Shoutcast szerver és autodj restart szkriptből
2010-04-06T10:13:46+02:00
2010-04-06T11:46:45+02:00
2022-07-25T04:52:48+02:00
 • Hopp, ez nagyon jó tipp, megnézem!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sc_trans kettes betajat lehet webrol iranyitani.

  pl:
  http://admin:pass@127.0.0.1:55555/restart

  de ha letoltod benne van a doksijaban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • setuid nem jó erre egy feltőltő scriptre?
  setuid
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Van egy Debian Linuxos szerverem és egy barátnak felajánlottam, hogy webrádiót üzemeltessen.
  Beállítottam neki a shoutcast szervert és autodj-t is, szépen működik, egy gondunk van csak, hogy ő szeretné saját maga vezérelni mind a rádiószerver, mind az autodj-t, magyarul ha új zenét rak fel, vagy konfigot/jelszót változtat szeretné újraindítani a két alkalmazást az én közreműködésem nélkül.

  Namost én root joggal rendelkezem a szerveremen, viszont ezt a jogot nem akarom neki megadni, mert ne piszkáljon mindenhez, amihez nincs köze, ugyanakkor anélkül meg problémás, hogy minden egyes alkalommal engem zaklat, ha újra akarja indítani a szervert, vagy az autodj-t.

  Egyszóval a legidálisabb megoldás az lenne, ha lenne egy php szkript, amellyel újra lehet indítani mindkét alkalmazást, csak ennyi, semmi más (magyarul elég egy totál üres oldal két gombbal: Shoutcast restart és autodj restart).
  A php szkript biztonságát (pl. jelszavas elérését) megoldom én, de rádiószerver és az autodj webes felületű vezérléséhez nem értek.
  Ha van valami kész megírt alkalmazás erre, nagyon megköszönném a tippet, de ha nincs, akkor hajlandó vagyok az anyagi áldozatra is természetesen, mert ez nagyban megkönnyítené a dolgomat.

  Köszönök minden tippet!

  Utólagosan szerkesztve: igazából az autodj újraindítása ami gyakoribb probléma, a shoutcast szerver nem nagyon szokta újraindítgatni, legalábbis ezt mondja. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd