5 milliárdos bukta

5 milliárdos bukta
2010-03-01T13:55:44+01:00
2010-03-25T18:32:46+01:00
2022-06-29T08:42:01+02:00
 • off

  Nem egészen értem, hogy miért baj az, ha a lehetséges munkaadó megpróbálja leinformálni az embert. A problémát inkább abban látom, hogy az emberek nagy többsége nem igazán egyenes, azaz ha birtokába jut valamilyen (esetlegesen fél)információ, akkor miért nem kérdez rá, ha úgy gondolja, hogy köze van hozzá?

  Én például, ha valaha is munkát fogok keresni szinte biztos vagyok benne, hogy utalni fogok a különböző fórumokon való jelenlétemre, nyilván csak arra, hogy milyen néven szoktam hozzászólni, legalább ezzel is "színesedik" a rólam alkotott kép. Bármelyik megnyilatkozásomat bármikor vállalom, soha nem gondoltam, hogy ebből hátrányom származna. Ha valakinek nem tetszik a stílusom, hozzáállásom, akkor vélhetőleg abban a közegben úgysem érezném jól magam, azaz csak nyerhetek rajta, hogy nem kell felesleges köröket futnom.

  on
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "milyen minőségben és mennyi idő alatt végzi el a rá bízott munkát"


  ... és a jó munkavégzés függ a fórumozástól.
  Sokat lehet tanulni (sokéves profizmussal is) a kérdésekből és válaszokból [nem minden kérdés szól a beadandóról].

  Egy közösség meg arról szól, hogy ha én kérdezek (ezzel időt nyerve), akkor illik visszaadni a tudást, amikor nekem rutin a válasz.

  Persze ez egy szemlélet, olyan cégnél pedig, amelyik ezt nem látja be, nem is érdemes dolgozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az érvelés nem állja meg a helyét, hiszen a pontokat nem csak 9-től 5-ig (munkaidőben) lehet gyűjteni, hanem akármikor. Ergo, egyáltalán nem biztos, hogy a pontok közül akár csak egyetlen egy is a munkaidő alatt, munka rovására került megszerzésre. Olyanról már nem is beszélek, hogy az illető lehet(ett) munkára szerződő szabadúszó amikor a pontokat megszerezte, amikor szintén garantáltan nem károsított meg senki azzal, hogy prog.hu-zott, bármikor is tette azt.

  A másik oldalon az az alkalmazottad, akinek egyetlen egy prog.hu pontja sincs, simán meglehet, hogy ellógja a munkaidő felét. Csak ő szakmai oldal helyett pornó-, vagy bulvároldalakat nézeget, ami még annyira sem hasznos, mint ha egy szakmai oldalon töltené az idejét problémák megoldásával, ami végső soron - legalább részben - azt is szogálja és biztosítja, hogy neked is jó munkaerőd maradjon és egyre jobbá fejlődjön.

  Egyszerűen észre kell venni, hogy az ilyen kreatív munkakörök esetében is, mint a programozás, nem a sggéért, hanem az eszéért fizetik (vagy kellene fizetni) az embereket. Ez pedig azt jelenti, hogy nem azt kell nézni, hogy mennyit ül a munkahelyén, hanem hogy milyen minőségben és mennyi idő alatt végzi el a rá bízott munkát. Függetlenül attól, hogy mi mindent csinál még közben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én mint munkaadó nem is alkalmaznám. Ugyanis ha valaki kérdést tesz fel, azért nem kap pontot. Viszont aki egész nap itt lóg, az nem 100%-on teljesít a munkahelyén.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • pffhh
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a HR-es fogja kitalálni egy nick-ből, hogy az ki is valójában, hanem van aki beleteszi az önéletrajzába, hogy bizonyos szakmai fórumokon szokott jelen lenni, akár azt is, hogy xy nick alatt... Pl láttam már olyan önéletrajzot (no nem mint munkaadó, hanem van olyan fórumtársunk, aki elhelyezi azt az oldalán), amiben éppen prog.hu-s ténykedés volt megjelölve, beleírva azt is, hogy X szakmai pontja van az adott témában...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor erre rákereshetnek: :D

  Baxa meg az összes agyatlan HR_es!

  Ha ezt valaki megtalálta az önéletrajzom alapján, akkor gratulálok neki, és közlöm, hogy nem akarok a cégüknél dolgozni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. ha egy HR-es összehozza az önéletrajzom adatait ezzel a nickemmel, akkor az meg is érdemli, hogy ezek alapján döntsön.
  2. ha azért nem vesznek fel, mert valakit lehülyézek, akkor oda nem is akarok elmenni dolgozni.
  3. ne keverjük össze azt hogy valaki az iwiw profiljára büszkén kiteszi a buliban betépve készült képeket vagy egy fórumon elmondja a véleményét
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az RTL-en a múltheti Házon kívül-ben (vagy valami hasonló műsorban) pont ez volt a téma. A HR-es elmondta, hogy a wiwen/facebookon/googleban lecsekkolják az embert. Ez az első és legolcsóbb szűrési szint.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ma két eset van Mo-on:

  1)Kisebb cég: Itt inkább arra mennek rá, hogy mit tud az ember, és nem kezdenek el google-izni az illetőre.

  2)Multi cég: Itt talán idővel előfordul, hogy az agyonképzett hr-esek majd egyszer felfedezik a google rejtelmeit is. De szerintem most az a jellemző még, hogy agyatlan kérdésekkel bombázzák az embert, és ha átmentél, akkor mehet utána az ember a szakmai fordulóra, + még a ki tudja hány száz fordulóra...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem valami extra dologról van itt szó, teljesen standard, hogy a munkaadó adott esetben a jelölteknek a lehető legrészletesebben utána néz, aminek simán része lehet, hogy pl egy szakmai fórumon miket hord össze valaki (általános jellemvonások és szakmai kompetenciák is kiderülnek belőle).
  Továbbmenve, ha valakinek blog-ja van vagy iwiw/facebook profilja, akkor könnyen meglehet, hogy az is csekkolásra kerül - kivéve, ha valami multinál a HR-es kollégának egy előre megírt tesztet kell csak kitöltetni/lepontozni, utána más őt nem nagyon érdekli, csak teljen le a munkaideje...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak azt hiszem el, amit láttam/hallottam/tapasztaltam, vagy maximum még azt, amit közeli barátom/ismerősöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, konkrét esetet nem tudok mondani, tekintve, hogy nem vagyok olyan helyzetben, ahol konkrét esettel szembekerülhetnék. Viszont szoktam szakmai jellegű cikkeket olvasni ........ de ugye nem kéred tőlem, hogy egy valamikor az elmúlt negyedévben olvasott cikket, elemzést visszakeressek!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudsz egy ilyen megtörtént esetet mondani?
  Én még nem találkoztam ilyen esettel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak most láttam ......


  Nos .. én nem úgy írok a fórumokra, mert - egyenlőre - én magam vagyok a munkaadóm. A vádak nem is engem értek. De a trend az, hogy egyre inkább rákeresnek az ilyesmire a munkaadók. Tudod .... az emberről sok mindent elárul, hogy hogyan kommunikál - úgymond - kontrollálatlan szituációban, amúgy zsigerből .... például esetlegesen egy ügyfelekkel történő kapcsolattartás során. Te nem próbálnál utánanézni, ha te lennél a munkaadó??? Szakmai infó, hogy képes vagy e kultúráltan kommunikálni.
  S hogy te milyen főnökkel szeretnél dolgozni??? Nos .... jól mehet a dolgod, ha megválogathatod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem te összetéveszted a prog.hu -t a birósággal

  sajnálom hogy ennyire tudatosan ugy irsz a forumokra hogy hátha majd a leendő munkaadód megnézi.

  én pl. ilyenekre nemszoktam figyelni

  olyan fönököt szeretnék aki a szakmaiak miatt alkamlaz, nem amiatt hogy mikor/mit pletykáltam a fórumokon
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ))

  Hát ... köszi, egyenlőre nem keresek állást ....

  Egyébként meg csak Ericsson -os dobozom van .... hová küldjem??
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van.
  A CV-t Gábornak, a Nokia dobozt nekem küldheted. Én értem a poént.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor nem neki kell írni.
  Ha neki írják, az azt sugallja (a beszélgetés korábbi aspektusait is figyelembe véve), hogy az író felveti a gyanút, hogy akinek írta, az esetleg nem mentes a hasonló praktikáktól.
  Lehet, hogy ez neked nem tűnik olyan marha súlyosnak ... de süssenek el még 2-3 ilyesmi tréfát Gábor "rovására", és egyesekben már nem az fog megmaradni, hogy milyen jót tréfálkoztak Gáborral, hanem az, hogy korrupciós ügyekben többször szóba került a neve .... aztán jön az "ajjaj nem zörög a haraszt ..." és csóri Gábor máris azzal küzd (jegyzem meg teljesen esélytelenül), hogy ne sározódjék be a neve.
  Pontosan e szerint a sablon szerint üzemel az úgynevezett pletyka .... ami ellen nem lehet semmit tenni, viszont tökéletesen alkalmas arra, hogy létező ügyek szennyét olyasvalakire is ráfröcsköljék, akinek egyébként az adott ügyekhez semmi köze.
  S hogy vannak olyan csoportok, akik ezt a technikát szándékosan alkalmazzák bizonyos ügyek, illetve személyek lejáratására, errodálására, az - azt gondolom - nem kérdés. Ezért mondtam, hogy itt talán nem kellene ....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit mondasz, az rendben van .... DE!

  Azért volt izléstelen a dolog, mert olyan ember rovására történt a tréfálkozás, akinek a BKV-s ügyekhez - tudomásunk szerint - semmi köze nincs. Ráadásul egy honlap elsőre nem túl sikeres beüzemelését kívánja a tréfálkozás összemosni egy köztörvényes büntett-sorozattal .... egy olyan ügyet, ahol eddig nem merült fel alapos gyanú (jogi értelemben használom a kifejezést) bármiféle köztörvényes bűntett elkövetésére szembe helyezve egy másik eseménnyel, ahol viszont igen.
  Vagyis összefröcskölne, a gyanú árnyékát vethetné az ilyen tréfálkozás valakit/valakire, akinek egyrészt köze nincs az emlegetett eseményhez, másrészt nincs gyakorlati esélye arra, hogy tisztára mossa magát.

  Ez a probléma. Egyes véleményformáló csoportok eltörölték közszereplésükkel a jóízlés határait. S nekünk, az eszünkből élő embereknek ezt észre kellene vennünk és nem kellene hagynunk .... vagy legalábbis magunkat távol kellene tartanunk tőle.

  Te lehet, hogy annyival elrendeznéd, ha a te károdra tréfálkozna valaki így, hogy "menj a francba", de speciel én azt gondolom, hogy ez a mai világban, ahol egy állásinterjú alkalmával, vagy annak információit kiegészítve egyre gyakrabban keresnek rá az illető nevére a neten is elolvasva hozzászólásait, illetve a neki írottakat, már nem intézhető el egy sima kézlegyintéssel ....

  Szóval ... én azt gondolom, hogy nekünk magunknak is ismernünk kellene és be kellene tartani a jóízlés határait ... és nem kellene elütni az ilyesmit egy "áá csak vicc volt" legyintéssel, mert a lejtőn megállni nehéz. Eklatáns példa a jobbikos politikusok a molotov koktélok dobálását "gyerekes csínynek" minősítik .... hááááát ..... affene tudja. Azért megnézném, hogy ha az ő házuk kárára követnék el ezeket a "csínyeket", mit szólnának hozzá .... Ez ugyanannak a dolognak különböző mélységű vetülete, érdemes észrevenni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tréfa szándékát észrevételezetem, de jelezni kívántam, hogy izléstelen tréfának gondolom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Szerintem ez izléstelen volt,"

  Egy 5 milliárdos topikban ez abszolút nem ízléstelen.
  Az előzmények (kormanyszovivo.hu, BKV-s informatikai ügyek) után meg pláne nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • miféle adókról beszélsz?

  offshore cégről van szó
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ez izléstelen volt, már-már személyeskedés, mondhatni sértés, hogy ne mondjam köztörvényes vád ....

  Amennyire látjuk Gábor sem nem BKV-s, sem nem pártvezér ... ennyi erővel rólad is állíthatnánk, hogy "dokumentumokat" gyűjtesz .... veszel át, vagy ilyesmi ...

  ... talán az ilyesmi nem kéne itt ...  Ezt ugye nem gondolod komolyan..... Amúgy is miről beszélsz? szó sem volt Gáboról, KisJ csak arra kérdezett rá, formailag hogyan kell a CV-t beadni, dobozban, vagy másképp... Szerintem ezen csak nevetni lehet (persze humorérzék az nem árt az élethez).

  Nem is tudom, hogy ezt egyáltalán ki tudná magára venni, vagy rossz néven venni.....

  Szerintem inkább dolgozzunk....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "... talán az ilyesmi nem kéne itt ... "

  Itt sem!
  eDemokrácia FTW

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most komolyan ők csinálták?: Molaris

  Minden (termékek, referenciák, partnerek) feltöltés alatt van a weboldalukon! Jó alaposan válogathattak, hogy kivel csináltassák meg a portált!

  Ja, és az oldalukon, java fejlesztőt keresnek :D
  Molaris

  Ezenkívül ha jól látom, jboss-t használnak a portálnak, ami meg ingyé van nem?

  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Ahja. Végre nevesítve vannak a fejlesztők... :)

  Hihetetlen. Pistike bt szintü munka 5 milliárdért.


  Szerintem vonatkoztass el az öt milliárdtól, annak a nagy része a gépteremre és a hardverre ment el, amint azt írtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az nem a mérnök fizetése, hanem annyiba kerül a vállalkozónak infrastruktúrástul, energiástul, mindenestül


  Gondoltam, ha Szaky eldöntheti egy munkáról, hogy a kisujját mozdítja-e, akkor nem lehet alkalamzott, tehát vállakozó.

  Ha vállalkozó gondolom nem feketén dolgozik, tehát számlát ad.

  Ha számlát ad, gondolom a költségeit is leszámlázza.

  ---
  De tételezzük fel, hogy szabályosan a megtartható havi 200e Ft-ra gondolt.

  Arra rakódnak járulékok (adó, tb, ..) mondjuk még a kétszerese a nettójának (több nem) tehát 200+400 = 600 eFt/hó
  Mondjuk a cégének vannak költségei (részletre vett autó, (100 eFt/hó), iroda, internet, fűtés: (200eFt/hó), vett magának hw és szoftver "felszerelést" 5.000.000 /3év (mert annyi alatt elavul egy fejlesztőkörnyezet) tehát leosztva mondjuk 200 eFt/hó

  Tehát 600+100+200+200 -> 1.100.000
  Tehát fél ár alatt van (még 120 eFt*20 nap esetén is)
  ===

  Más kérdés, hogy mi volt a hozzászólásomban:
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ... talán az ilyesmi nem kéne itt ...


  miért nem?

  Amennyire látjuk Gábor sem nem BKV-s, sem nem pártvezér ...


  A hozzászólás nem Gábort minősitette.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd