Nyerj utazást Redmondba, a Microsoft központjába!
2010-04-27T23:49:03+02:00
2010-04-29T13:47:48+02:00
2022-07-19T04:43:23+02:00
 • És mi előnye van egy átlag phps programot windowson hostolni a linuxhoz képest?

  Pl. az, hogy nem kell külön másik virtuális vagy fizikai szerver - vagy legalábbis webszerver - az adott szájt üzemeltetéséhez, ha már amúgy is van egy Windows/IIS szervered. Szintén fontos lehet, hogy mondjuk egy MSSQL szervert (vagy akármilyen más Windows-os alkalmazást, komponenst) lokálisan el lehet érni - mert egy gépen, azonos OS-en belül meg tudnak élni -, és nem kell távoli eléréssel egy másik szerveren hívogatni, hálózaton keresztül adatokat küldözgetni. Ezen kívül bizonyos körülmények között az IIS pl. simán leverheti az Apache-ot teljesítményben (mert ti. előbbi részben "össze van gyógyítva" a kernellel).

  Szóval számtalan szkenárió elképzelhető, ahol igen hasznos lehet az, hogy egy adott megoldás nincs egy adott platformra korlátozva. Ez csak magától értetődő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És mi előnye van egy átlag phps programot windowson hostolni a linuxhoz képest?

  Csak kipróbálás szintjén ismerem az iis-t de eddig nem láttam az előnyeit ha nem asp.net-ről van szó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • plusz a licenszelésnél a fejlesztőrendszer árát se felejtsük el...

  Azért ez nem annyira fontos ill. egyértelmű szempont. Egyrészt azért nem, mert pl. vannak ingyenes változatok (pl. Express-ek) ill. teljesen ingyenes szoftverek is, amelyek ettől még 10x-100x jobbak, mint a másik platformon. De ha esetleg nincs ingyenes változata egy szoftvernek, akkor is bőven lehet, hogy megéri beszerezni, mert munkát, fáradtságot spórol meg vele az ember, amelynek köszönhetően nettó hasznos hajt neki a cucc, akkor is ha perkálni kell érte, vagy többet kell perkálni, mint a másik, butább eszközért.

  A másik dolog ami miatt egy adott platforma készült fejlesztőeszközök ára kevéssé releváns az, hogy az adott platform felhasználóinak jelentős része semmiféle fejlesztést nem végez. Pl. egy tipikus kis vagy közepes hosztingcég számára marhára irreleváns, hogy mennyibe kerülnek a fejlesztőeszközök, mert ő csakis (vagy legalábbis túlnyomórészt) mások által elkészített szoftvereket használ fel minden szolgáltatása biztosításához. De ugyanez elmondható a tartalomszolgáltatók ill. bármilyen egyéb típusú vállakozások túlnyomó részéről is. Így nekik aztán közvetlenül nagyon mindegy, hogy pénzbe kerül -e a fejlesztőeszköz - és ha igen mennyibe.

  Ami viszont mindenki számára fontos ill. ami nem megoszló, hanem halmozódó költsége, az a futtatóplatform költsége, ami erősen korlátozhatja az adott platformra készült szoftverek versenyképességét és felvevőpiacát. Függetlenül attól, hogy technikailag, technológiailag mi lehetséges az adott platformon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem meg felkértek zsűri tagnak. Sörrel lehet vesztegetni, privátban küldöm a címem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • plusz a licenszelésnél a fejlesztőrendszer árát se felejtsük el...

  mennyi egy átlagos php fejlesztői környezet ára egy átlagos mondjuk ASP-hez képest?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lényeg, hogy MS platfomokra (elsősorban IIS-t, MSSQL-t kell alatta érteni) portolj valami olyan PHP alkalmazást, ami korábban pl. csak LAMP-on futott. Az egész lényege ugye, hogy a MS azt szeretné elérni, hogy a Windows - és különösen az IIS - is éppen olyan elfogadott és reális alternatíva legyen a webes projektekhez (is), mint a Linux és az Apache, amik jelenleg még általában inkább preferált választások a PHP alapú megoldásokhoz. (Más kérdés, hogy ez így szerintem nehéz lesz, mert ennek legnagyobb részt költségokai vannak, amin ugye az vajmi keveset fog segíteni, hogy elméletileg IIS alá is ugyanolyan jól és könnyen fel lehet telepíteni az adott mondjuk portálmotort, mert ettől még a Windows licenszet ugyanúgy meg kell majd venni, míg a Linux ingyen lesz.) De egyébként ha elmész a honlapra, ott sokkal részletesebben le van írva, hogy mik a szempontok, meg kérdezni is lehet.

  Amúgy meg érdemes gürizni, mert tényleg nagy élmény Redmond. Magam is szívesen mennék még egyszer oda.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt én se értettem, de aztán elolvastam párszor..

  Az a lényeg, hogy írj php alkalmazást és minél jobban integráld ms-es technológiákkal (pl silverlight, meg nemtommi).

  Amúgy feltelepíteni nem valami nagy dolog, nekem másodszorra sikerült, mert elsőre elszállt valami hibával
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Microsoft fejlesztői versenyt hirdet webfejlesztők


  Assembly kategoria nincs?

  Pedig en Bill Gates Assembly kodjain nottem fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A verseny célja, hogy a PHP fejlesztők felfedezzék a Microsoft web platformjának lehetőségeit anélkül, hogy más programozási nyelvet kelljen elsajátítani.


  Nem teljesen értem.

  Az a feladat, hogy dokumentáld ahogyan föltelepíted a PHP-t IIS-hez?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd