Access adabázisalkalamzás fejlesztés
2010-02-14T19:36:57+01:00
2010-06-20T01:18:24+02:00
2022-06-29T07:10:37+02:00
 • Lwaters (ha jól értem) arra válaszolt, hogy mit csinálj a harmadik ügyféllel. Adsz neki egy Access Runtime Enviromentet (link mellékelve), felrakja a gépére, és vidáman használja az Access-ben megírt programocskádat. Nekem ez már többször működött. Azzal számolj, hogy a RE nem tartalmaz semmi féle menűt, vagy ikonsort. Tedd bele a szükséges referenciákat, készíts belőle egy ade-t, aztán működik is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello,

  Nem olyan könnyü ezt elmagyarázni, de a lényeg annyi, hogy eléggé beszabályozott az informaikai eszközök használata a cégnél... Küzdök ellene :)

  Az otthoni gépemen megvan, használom is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • aki megkapja az alkalmazást, hazaviszi az otthoni gépére, és nem tudja elindítani mert nincsen semmilyen Access telepítve a gépére.


  Az Accessnek létezik a runtime változata ingyenesen. Nem kell a komplett Accesst vagy Office csomagot telepíteni, legálisan használható a program a runtime-al:
  Access runtimeAccess 2007 Download: Access Runtime
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szinte csak az Access áll rendelkezésemre

  Miért? Letöltöd és használod: Visual Studio 2008 Express Editions
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó reggelt,

  Távoli asztal, Lite, Compact... Mind olyan megoldások, amikkel lehet dolgozni. Kicsit utánaolvasok a hátrányok-elönyök fejezethez.
  Ami a legjobban elszomorít az az, hogy meg vagyok kötve. Szinte csak az Access áll rendelkezésemre. Így csak a fantáziám szárnyalhat. Az az érzésem támadt, hogy kivágahtok egy erdöt "ezzel a heringgel"...
  Ez volt a nyavajgás.

  LC hozzászólásához:
  Soktekintetben egyet értek veled, de mivel magyarországon élünk, ezért élhetek azzal a ahasonlattal, hogy sokan töltünk otthon kolbászt, és mindenkinek a maga kolbásza izlik a legjobban, pedig objektive a csabai a király...:)

  Amúgy köszönöm a tippeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tulajdon képpen majdnem mindegy milyen adatbázist használsz ha egy klienses az alkalmazás. A lényeg, hogy az alkalmazás ne Access legyen, hanem valami exe.
  Egyébként elrontottam, mert nem Lite-ot, hanem Compact-ot szerettem volna írni (ehhez és az mdb-hez ugye semmit se kell telepíteni pluszban, elég a .NET Framework).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez pontosan így van. Az access eredetileg erre lett kitalálva, viszont mivel alapvetően nagyjából ugyanazokat a dolgokat amik a C# / .NET / MS-SQL esetén szembejönnek meg kell oldani access esetén is, azaz egy rendszer kifejlesztése nagyjából ugyanúgy igényli a programozó képességeit, lényegében adtak egy pofont vele a sűrű barna emésztési végterméknek. Jucika ugyanúgy nem fogja tudni vele megcsinálni a cég IT rendszerét, viszont cserébe a C#/.NET párossal össze sem lehet hasonlítani a rendszer képességeit. Így igazából az amatőr programozók eszköze lett a gányolmányok kifejlesztésére. Erre viszont mostanság inkább PHP-t használnak a népek. Elvégre webeset gányolni sokkal trendibb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a harmadik fél távoli asztallal menjen föl a gépre, oszt annyi.

  Ha ez nem megoldható, akkor accessben is készíthetsz Runtime alkalmazást, ami egy kis telepítőcsomagot jelent. Persze így a beépített okosságok (szűrés/rendezés, saját lekérdezések) nem használhatók. -illetve ezeket a saját eszköztárakat neked kell megírnod.
  Szóval inkább távoli asztal. Akkor még az adatbázist sem kell szinkronizálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem is akarok azon elmélkedni, hogy mire találták ki az Access-t.

  A megoldásod már bennem is felötlött, viszont még soha nem dolgoztam SQLie-val. Ez kicsit megnehezíti a dolgomat. Vagyis inkább lassítja a megoldást. No meg a cégünk igen szigorú IT-szabályozás alatt áll. (nagyon helyesen) Ez viszont azt jelenti, hogy nem telepíthetek bármit.

  Másik ötletem a C#-ben fejlesztett felületek és egy mdb adatbázis. Csak az alaklmazás telepítő exe-jevel kell megküzdenem...:)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A harmadik felhasználóval sajna semmit. Az Access-t pont nem erre találták ki, hanem arra hogy egy okos user összedobjon magának benne valamit. Csak sajna kevés az okos user (inkább Excel-ben szenvednek) .

  Válaszd a C# és SQL Express/Lite kombót. Jobban jársz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Szükségem lenne a tapasztalabbak iránymutatásaira.

  A feladat igen egyszerü. Kell készítenem egy ingalan- érték számítóprogramot. A számítás néhány paraméter beírásával történik, és a paraméterekhez igazodó konstantok összege és szorzata az eredmény. A felhasználó tárolhatja a korábbi számításait, hogy azokból különbözö elemzéseket végezzen... stb.
  Ezen kívül még egy licensz kezelési problémát kell megoldani.
  Pont ilyen célokra találták ki az Access-t. Nem is lenne gond, pár funkció, és pár ürlap, oszt kész...
  (nah jo, azért nem ilyen egyszerü:))

  A bajom az, hogy mit csináljak azzal a "harmadik" felhasználóval, aki megkapja az alkalmazást, hazaviszi az othoni gépére, és nem tudja elindítani mert nincsen semmilyen Access telepítve a gépére.
  Álljak neki az egész cuccot Excelben kifejleszteni, vagy egy kicsit komolyabb C# szoftverecske fejlesztéséhez fogjak hozzá. Nekem az utóbbi tetszene. Márcsak ha a jövöre gondolok, mert tervben van az alkalmazás továbbfejlesztése.

  A kérdés végül is az, hogy mit tudok csinálni azzal a "harmadik" felhasználóval.

  Balu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd