JPEG HELP !

JPEG HELP !
2004-05-11T11:38:00+02:00
2004-05-17T13:09:04+02:00
2022-11-01T16:10:40+01:00
 • igen, én is ezt akartam éppen írni... a png "problémáról".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  A megoldás a PNG ...


  Való igaz, én is ezt favorizálom, de mégiscsak a GIF-et ajánlom a böngészők miatt (ti. a PNG-t - átlátszóság szempontjából - nem minden böngésző jeleníti meg rendesen).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • JPEG-et tényleg nem lehet átlátszóvá tenni! A GIF nem jó mert max 256 színű lehet! A megoldás a PNG, azt átlátszóvá tudod tenni és 24 bites színmélységet is támogat meg még sokmindent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl. Microsoft Photo Editor...

  a jpg-t nem lehet átlátszóvá tenni, csak a gif-t. Pl a fenti prg-vel megnyitod a jpg-t, majd van egy olyan gomb, amiviel ki tudod választani az átlátszóvá alakítandó színt (és egy érzékenységet hozzá) majd save as... persze gif-ként.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Abban kérnék segítséget, hogy jpg kép hátterét hogyan tudom átlátszóvá tenni?

  Van egy gif képem ami ilyen. Paint shop pro-ban téglalap alakú, de HTML oldalra beszúrva a képet csak a címer látszik ami a képen van.

  Előre is köszönöm az ötleteket.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Nekemis hasonló a problémám, csak én egyik fotot sem tudom megnézni. (Nekem hp.320-as a gépem, és 64-mb ről,128-mb ra ujitottam.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom észre vetted-e, a kérdés arra vonatkozott, hogy mit tudok tenni ezekkel a képekkel? Világos, hogy nem fogok 256-osra fényképezni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kössz a tippet, de ezt szerintem semmilyen programmal nem tudom megoldani, csak ha kézzel belemókulok az állományokba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom ez jó lesz-e, de egy próbát meg ér: JPEG Enhancer Trusted Freeware download and reviews - SnapFiles.com
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyszeru a megoldas. 128 megas kartyara fenykepezel, ezeket a kepeket meg dobod a lecsoba. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Van egy nagy problémám, amelyben szeretnék valaki hozzáértőtől segítséget kérni. A digitális gépem (HP 620) hibásan mentette le a képeimet a memórikártyára. A probléma az lehetett, mint utóbb kiderült, hogy csak max. 128 MB-os kártyákat tud kezelni, én viszont miután ez betelt beleraktam egy 256-osat. Látszólag minden rendben volt, a kártya méretének megfelelő szabad helyet jelzett, el is mentette a képeket, de nem lehetett őket visszanézni. A képeket áttöltöttem a számítógépemre, de JPEG-ként nem voltak értelmezhetőek. Annyit sikerült elérnem, hogy miután módosítottam a képek fejlécét értelmezhető JPEG adatfolyamot kaptam azzal a kis hibával, hogy néhány kép valóban meg is jeleníthető, de a kép egyes részei fel vannak cserélődve és a színinformációk sem teljesen korrektek. A legnagyobb problémám viszont az, hogy a képek 95%-a esetében a kép tetejéből teljesen korrekten látszik néhány sor, a többi pedig szürke színben jelenik meg. Próbáltam magam beleásni a JPEG formátumba, hátha sikerül valahogy javítani őket, ugyanis szerintem az lehetett a baj, hogy a gép helytelenül kezelte a kártyán clustereket. Sajnos nem jártam sikerrel, ha valaki tudja a megoldást, vagy van valami ötlete hálás lennék neki, ha megosztaná velem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd