Escape from C++
2010-03-05T10:29:35+01:00
2010-03-08T21:21:45+01:00
2022-07-19T05:17:21+02:00
 • És egészen pontosan mit szeretnél csinálni C#-ban? Ügyviteli rendszerben a formok huzogatásához túlképzett vagy, amiket eddig csináltál, azok meg még mindig natív fejlesztések.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No igen. De új autót építeni mégiscsak sokkal érdekesebb, mint egy lestrapált öreg tragacsot bütykölni. Tiszta olajos lesz az ember, és félő, ha rendesen meg akarja javítani az ablaktörlőt, akkor kiesik a kereke :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekünk azt tanították, hogy lehet hogy autót már nem fognak gyártani, de a szervizesnek még jó sokáig lesz munkája
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a C++ még jó sokáig élni fog.

  A COBOL-t is már 30 éve temetik, és köszöni szépen, jól van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magyarország JF cég az necces az igaz. Viszont ezekután téged nem tudlak elképzelni, ahogy mondjuk VB.NET-ben írod a számlázó modult egy vállalat irányítási rendszerben. Külföldre kellene orientálódni ott vannak jó JF állások.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A helyes elnevezés a C++/CLI. Ez a Managed C++ utódja, ami még sokkal rosszabb volt szintaxis tekintetében (__ilyen kulcsszavakkal volt telis tele). A C++/CLI célja, hogy managed és natív kódot tudj "keverni", úgy, hogy nagyjából problémamentes legyen az interop a kettő között. Tehát egy forráson belül ott van a kettő, és össze tudod őket kötni egyszerűen. Ennek általában akkor van értelme, ha van egy korábbi rendszer, amit .NET-re kell portolni, és sok olyan része van, amit csak a szintaxis kedvéért kellen újraírni pl. c#-ban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor összegezve: eddig mindenki úgy látja, nem olyan nagy tragédia, ha maradok a C++-nál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • C++ CLR-ben vannak a ^-ok meg a gcnew? Egyszer írtam benne egy kis toolt, és borzalmasnak találtam a szintaxist. Persze, lehet, ha nekifekszik az ember, akkor meg lehet szokni, de akkor már inkább a C#.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az hagyjan, hogy windows-on sem szunt meg az elet a C# utan, de mas platformokon a C#/.net nem alternativa.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát röviden a területek: Bluetooth, orvosi, játék

  Néztem amit linkeltél, ide elég jó lennék szerintem. Neocore játékaihoz az AI-t én írtam. Viszont még mindig lógnak egy rakat pénzzel, a többi hazai játékfejlesztő cégről sem hallottam semmi jót ebből a szempontból.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát a DirectX11 pont nem az a terület, ahol a C++ kiöregedett és a C# a jó megoldás. Persze ha ügyvitelt kell fejlesztni, vagy casual játékot, akkor C# .NET. C++ CLR-t meg végszükség esetén érdemes belekeverni a játékba, hiszen épp a rapid fejlesztés a lényeg nem az, hogy visszamenjenek a kályhához.

  Én 10 éves C++ gyakorlattal ráállnék inkább a C++0x-re és elmennék a játékprogramozás irányába. Kezdetben mondjuk csak UI fejlesztés, vagy valami más alap, aztán DirectX stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A legnagyobb Java-s laborgyakorlati élményem az volt, hogy találtunk egy komoly hibát a Thread osztályban.


  Kivancsiva tettel, belinkelned a bug reportot..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valóban jól látod, a C++ eléggé kiöregedett, magasabb szintű programozáshoz egyértelműen a c# javasolt. Azonban nem kellene teljesen lemondanod a C++-ról, hiszen kitűnően lehet ötvözni cisszel. (És itt most visual C++ CLR-re gondolok).

  Viszonylag könnyen összeilleszthető a c# és c++ ban írt program
  (Gondolok itt c# WPF alkalmazásra, mely mellesleg DX11-et is használ; MS pedig nem adott ki managed DX11 könyvtárat, tehát csak c++ játszik) És akkor a c# asp-ről még nem is beszéltem.

  A Java-ról nem sokat tudok, egyetemen próbáltak tanítani, de inkább ciszre orientálódtam. (A legnagyobb Java-s laborgyakorlati élményem az volt, hogy találtunk egy komoly hibát a Thread osztályban.) Nem tudom, ki hogy van vele, nekem elég a saját hibáimat megtalálni, nem gyötörném magam a Java beépített hibáival is. ((Ha jól emlékszem a math osztályt is csak a 2. körben sikerült jól megirni.)

  No meg a Java-t úgy tanulja meg egy C++ programozó, hogy elolvas egy könyvet ami arról szól, hogy mi nincs a Java-ban, amia C++-ban megvolt. Míg a c# esetében ennek az ellentettjéről beszélhetünk.

  A pyton meg nem tudom, mi. Biztos jó, de mint említetted never mainstream.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sokmindent leírtál csak azt nem, hogy mit fejleszttél 10 évig. Szerintem nyelvtől függetlenül a tapasztalat az tapasztalat.

  Mindenesetre ennél a cégnél keresnek C++ fejlesztőket és a fejlődési lehetőség folyamatos: Black Hole
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lassan 10 éve programozásból élek, ez idő alatt jórészt C++-ban fejlesztettem. Alapvetően szerettem csinálni, legalábbis, ha nem kellett a pointerezésbe belebonyolódnom. De az idő elszállt felette, és ha a mostani C++-os állásokat nézem, akkor a legtöbb arról szól, hogy egy 10-15 éves rendszerben kell a hibákat kergetni, meg olyan feature-ket beleerőszakolni, amire a tervezők álmukban sem gondoltak. Szóval megérett az idő a váltásra. A kérdés, hogy merre tovább?

  Hogy nehezebb legyen a döntés, időm nincs túl sok, autodidakta tanulópályára nem állhatok hitel illetve pelenkaköltség miatt.

  Jelenlegi munkahelyemen nem tudok előrelépni ezen a téren.

  C#.NET-ről olvasgattam egysmást, tökre tetszett és nem tűnik túl nehéznek átállni. Viszont nincs benne x év tapasztalatom, interjún hiába mondanám, hogy megbírkózom vele, ez senkit nem érdekel.

  Pythonnal is összefutottam, ez is nagyon bejött, és ebben munkatapasztalatot is fel tudok mutatni. Viszont a pythonból nem lesz mainstream nyelv, nálunk meg még annyira sem keresik, mint külföldön. Szóval a pythont inkább kiegészítő nyelvenek tudnám elképzelni.

  Arra jutottam, hogy a következő lehetőségeim vannak:

  1. Megpróbálok C#-ból felkészülni, amennyire lehet, bevallom, hogy nincs benne túl sok tapasztalatom, de megírom a tesztjüket. Ha elsőre nem is, de előbb-utóbb össze fog jönni. Utána még mindig nem én leszek az ideális jelölt, de ha kevesebbet kérek, akkor talán felvesznek.

  2. A C++ azért még nem halt ki, az ilyen állásokra elég jó vagyok. Végülis addig kell jól keresni, amíg lehet, és a C++ tudásomból még pár évig ki lehetne sajtolni némi pénzmagot. Viszont a konkurencia is elég erős, és néha hihetetlen milyen hülyeségek alapján ítélik meg az embert, szóval tutira itt sem mehetek. Másrészt meg, ezzel csak elodázom a döntést.

  3. Nyilván ideális lenne, ha C++-os rendszert kéne átírni C#-ra, de ilyen melót nem láttam meghirdetve.

  4. Pythonra nyomulok, igaz, hogy nem túl elterjedt, de webes és talán mobilos fejlesztésre is használható. Ezeket a területeket eddig elég gányolósnak tartottam, de pythonban például szívesen csinálnám.

  5. Javazni kezdek, ebben elég nagy lehet a lemaradásom, de azért nem lehetetlen felzárkózni.

  6. Ülök a seggemen, és agonizálok - ezt kéne elkerülni.

  Persze dönteni nekem kell, de pár véleményt szívesen meghallgatnék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd