Audio, video streaming
2010-03-26T18:27:58+01:00
2010-03-27T22:15:06+01:00
2022-07-25T05:07:29+02:00
 • screen stream

  ezt régebben kipróbáltam és egész jónak tűnt. talán a hang csúszott egy minimálisat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ugyan a témában nem vagyok otthon, de ha van kedved informálódni, elég érdekes információkat találhatsz a wikipédián:
  Comparison of streaming media systems

  Szerintem akár megpróbálkozhatsz teljesen ingyenes vagy akár nyílt forráskódú megoldásokkal is, ha az időd engedi. Pl. szerintem a Flumotion és az Icecast a legígéretesebb ezek közül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes megoldások, köszi szépen, valakinek egyéb ötlet esetleg?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vannak ilyenekre kész alkalmazások, egyszerűen előfizetnek rá havi pár dollárért és hajrá. Pl. Adobe ConnectNow. Ha magad akarsz létrehozni ilyesmit, akkor szóba jöhet a Flash Media Server, a Red5 mint ingyenes alternatíva (a SmartFoxServer is tartalmaz egy Red5-ot a video-továbbításhoz). P2P kapcsolathoz használható az Adobe Stratus, de ez önmagában nem támogatja az audio/video továbbítást, illetve kereskedelmi célra nem használható. Kereskedelmi célra az Adobe LiveCycle Collaboration Service szolgál, amivel nem kell saját szervert fenntartani, szintén lehetséges P2P kapcsolat, s egy chat vagy videóchat létrehozása kb. egy komponens színpadra helyezéséből áll.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Kaptam egy megkeresését, sajnos azt még nem tudom mennyire komolyak a szándékok, de gondoltam előre érdeklődök megoldásokkal kapcsolatba. Egyenlőre még pontos követelményeket sem tudok, inkább csak azért indítom a témát, hogy tájékozódjak.

  Gyakorlatilag egy oktatási célú videokonferencia létrehozására kértek tőlem megoldást, böngészőben, felhasználó azonosítással. Illetve nem is feltétlenül konferencia. Én úgy gondolom, és persze javítsatok ki ha tévedek, hogy alapvetően háromféle eset lehet.
  1.
  Van egy oktató, ő adja a videót és hangot, egyéb helyeken veszik, a kommunikáció egy irányú esetleg, egy írásbeli kommentezési lehetőség a tanulók felől.
  Ez lehetne egy egyszerűbb olcsóbb megoldás, mivel a felhasználók egy szerverre írhatnak ahonnan az oktató frissíti automatikusan a kommenteket mondjuk percenként, tehát a felhasználók felől nem kell stream adat.
  2. Az eleje ugyanez de a tanuló hangban tud kommunikálni
  3. Eset oda vissza video, és hang.

  A felhasználó száma nem nagy elvben 1 oktató 5 végpont. Ebből gondolom hogy nem feltétlenül van lehetőség milliók elköltésére media stream szerverre, és hardverre.

  Ebben a topicban volt hasonlóról szó
  Webcam

  Amit végigolvasva a 3dik estre ad megoldást ha jól értelmezem a
  Adobe Flash Interactive Server
  és a
  SmartFoxServer: massive multiplayer game server for Flash, Unity, HTML5, iOS and Android games, MMO,
  tűnik jó megoldásnak, amik közül az utóbbi, mondjuk elérhető áru talán. Nem mellesleg flexben tudok programozni így a testreszabás is jobban mehetne talán.
  Eseteleg azóta (2008-as a topic) egyéb, olcsóbb, jobb megoldások?

  Elnézést, hogy nem tudok pontos követelményeket, de egyenlőre nekem sincs több infóm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd