Átképezném magam: PHP vagy JAVA?
2010-04-17T14:02:24+02:00
2010-04-17T14:20:31+02:00
2022-07-25T04:19:31+02:00
 • Neked PHP valo!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na ebből lesz még haddelhad

  Szerintem:
  Ha webprogramozással akarsz foglalkozni és záros időn belül pénzt keresni ezzel, akkor PHP, SQL, CSS.

  Ha multiplatform kliensalkalmazásokat akarsz írni (amire kicsiben és közepesben itt Magyarszkiban nincs igény), akkor Java.
  Ha kliensalkalmazásokat akarsz írni Windowsra (mert akár tetszik, akár nem, ezt használják az emberek), akkor a .NET platformot javaslom, és a Java alapismeretek után ez nem is lesz olyan idegen.

  Szerintem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Úgy alakult, hogy várhatóan át/tovább kell képeznem magam. Az lenne a kérdésem, hogy PHP-t, vagy JAVA-t válasszam?

  Mérnök informatikus lesz hamarosan a végzettségem, de a szakirányom nem programozó. PHP-hez nagyon alapfokon értek, annyit, számlálót tudok írni, meg az alapműveletekkel tisztában vagyok.

  Java-t tanultam, ott alapműveletek, iteráció, feltétel, tömbkezelés, ki- és beolvasás megy, meg a JFrame alapdolgai.

  SQL-t tanultam, bár most talán nem tudnék megírni egy értelmes lekérdezést, az alapfogalmakkal tisztában vagyok. CSS-t is nagyon alapfokon ismerem/és használtam, blog.hu-s sablont pl. hosszabb tanulmányozás után át tudom írni/módosítani, de egyedül még nem tudnék elindulni itt sem.

  Az lenne akkor a kérdés, hogy érdemes -e a JAVA-ra ráfeküdni, hogy fél éven belül látványos fejlődést tudjak felmutatni? Időm viszonylag van, de igazából nem tudom, hogy állásinterjún mi a követelmény junior JAVA fejlesztőként.

  Úgy látom, hogy a PHP sokkal egyszerűbb, és van kereslet a PHP programozókra is, s a kereset sem rossz.

  Feküdjek rá a PHP-ra, SQL-t újra gyakoroljam be, és a CSS-t is, és érdemes így állásajánlatra jelentkezni? Aztán esetleg a későbbiekben a JAVA vonalat továbbvinni?

  (Egyébként meg állásinterjún hogy megy a tesztelés, elémraknak egy tervet, aztán le kell kódolni, vagy elmondani, hogyan tenném?)

  Elnézést ha hosszú voltam, gondolom itt lesz hozzáértő.

  Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd