Modularizált programfejlesztés
2010-02-09T13:02:00+01:00
2010-04-17T18:05:27+02:00
2022-06-29T07:55:24+02:00
 • Nem én írtam, csak szintén cakePhp-ban akartam annak idején webshopot csinálni, aztán rákerestem, hátha van már kész...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Te írtad azt a szakdolgozatot? Ez a blog adta az ötletet, hogy én is ilyesmit csináljak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • link Ismerős a téma....
  Egyébként én cakePhp-t közepesnek tartom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én írtam ilyen rendszert, és mái napig javítgatom, bővítem.

  Megírsz egy alap (törzs) programot, ami csak feladatkiosztással, parancsfeldolgozással és rengetek információval szolgál.

  Parancsfeldolgozásnál egyszerűen alprogramokat használ a törzsben, melyek jól paraméterezhetőek (keresés,rendezés,szerkesztés stb.). Parancsoknak megfelelően behívsz egy adott modult mely, a főtörzs alprogramjait és információit használja.

  Nagyjából ennyi.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát igen, de diplomamunkánál elvárás, hogy a program valakinek készüljön. És nem sok bankinformatikai programot látni PHP-ban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért mindenki webshopot akar írni diplomamunkának... van annyi más hasznos dolog amiből tényleg lehetne meríteni és új dolgokat írni. Pl ott a bankinformatika kapásból 5-6 dolgot tudok mondani amit meg lehet írni kis erőfeszítéssel és olyan szakdogát lehet rittyenteni belőle, hogy maga alá csinál a szakdoga olvasója a sok webshop után.

  Amúgy a CakePHP-t már én is ízlelgettem, elmegy keretrendszernek. Webshop is készült már rá, így lehet ötletet meríteni.

  Üdv:
  mokus
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szép feladat. Diplomamunkának talán elég lett volna egy sima webáruház is
  Akkor nézd át a cakephp plugin leírását. Ha jól láttam, az is le van fordítva. Biztosan találsz kész pluginokat is. Talán valami webáruház is van köztük. Egyébként a webáruház maga szokott lenni egy modul, nem? Még azt külön kisebb modulokra bontani
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én most kezdek ismerkedni a CakePHP-val egyébként, és elég jónak látszik. könnyű a fejlesztés vele. És talán ehhez lehet a legtöbb magyar leírást találni, bár azért ez sem bővelkedik benne. Ezért választottam a szakdolgozatom alapjának. Mivel a témát már elfogadták, ezért nem is válthatok másik Frameworkere.

  Amúgy egy webáruház keretrendszert akarok írni, mely modulokkal bővíthető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az nagyon jó framework, én is szeretem. Egyedül egy önálló projekthez még talán a legjobb választás is. De a CakePHP nagyon messze van a moduláris fejlesztéstől. A pluginoknál sem tudom hogyan lehetne megvalósítani egy project szintű módosítást, úgy hogy a plugint ne módosítsd. Mert egy plugin általában egy külön svn-ből jön (externalként), és a többi futó projectre a módosítás eléggé kiszámíthatatlan következményekkel jár.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A modularizált rendszertervezés (sőt gyakorlatilag minden rendszertevezés) lényege a következő:

  Minden rendszer olyan, hogy vannak krumplijaink, és azok össze vannak kötve madzagokkal.
  A cél az, hogy olyan rendszert kreáljunk:

  - ami működik,
  - ahol minden krumpli elég kicsi,
  - de mégis viszonylag kevés madzag köti össze őket.  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fogok használni frameworkot, csak nem Synfonyt, hanem CakePHP-t. Ezt nem tudom megváltoztatni, tehát a CakePHP az fix.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én meg erre kérdeztem, hogy "Miért akarod megint feltalálni a kereket?" Nem tiltottam meg.
  Azért a joomla után nézzen csak rá a Symfonyra. Azt pont azért szeretik, mert moduláris. Sőt a pluginokkal kicsit többb. És relative nagyon könnyen megértené, hogy hogyan müködik egy ilyen rendszer.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Leírta, hogy pl. Joomla, és az elmélete érdekli. Miért ne találhatná fel önmagának újra a kereket?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha PHP, akkor a Symfonyt nézted már? Miért akarod megint feltalálni a kereket?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  OOP-n túl vagyok, viszont az OSGi-t még nem halottam, úgyhogy ennek utánanézek. Kösz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OOP elveken túlvagy már? Ha igen, akkor érdemes az OSGi alapelvekkel is megismerkedni. Ha ez is megvan, akkor érteni és tudni fogod a moduláris programozást. :)
  --
  Sorry - this page has moved
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Abban a témában keresnék leírásokat lehetőleg magyarul, de ha nincs akkor angolul, hogy hogyan lehet modularizált programot fejleszteni.

  Tehát egy olyan programot szeretnék írni jelenleg most PHP-ban, amelynek van egy alaprendszer, és abba én tudok betölteni külön modulokat. Mint pl. joomla. Az elmélete érdekelne, hogy hogyan kell megtervezni egy ilyen rendszert, hogyan kezdjek neki. Sajnos egyetemen ezt nem tanítják, pedig szerintem lényeges lenne.

  A válaszokat előre is köszönöm.

  Sziasztok!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd