Melyik főiskola vagy egyetem?

Címkék
Melyik főiskola vagy egyetem?
2010-03-10T09:31:41+01:00
2011-09-27T18:19:31+02:00
2022-10-26T03:55:36+02:00
 • Szia!

  Ismereteim elavultak lehetnek, de így volt évekkel ezelőtt:

  Hagyományosan a fazekas matekszakjával szemben mindenkinek lemaradása van, mert ott olyan magas szinten nyomják a matekot, ahogy sehol máshol semmit (középiskolai keretek között az országban). Pl. az informatikai szakközepkben közel nem olyan szinten oktatják az informatikát, mint a Fazekas matekszakján a matekot.
  Egy jó iskola, pláne a Fazekas természettudományos szakjával még mindíg jól fogsz állni szerintem.
  Ha érdekel a programozás, és otthon magadtól tanulod, akkor nem lesz érdekes az informatikai szakközepesektől való lemaradás, esőt inkább őket kell félteni, nehogy szívjanak az egyetemen a matekkal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Ha egy gimnázium (a fazekas vagy a veszprémi lovassy) természettudományi osztályába megyek, akkor mekkora lemaradásom lesz egy egyetem informatikus szakján az informatikai szakközepesekkel vagy pl. a fazekas hatosztályos matek osztályába járókkal szemben?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!
  Én úgy tudom, hogy ELTE-n progmat helyett má rproginf van és progmathoz képest visszavettek matekból.

  üdv: pm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amúgy úgy érzem, hogy nekem jobb volt a BME, mint az ELTE lett volna. Több analízis (azon a szakmai szinten pláne amin akkor voltunk) nem hiányzott volna. Másfajta matekkal esetleg eltököltem volna szívesen többet (több algoritmuselmélet, axiómarendszerek, halmazelmélet, matematikai logika, (filozófiai) logika, matematika és filozófia kapcsolata: minden ami a legtisztább gondolkodással kapcsolatos) de ez csak egy dolog, öszességében nem szeretnék matematikus lenni. Mindig mérnök akartam lenni, belül leginkább az a fajta vagyok, és a BME picit szélesebb látóköre, gyakorlatias dolgokkal (is) való foglalkozása azt hiszem jobban bejött nekem.
  De nyilván nem tudhatom, mi lett volna ha. MEg persze tök sok múlik azon, hogy az ember otthon/koleszban magától/haverokkal milyen témákat nyomat, milyen programokat farigcsál.

  Amúgy az embereken végzés után nagyon látszik, hogy BME-s vagy ELTE-s volt. (Én főleg az ELTEseken veszem észre nyilván.) Aztán kikerülve az életbe ezek a különbségek fokozatosan csökkennek. Akik meg jó programozók, azoknak meg elnézzük, ha esetleg túlságosan látszik rajtuk az ELTE-s vagy BME-s behatás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én személy szerint nem ismerek olyat, aki ELTE-n végzett, és épelméjű :D

  Ezen helyesbítenék, a biológusok közül nem ismerek olyat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nice Amit ki tudok jelenteni, hogy nagyon sok függ attól, hogy kikkel haverkodsz össze már az elején nekem velük: sikerült 6 és fél év De nem bántam meg egy percét sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ELTE-n nem tudom mi van progmaton kívül, viszont ha nem akarsz matematikus lenni, akkor azt nem ajánlom. Én személy szerint nem ismerek olyat, aki ELTE-n végzett, és épelméjű :D De ha tudtok ilyet, én elhiszem nektek :D
  BME egész jó, voltam bent kíváncsiságból 1-2 java-s órán, ott végeztem, de teljesen más karon...

  szerk:
  BME-VIKről azt hallottam, hogy most nyáron államvizsgán elmeszelték az emberkék felét azzal a kijelentéssel, hogy "maguk nem mérnökök" szóval lehet, hogy ott is megy a keménykedés, csak külső szemlélőként ez nem tűnt fel eddig... A számonkérések normálisak voltak, viszont rohadt idegesítő volt, hogy fel alá járkált a fazon kopogós cipőben, amikor másnapos voltam, és minden koppanás olyan volt, mintha kitépték volna egy hajszálamat :D Így egy kicsit nehéz koncentrálni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy igazán jó tanácsot azok adhatnának, akik mindkét egyetemet elvégezték.
  Szvsz. ha komolyan veszed a szakmát, és önállóan is tanulsz, mindkét egyetem jó lehet. Én pl. BME-n végeztem. Azért attól ne félj, hogy ott nincs matek: ha nincs is annyi mint az ELTE-n, nagyságrendekkel több megértenivaló matekanyag lesz, mint a középiskolában. (Én is viszonylag elvont matekos típus vagyok, mégis a BME-n végeztem. Hogy mi lett volna, ha az Elten végzek, azt nem tudhatom. De mindenesetre mindkét egyetemen végzettek között ismerek jó programozókat. Pl. mindkettőből kijövők közül ismerek olyat, akik a Google-nél fejlesztenek.
  Vagy pl. a BME-sek közül egy kutatócsoport nagyon komolyan nyomja az adatbányászatot (sokáig vezették a világ egyik legrangosabb comp-sci megmérettetésének, az 1 millió dolláros Netflix Prize-nak a leaderboardját.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah bocsi, elnéztem... az oli98 volt 13 éves.

  Akkor lassan lehet filózni, de jó ha tudod hogy az hogy a felsőoktatásban elkezdesz egy iskolát, messze nem azt jelenti, hogy befejezni is ott fogod, vagy ha igen, akkor azon a szakon amin elkezdted, meg ilyenek.
  Szóval ha rosszul döntesz is, nincs veszve semmi, legfeljebb az a félév.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!
  nro utólagos engedelmével idéznék tőle: "Idén végzek a gimnáziumban és nem tudom melyik a jobb..."
  Ismétlem a problémám ugyan ez :)
  A félreértések elkerülése végett 18 éves vagyok és szintén ennek a tanítási évnek a végén fogok érettségizni. :)

  üdv: pm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem az a véleményem, hogy ne 13 évesen agyaljatok azon, hogy melyik egyetemre akartok menni. Korai még. Előtte fél évvel bőven ráértek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  A problémám teljesen ugyan az mint nro-nak.
  Személy szerin nagyont szeretem a matekot.
  Szintén ELTE-IK (proginf) és BME-VIK (mérnökinfó) az ami szóbajöhet. Amire én kíváncsi lennék, hogy hol milyen kutatási területeken lehet tevékenykedni, szívesen végeznék akár kutatóként is. Mennyire van erre lehetőség ezeken a helyeken, ill. milyen az ehez vezető úton az oktatás erőssége?
  Szoftverfejlesztési irányban mik a lehetőségek?
  Mennyit nyom a latba, hogy a BME-n mérnöki diplomát szerezhetek?

  Mivel szeretem az elméleti dolgokat picit az ELTE felé hajlok jobban, de kíváncsi lennék a véleményeitekre.

  üdv: pm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát nem tudom mi lenne jobb még mindig. Esetleg személyes tapasztalatokkal nem tudtok segíteni?
  Köszi előre is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A dolog úgy is eldönthető, hogy mit mennyire utálsz.
  Elsősorban eldöntendő, hogy tanulni, vizsgán megbukni, majd újra megbukni, aztán megint tanulni rengeteget, mennyire utálsz. Ha ezt az utat választod akkor el kell döntened, hogy mit utálsz megint csak. A matekot vagy a villamosságtant + elektronikát.
  Ha az elsőt jobban utálod akkor menj a BME-re. Ha a másodikat akkor menj az ELTE-re. Ha mindkettőt akkor keress egy olyan helyet ahol kevesebb a követelmény. De ne menj pl. a Pázmányra mert ott biológiát + kémiát kérnek számon, a matek + villamosságtan mellett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  mindkettőben megtanulsz jól szoftvert fejleszteni, de az ELTE-n a matekra gyúrnak rá jobban, BME-n meg a hardverközelibb dolgokra.

  A plussz dolgokat úgy értsd, hogy ELTE-n matekból olyat is fogsz tanulni, aminek 95%, hogy soha nem veszed hasznát, BME-n meg tanulsz egy kevés elektronikát, szabályozástechnikát is, aminek szintén 95%, hogy nem veszed hasznát.

  Ha szeretsz matekversenyekre járni, és folyton az egyes problémákra adható algoritmusokon jár az eszed, akkor inkább ELTE, ha pedig érdekel a hardver is közelebbről, akkor BME.

  Amúgy szoftverfejlesztéssel kapcsolatos technológiák oktatása nagyon up to date a BME-n, van WP7, Android, iOS, .NET, Java EE választható tárgy is, amiből a legújabb dolgokat tanítják. ELTE-n nem tudom hogy van ez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Idén végzek a gimnáziumban és nem tudom eldönteni melyik a jobb?
  ELTE-IK programtervező informatikus vagy BME mérnök info?
  Kérlek segítsetek melyik miben jobb.
  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát györbe szerintem a Jedlik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Ennek nincs sok köze az egyetemekhez, de azért leírom:
  13 éves vagyok és középiskolát kéne választanom. Delphi nyelven már készítettem kisebb programokat. Győr és Fehérvár között lakom Egyetemek közül elsősorban a BME VIK mérnök informatikus szak iránt érdeklődöm. A kérdésem az, hogy milyen gimnázium a legjobb ide. Gimnáziumban a matekra vagy informatikára specializált osztályt válasszak? Melyik gimnáziumot ajánljátok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudnátok nekem is segíteni ?
  Létezik valahol sopronban vagy a környékén olyan egyetem/főiskola ahol programozni tanulhatnák ?
  Azért kéne sopronban, mert néhány haverom megy oda és ha van ott ilyen lehetőség akkor tudnánk egy albérletben lakni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Matekból 5ös vagyok versenyekre nemjárok mert sportolok is és nincs rá időm. C-be szoktam programozni de abból is van még mittanulni, de amik érettségin előfordulhatnak azokat már tudom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sok sikert! :) Mást látatlanul nem tudunk mondani. Matekkal hogy állsz? Versenyekre szoktál járni? Ott hogy szerepelsz? A programozás alapjain mit értesz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello! Az oldalra még csak msot regisztráltam de nagyon érdekel az informatika. Még van egy évem hátra a gimiből de a programozás alapjait már ismerem pedig csak utolsó évben fogunk róla tanulni. A gimi után BME-re akarok menni. Kíváncsi lennék mi a véleményetek róla. Előre is köszi a válaszokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem éppen most tanulja a Marketing ismeretek tárgyat és itt gyakorolja. Aztán lesz majd még Humán Erőforrás Marketing is...

  ps: lol, hogy a fr4ncba kerultem en itt a 4. oldalra :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én grafikus lettem, de a suli még tart.

  De programozást nem tervezek, vagy legfeljebb minimálisan, amennyi a designhoz kell. Bár ahogy elnézem a dolgokat, egyre több kell majd.
  Eredetileg inkább csak a lehetőségeket akartam ismerni. Ha váltok, valószínűleg majd marketing felé, aztán amit tudok, belesűrítem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De amúgy egy programozónak is hasznosak a közgazdaságtani ismeretek, nem? Te programozó lettél végül?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyszerű. :DDD
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pap.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És mi lett belőled? Csak kíváncsiságból, én is arra mentem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nem mész közgazdaságtanra? PSZF levelezőn? Én ugyanebben a dilemmában voltam évekkel ezelőtt, és én is a progmaton gondolkodtam, de végül közgazdaságtant tanultam, igaz, nem is lett belőlem programozó.

  Ha programozó szeretnél lenni, akkor a legjobb választás a progmat, amit írsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Azt szeretném kérdezni, hogy a Debreceni Egyetem mérnök informatikus levelező képzéséről ki mit hallott? Mi a véleményetek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd