Óranyilvántartó program projekt
2010-03-16T22:39:39+01:00
2010-03-20T15:14:03+01:00
2022-07-25T05:27:22+02:00
 • Mit nem tud például a basecamp? Igen komoly partnerekkel rendelkezik, és szvsz elég jól használható egy ilyen feladatra. Volt cégemnél, programozóként is azt használtuk a feladatok karbantartására, vissazkövetésére, óráink elszámolására.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Talán én bagatellizálom el a dolgot de én PHP megoldással pályáznék.

  Nekem a leírásból semmi nem tűnik ki, ami ezt kizárná, sőt a különböző OP.rendszerek, hardverek, és hálózati kapcsolatok miatt a webalapú megoldás szinte adja magát.
  Havi 2-40000 rekord sem mondható terhelésnek, egy tisztességes hitcounter egy közepes oldalon naponta, max. hetente regisztrál ennyit.

  A szervergép bőven túlteljesít, bár ha belebonyolódunk a desingbe, akkor a feltöltés kicsit necces.
  Itt jegyzem meg, hogy az adatvédelem kivételével nem látom indokoltnak az alkalmazás házi hosztolását. 10-15 ezer+áfa/év nagyságrendben több kifogástalan hosztingot is tudnék javasolni, ahol napi adatmentés van, esetleg feláras SSL, ha szükséges.

  Természetesen árajánlat és határidő megállapításhoz kissé szűkszavú a leírás.

  E-mail és privát ment.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen

  Mondjuk Delphiben most kicsit össze kellene szednem magam hogy hasonlót csináljak, bár a SOAP alapú kliens-szerver ott is megoldható, szerver oldalon most már nem igazán tudnám mit válasszak. Delphiben utoljára a 7-es körül voltam igazán képben, ott még inkább CORBA-t választottam volna a kliens és a szerver közé ilyen feladatra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • így 2k10 tájékán én inkább a C#/.NET 3.5 vagy 4.0 / WCF kombót választanám


  Ezt berakhatnad a bemutatkozasodba!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szegény Rynart is ezért ment biztos csődbe, mert delphi cuccokkal működtek


  Azt hittem Te voltál...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • E-mail ment...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetértek, simán meg lehet a dolgot csinálni Delphiben is. Bár az igazság az, hogy így 2k10 tájékán én inkább a C#/.NET 3.5 vagy 4.0 / WCF kombót választanám, ahol mondjuk egy WPF-es kliens beszélgetne SOAP-on keresztül (vagy amire épp konfigurálva van) a szerveren üldögélő üzleti logikával. Aztán a WPF-es klienses dolgot esetleg lehet Pl. hordozható eszközre is portolni (win mobil 7).

  Sajnos, én még vagy 1-2 hónapig még eléggé el leszek foglalva, különben szívesen csinálnék most a nagy projektem után levezetésként egy ilyen kisebbet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Programozási nyelv megkötés nincs, ha hatékony, felőlem lehet excel makróban is:) DOS alapú vacakokkal és delphi-s cuccokkal ne pályázzatok :)


  Amikor a nyúl viszi a vadászpuskát...

  Szólunk az ügyfeleinknek, hogy ne használják mától a rendszereinket, mert delphi vacokkal lett megírva.
  Ugyan egy teljes logisztikai rendszert fednek le, de majd átírjuk excel makróra

  Szegény Rynart is ezért ment biztos csődbe, mert delphi cuccokkal működtek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF:
  Azért ez a Delphi kizárás durva...
  Nincs a Delphivel semmi baj, csak tudni kell használni, tökéletesen alkalmas ilyen feladatokra...


  Na de mivel Delphi kizárva, sajnos én is kizárva
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Cégünk egy kicsi, de a jelenlegi körülményekhez képest is jól prosperáló építőipari cég. (magasépítés - acélszerkezet-szerelés)

  Ajánlatokat várunk a következő témában:

  Építőipari cég munkaóranyilvántartó programjának fejlesztése

  Programozási nyelv megkötés nincs, ha hatékony, felőlem lehet excel makróban is:) DOS alapú vacakokkal és delphi-s cuccokkal ne pályázzatok :)


  Futtatási környezet: win 2008 Server (egyelőre workgroup módban fut, nincs AD). 4 magos AMD processzor, 4GB mem.
  Kliens oldal: vegyesen Win 7 64bit / WinXP 32bit laptopok és asztali gépek.(kb 10 db)
  Hálózat: 100MB wired irodán belül + wireless hotspot + külső elérés T-Mobile internet stickekkel.
  net: 4Mb/256kb T-home és ennél jobb aligha lesz egyhamar...
  A program adatkapcsolatának tudnia kell megfelelő sebességel futnia GPRS net sebességen is, amennyiben a program a lentebb vázolt osztott mdban képes működni. sajnos a kollégáinknak gyakran kell olyan helyen a programot használniuk, ahol csak max GPRS szintű jel jön az internet stickeken.

  A program áll:

  - adatrögzítő felületből
  - report modulból

  A programban egy kisebb cég dolgozóinak és alvállalkozóinak munkaóráit kell rögzíteni. Havonta kb. 2-4000 rekordot rögzítünk, rögzítés minden hónapban van. A korábbi Delphi-s katasztrófában, amit már több éve használunk, még havonta papírról rögzítette fel az adatokat egy ember2-3 napon keresztül, egy gépen. Szeretnénk ezt a centralizált modellt osztottá tenni, egy szerveren "üldögélő" adatbázis + motor a klienseken pedig beviteli + report maszk, esetleg web alapon (de mint az elején említettem nincs nyelvi megkötés). Így aki eddig papíron adta be az óráit a rögzítő emberkének, az most maga, napi szinten tudná rögzíteni a saját ledolgozott óráit. Az alap reportokba beletartozik pl. az egy hónapban ledolgozott öszes óra, építkezésenként ledolgozott órák, brigádok/alvállalkozók munkásainak összes órája havonta, egy építkezésen munkanemenként ledolgozott összes óra, stb.
  Kell lennie egy "főnöki" modulnak is, melyen belül plusz reportokat/számításokat lehet elvégezni, pl. járulékszámítás a ledolgozott órák és a berögzített óradíjak alapján. Normális, design-os reportok készítése papírra, valamint lehetőség excel fájlba való exportálásra is (esetleg küldés emailben).

  A fentiek alapján várjuk a jelentkezőket várható ár és prognosztizált elkészülési idő megjelölésével.


  üdv

  Szali
  magrat2009@hotmail.com
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd