Foglalási megoldás
2010-04-11T16:30:22+02:00
2010-04-12T09:57:55+02:00
2022-07-25T04:29:42+02:00
 • szia. mennyit szánsz a dologra? 1 este alatt megírom neked.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Innentől ez állás rovat már...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos főleg az sql és form résszel nem boldogulok. Meg hogy hogy a fenébe ellenőriz és használja az adatbázis értékeit a form. Az igazság az hogy totál bele vagyok zavarodva már az egészbe, és nem tudom hogy álljak neki. Tudom hogy a konkrét megoldást kisujjból kivágjátok ezért gondoltam hogy megkérdezem tudnátok e benne segíteni. Ha szükséges szivesen beszélhetünk díjazásról is. Ez mindössze csak a leegyszerűsített része lenne egy nagyobb proginak, és ha valaki tudna segiteni ezt a részt megirni, onnan már tudnám tovább fejleszteni a php programot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megírni megtudnám, de inkább elméletben segítenék.

  Melyik részben nem vagy biztos?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt már leírtad te:

  A foglalást csak abban az esetben tudja aktiválni, ha egy ellenőrző mezőben beadja azt a 'jogosultsági'kódot amit tőlem előzőleg mailban kapott.


  Ez esetben az e-mail-ben egy linket szoktak tenni, pl.: <a href="http://teoldalad.hu/megerosit.php?id=akarmi">foglalás megerősítése</a>

  A megerosit.php-ban pedig megnézed, hogy a paraméterként kapott azonosító melyik számhoz tartozik és és annál a számnál véglegesíted a foglalást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Uhhh. Ez már magas röptű volt. Ebből nem sokat értettem. Egyébként az lenne a lényeg, hogy ne az admin aktiválja a foglalást, hanem automatikus legyen. Aki kapja marja az adott számot. Programban ezt letudnád valahogy irni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • emailcimek tábla (röviden e)
  foglalasok_fedinicioja tábla (röviden fd)
  emailcimek_foglalasok_kapcsolotabla (röviden ef)

  Lekéred az fd táblából az eseményeket, hozzá egyből összeszámolod az ef táblából benne van-e már mint lefoglalt és aktív foglalás.

  Amikor elküldi az űrlapot, beírod a mailcímet `e` táblába, amit kapsz ezzel ID -t beírod a választott foglalás IDvel és beírod az `ef` táblába. `ef` táblába generálsz egy random kódsort, amit emailben aktiválhat a user, vagy ennek elsődleges kulcsát küldöd ki az adminnak, aki látja a még nem aktivált foglalásokat lehetőleg időrendben, hogy a gyorsabban reagáló foglalást aktiválhassa. Akik ugyan azt a foglalást próbálják lefoglalni, de lassabbak voltak, kaphatnak egy levelet az elutasításról amint a leggyorsabb aktiválja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,
  Lenne egy nagy gondom, amivel hónapok óta szívok, mert az istenért nem tudom összehozni a megoldást, mivel PHP SQL és Form kell hozzá.
  Hálás lennék ha tudnátok segíteni, mert semmi nagy dolog nincs benne, csak egyszerűen képtelen vagyok összehangolni a szükséges dolgokat.
  A következőre lenne szükségem, erősen leegyszerűsítve (a kibővítését már megoldanám):
  Adott 10 szám, amelyeket egy formon keresztül a felhasználók lefoglalhatnak maguknak. Egy lapon fel vannak sorolva a számok 1-10-ig zölddel azok amelyek még szabadok, pirossal azok, amelyek már foglaltak.
  A form kéri a felhasználó nevét, email címét és egy legördülőben felajánla a 10 szám közül azokat, amelyeket még nem foglalt le senki. A form elküldésével a foglalásról értesítést kap egy admin és a emailcím mezőben megadott cím, valamint rögzíti az adatbázisban hogy a szám már foglalt.
  A foglalást csak abban az esetben tudja aktiválni, ha egy ellenőrző mezőben beadja azt a 'jogosultsági'kódot amit tőlem előzőleg mailban kapott.
  Nagyot lendítene ha tudnátok ebben segíteni, onnantól már csak csak kibővíteném az extrákkal.
  Köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd