Csekkes szélhámosok
2010-02-27T17:33:13+01:00
2010-02-27T22:24:38+01:00
2022-06-29T08:42:01+02:00
 • Szerencsére nem lett semmi gond, nem váltottuk be a csekket és közben az illető is rájött, hogy valószínűleg rájöttünk a dologra és eltűnt.

  De gondold el, mi van ha beváltja az ember, csekkhamisításért rád száll a rendőrség, ki kell fizetned a kárt (ha vagy olyan jóhiszemű, hogy elküldöd neki a fennmaradó összeget), stb.

  Ismerősöket kérdezgettünk, sokan első blikkre beváltották volna a csekket.

  És most újra jelentkezett egy ilyen, hiányos angolsággal és csapnivaló németséggel írt egy kétnyelvű levelet, hogy nagyon érdeklődne a kutyusok iránt :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg sántít. Végülis mi lett az eset végkifejlete?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • soha nem gondoltam volna, hogy a gps coordinatakat is eltarolja a telo...

  Ez egy új feature, amit geotagging-nek hívnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, nagy a valószínűsége, hogy ez az eset áll fenn (profi szélhámos, aki valami egyszerű lélekkel végezteti a piszkos munkát).

  Tudom, hogy nem sok esély van rá utolérni, de azért is fordultam ide, hátha a profik között leesik egy-két ötletmorzsa.

  Amúgy az első esetnél ez a pofátlan szöveg verte ki nálam a biztosítékot:

  i may have to contact my lawyer today for a legal action and claim of damages if i don,t here from you regarding my money and my daughter's gift i purchase from you,i am very worried because i don't want to lose my money, i sent you the payment with trust but now i am afraid because i don,t know who you are and while you are keeping my money on your account. my daughter is waiting for her gift from me.


  Nem vagyok profi angolból, de szerintem ez az angol szöveg is eléggé sántít.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mindenki hibazik, meg a profi is...

  en akkor akadtam ki mikor a hyves.nl kozossegi portalra feltoltottem egy kepet magamrol, masnap latom hogy ott van alatta a google maps es rajta a cim, ahol keszult a kep (egy meteres pontosaggal).
  soha nem gondoltam volna, hogy a gps coordinatakat is eltarolja a telo...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • két eset lehet, vagy valami egybites idióta, akit 5 perc alatt elkapnak, vagy valami bűnbanda, vagy rafinált csaló, akkor semmire sem mész az adatokkal. Manapság kilométerenként találsz free wifit, amihez bárki csatlakozhat egy laptoppal. Ha el is jutsz valakihez, az vagy egy félanalfabéta, vagy/és aprópénzen vett stróman.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez az, ilyesmire gondoltam.

  Belenéztem az emailbe, a gmail-ben van olyan, hogy client-ip és értéke is van. :) Ámbár, nem biztos, hogy az kell nekem, majd tüzetesebben átvizsgálom.

  Köszi az ötletet, ezen majd tovább megyek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nezzd meg az emailnek a forraskodjat, ha mazlid van, akkor az emailben benne van a felado ip cime... akkor mar tudsz feljelentest tenni, a rendorsegen... ok majd kideritik hogy akkor kinek osztottak ki a cimet.
  persze nem 100% garancia...

  ha meg nem... kuldj el emailben neki egy linket, valami indokkal, mondjuk, hogy van meg jatekom a kutyusnak 300 forint, es a kepet itt talalhatod...

  kozben a link rejtve egy php kodot tartalmaz, amiben elmented az ip cimet aki megnezte.. s utanna atiranyitod a kepre, igy gyanut sem fog!


  mondjuk a rendorsegben nem bizok. egyszer elloptak a telomat. kikertem a t-mobiltol a listat, hogy en kit hivtam. persze a hulye tolvaj fel is hivott valakit a telomrol, a lopastol szamitott 10 percben belul...
  kiadtuk a rendorsegnek, egy honapig nem csinaltak semmi.. egy honap utan kiderult, hogy a csavo es az elettarsa ellen nem egy lopas miatt van eljaras ellene.. persze addigra mar mind1 volt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Dehogynem, gondoltunk a rendőrségre is. Hivatalos feljelentés nem történt, de mindkettőnknek van nyomozó ismerőse, beszéltünk velük, de azt mondják nem sokat tudnak tenni. Meg nem is nagyon érdekelte őket a dolog.

  Volt egy yahoo-s email cím és kész. Többet nem adott meg az első paciens. Most egy gmail-es email cím van :)

  A barátnőm ez esetben már hivatalosan megy a levelezéssel a rendőrségre.

  Csak azért akarnánk kiugrasztani a nyulat, mert létező személy ellen hatékonyabb feljelentést tenni, mint egy email cím ellen.

  Egy év alatt nálunk ez már a második eset, hogy bepróbálkoznak, tehát működik a dolog, tutira bedőltek neki néhányan.

  Nem akarom az igazságosztót játszani, csak egyszerűen bosszantó a dolog és akik bedőlnek neki (ok, saját hülyeségük), azoknak nagyon kellemetlen az ügy. Ha lehet valami minimálisat tenni ellene, akkor miért ne? Csak ennyi.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát a helyetekben nem mennék át Jackie Chanbe, hanem inkább a rendőrségre bíznám a dolgot.
  Nem olyan komplikált eset, hogy ne tudnák felderíteni, ha van rá akarat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tanulj egy profitól! http://www.zug.com/pranks/powerbook/ (hosszu, de nagyon lol)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fogadjunk, hogy csak a legkézenfekvőbb dologra nem gondoltál: rendőrség és feljelentés.
  Mi van ha sikerül kiugrsztanod a nyulat? Odamész és megvered? Vagy akkor akarsz feljelentést tenni? Esetleg megzsarolod? Nem értem...

  Egyébként meg én nem szórakoznék sokat: bocs, de csekket nem fogadok el. Lehet utalni és kp-ban fizetni. Kész. Ennyire egyszerű.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A barátnőm a neten hirdeti a kutyáit és egy esetben már megtalálta egy szélhámos, aki csekkel akart fizetni.

  Ha valaki még nem ismerné, a trükk a következő:
  A csaló küld egy csekket, ami sokkal nagyobb összegről szól, mint a megrendelt áru vételára. "Csak" annyi a kérése, hogy a fennmaradt összeget utaljuk át valamilyen számlára.
  Pl. a mi esetünkben úgy zajlott a dolog, hogy jött egy csekk 4500 fontról, ebből a kutya ára + oltások, stb. kb 1000 font lett volna. A maradékot át kellett volna utalni a futárszolgálatnak, aki elhozza a kutyust.

  Elég gyanúsnak tűnt a dolog, utánanéztünk és kisült hogy ez egy ismert átverési forma, a csekk hamisított és ha beváltod, akkor a te nyakadba akasztják az egészet. A megrendelő eltűnik a maradék 3500 fonttal, amit már te utaltál neki, így ő tiszta marad.

  Na szóval, most úgy néz ki, hogy újabb csekkes páciens jelentkezett.

  Annyi lenne a kérdésem, hogy mit lehet tenni ilyen esetben, van-e rá valami esély, hogy lebuktassuk a csalót? Egyenlőre próbáljuk kiugrasztani a nyulat a bokorból.

  Valami ötlet a személyazonosság felderítésére? Vagy teljesen reménytelen a dolog?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd