyanúm, hogy a GetResponse függvénnyel tudok parancsot is küldeni, mert overload-olt függvény és az egyik paraméterezési módjából erre következtetek.
  Viszont nem tudom, hogy mit küldjek neki. Olvastam pár ISO és ICAO szabványról, de valamelyik a kártya és az eszköz közötti kommunikációt írja le, valamelyik chipkártyákról és CPU kártyákról ír. Úgy vettem ki, hogy a kártyákon különböző oprendszer is lehet és ettől függően máshogy kell vezérelni azokat (pl itt képbe jöttek a bankkártyák is). Egy idő után arra jutottam, hogy az ISO 7816-4 áttanulmányozására lenne szükségem, nagy nehezen letöltöttem ingyenesen (volt, ahol 160 dollárt akartak kérni érte), de nem nagyon lettem okosabb.

  Tud esetleg valaki segíteni, akár kóddal, doksival vagy használható ötlettel a témában?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd