MSC, de hol?
2010-02-01T17:02:49+01:00
2010-02-01T20:54:37+01:00
2022-07-02T04:20:27+02:00
 • a két MSC között tuti van különbség, de tényleg nem ettől leszel jó programozó, mivel programozni úgysem tanítanak már MSC-n vagyis inkább magasabb szinten (design patterns, elosztott technológiák), és a munkáltatódat se nagyon fogja érdekelni :)

  MSC sztem arra való, hogy a téged érdeklő speciális tudást összeszedd az általad kiválasztott szakirányon. Nézd meg milyen szakirányok vannak, milyen tárgyakkal. A hangsúly a speciális ismereteken (mittomén képfeldolgozás, mesterséges intelligencia, hálózattervezés) van, kódolni mindenki tud (úgy ahogy:)).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért szerintem _nagyon_ nézd meg hogy a hozzá tartozó BME-BSC-n milyen tárgyak vannak, esetleg próbáld meg beszerezni a jegyzeteiket. Nagy valószínűséggel a BSC képzésüket arra a tantervi hálóra építik. Ha pl. ott tartottak 4 félév analízist és te mondjuk tanultál 2 félév kalkulust Debrecenben, ne csodálkozz ha olyanokat vesznek tudottnak amiről mégcsak nem is hallottál.

  [OFF]
  Ha nem olyan állásra szeretnél pályázni ahol a papír a lényeg vagy nem szeretnél később tudományos pályára lépni akkor kitörölheted az MSC-vel.
  [/OFF]

  Morzel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nincs lényegi különbség a DE BSc és a BME MSc között. Nem ettől leszel jó programozó, és a munkáltatót sem érdekli azon túl hogy van egy bármilyen papírod.
  Az egyetlen különbség, hogy nagyobb önbecsülést ad, ha a BME-n végeztél MSc-t, kitűnő eredménnyel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már megvolt. Vagy ezt elrémisztésnek szántad? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hi,

  BME-s MSC-re járok, először errefelé nézz körül:

  link

  A részletes kivonatban minden tárgyhoz pontosan leírják, miről szól.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Programtervező informatikus, Debrecen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak éppen a legfontosabbat kihagytad; hogy mit tanulsz.

  Ha a pannon egyetemen szabad bölcsészetet, akkor nincs értelme.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló!

  Kicsit untatlak benneteket!

  Tanulok az egyik egyetemen, idén végzek az alap képzéssel. Szeretnék átjelentkezni a BME-re. Már megnéztem minden feltételt, felvételi viszga témaköreit, kreditek elfogadtatását. Nagyjából képben vagyok, szerintem.

  Kérdésem: Szerintetek megéri-e egy nem BME-s és nem mérnök informatikusnak az MSC képzést a BME-n folytatni?

  Szándékosan nem vittem a kérdésbe semmilyen oktatással kapcsolatos dolgot. Egyszerűen arra vagyok kíváncsi, hogy ha megteszem, akkor jobban járok-e, vagy ha nem, akkor mit veszítek!?

  (A későbbiekben nagy valósznűséggel "pici" fővárosunkban szeretnék elhelyezkedni, ami esetleg még befolyásolhatja a válaszokat.)

  Köszönöm annak, aki válaszol. Oktatási jellegű vitákba pedig ne menjen bele senki, ha kérhetem :)

  anonymus
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd