NetBeans lokalizáció
2010-02-26T17:22:26+01:00
2010-02-27T18:33:52+01:00
2022-07-03T12:00:27+02:00
 • Na jó, rájöttem, hogy a hbaj az, hogy egyszerűen fordátás után nem másolja át a Bundle fájlokat a build mappába. Azt esetleg tudja valaki hogy lehet beállítani, hogy automatikusan átmásolódjanak? (Bár ennyi esze magától is lehetne. )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hihetetlenül idegesítő az egész: a GUI szerkesztőben ha megváltoztatom a Form "Design Locale" paraméterét, akkor minden GUI elem feliratát rendesen megváltoztatja. De ha futtatni akarom a projektet, akkor meg mégis java.util.MissingResourceException kivételt dob!

  Nagyon jó lenne valami ötlet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Nemrég álltam rá a NetBeans-re (6.8), és vannak némi problémáim a lokalizáció (Internationalization) terén.

  A GUI szerkesztőben összedobtam egy formot, beállítottam hogy a Bundle erőforrásban tárolja a szövegeket. A helyzet az, hogy magyar oprendszert használok, vagyis gondolom a JVM-ben is magyar az alapértelmezett beállítás.

  A komponensek szövegeit viszont alapból angolul viszem be. Fordításnál reklamál, hogy nem található a szükséges erőforrás. Ha manuálisan átszerkesztem a Bundle_HU_hu fájlt és beleírom a szükséges szöveg magyar verzióját, akkor se jó neki.

  Nem tudom, meg lehetne-e csinálni (GUI szerkesztőben), hogy ha nem talál valamilyen nyelvi fájlt, akkor használja automatikusan azt, ami van, tehát attól hogy egy ilyet nem talál, még ne haljon be az egész program.

  Meg arra is kíváncsi lennék hogy miért nem jó manuálisan szerkeszteni a magyar nyelvi fájlt?

  Előre is kösz a válaszokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd