Opera widgetek
2010-05-19T09:52:20+02:00
2010-05-20T09:15:36+02:00
2022-07-25T03:07:21+02:00
 • Belefutottál valami nagyobb szívásba? Nálam a preference store nem akart működni, + a css3 transitionoknál volt némi szivattyú, ami máig nem tudom, hogy bug-é vagy fícsör.
  Sajna az operánál ez elég nagy betegség, nem tudom, milyen tesztkörnyezetük lehet, de 1-1 build alkalmával elég sok mindent el tudnak rontani, ami korábban ment. És nem csak a nightly buildeknél, de pl. a 10.50-nél is ez volt a helyzet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én anno az Ikariam-hoz írtam widget-et, mert csak róka alá írták meg a külső és szövetségi chat-et. De nem publikáltam :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ja, és az én első widgetem, tegnap estefelé került ki az oldalukra: atomix remake
  full javascript, nyomokban html5/css3, a véleményeket előre is köszönöm :)

  (ha valaki nem akar/tud operát telepíteni, de érdekli a dolog, érdemes guglizni "portable opera" keresőszavakra)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs még ilyen téma, úh. nyitottam egyet. Próbálkozott már valaki rajtam kívül widget írásával? Gyakorlatilag nem egy nagy kunszt, html/css/javascript technológiákkal összerakunk egy html oldalt, mellérakunk egy xml fájlt némi infóval, zip, és bele lehet draggelni az operába.
  Ha jól sikerült, meg lehet próbálkozni az opera általi elfogadásával, és a repójukba való feltöltésével.
  Ami így első blikkre írtózatosan bukta az részben az, hogy a widgetek natív alkalmazásokként látszanak, azaz ha felraksz egyet, az megjelenik a programok hozzáadása/törlése ablakban, windows-szinten. Ennek vg. sokan nem örülnek (én sem).
  A másik, hogy annyira sandboxban futnak, hogy az aktív laphoz sem férnek hozzá, azaz firebug és tsai jellegű widget írása esélytelen. Vg. ezért widget a neve, és nem extension/add-on :)
  Ami viszont jó az az, hogy az egyszer megírt cucc mindenhol az opera motorját használja, azaz okostelefonon is futni fog a widgetünk, vagy netes/operás set-top boxon is, továbbá nyilván mac/win/linux alatt is. A same-origin policy-t kilőtték, azaz ajaxos kéréseket bárhová ellőhetünk a nagyvilágba.
  Egy kialakulófélben lévő apit kapunk pluszban a js-hez, néhány event, ha dokkolják a widgetet, átméretezik az ablakot, ilyesmik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd