HTML vs. XHTML
2010-02-11T18:38:54+01:00
2010-02-12T10:40:40+01:00
2022-07-25T06:33:50+02:00
 • Uhh... Hát itt aztán tényleg elég szájbarágósan le van írva, amit kérdeztem. Nem is értem, hogy nem találtam eddig erre az oldalra, vagy hogy tudta a figyelmemet elkerülni a Google találatai között. Köszönöm a linket, nagyon tanulságos volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi

  Tudtommal a HTML abban is különbözik az XHTMLtől, hogy nem kell kötelezően lezárni a tagokat. Viszont nem tilos, így mind2 megoldás jó.

  Viszont én HTML-t javaslom, mivel XHTML csak apllication/xhtml+xml módban érdemes küldeni (pl iwiw), úgy viszont régebbi böngészők nem ismerik fel. Ha xhtml-t application/html módben küldessz ki, akkor minden böngésző úgy értelmezi ahogy akarja, és elvileg el is dobhatnák. Pl itt leírják, hogy miért jobb html-t használni.

  Ugyanitt van egy olyan validátor linkje is, ami pl kötelez arra, hogy lezárd a tagokat (html alatt): link

  Üdv CollerbladE
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Szeretném, ha valaki egyértelmű* válasszal eloszlatná bennem a kételyt, miszerint a HTML5 hiába újabb, mint az XHTML, mégis a "régies" stílusban, a záró tag nélküli tag-ek esetén nem alkalmazza az XHTML-ben használatos " /" karaktereket. A kérdésem az, hogy miért van az, hogy a W3C validátor mind a két módszert elfogadja hiba nélkül? Pontosabban az a kérdésem, hogy most akkor az alábbi két módszerből melyiket is kell használni HTML5 esetén?

  A két példa csak a META és a BR tag-ekben különbözik, de a W3C validátor mindkettőt hibamentesnek tituálja.

  1. módszer, XHTML:
  <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> </head> <body> Ez egy szöveg<br /> Ez meg egy másik, új sorban. </body> </html>

  2. módszer, HTML:
  <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> </head> <body> Ez egy szöveg<br> Ez meg egy másik, új sorban. </body> </html>

  Előre is köszönöm a választ!

  *
  Bocs, ha a topik a Társalgóba lenne való, de szerintem a kérdés elég konkrét ahhoz, hogy egyértelműen megválaszolható legyen. Ha esetleg rossz helyen van itt a Tudástárban a topikom, akkor légyszi egy moderátor tegye át. Thx.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd