PostgreSQL telepítése, licence
2010-01-29T09:07:06+01:00
2010-01-29T09:44:34+01:00
2022-07-19T05:17:45+02:00
 • A Firebird-öt rá lehet tenni a dobozos verzióra?
  Delphiben fejlesztem a szoftvert egyébként, Zeos-al érem el most a mysql adatbázist.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A szoftverben egy variációval akarom megoldani, hogy akinek szükséges alap 1 gépes változatot használjon, de akinek több gépe van annál lehessen server-kliens módban is használni.
  Ezen kívül az adatbázis mérete néhol 1-2 Gb is lehet egy-egy táblában pedig 1-2 millió adat.
  A mysql ezt még simán kezeli és a 600.000-es táblából is nagyon gyorsan tud lekérdezni.
  Kipróbáltam egy másikat az már 7 mp-t elszórakozott ugyanazzal a lekérdezéssel ugyanolyan indexelés mellett. (Mysql-ben 0,2mp volt).

  Vagyis:
  1. hálózatban is kell működnie
  2. tranzakció kezelés sem utolsó
  3. nagy mennyiségű adat is előfordulhat

  Illetve nem ismerem az sqlite licencét, én az absolutedb-t vettem meg, de az nagyon lassú.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Anno én még a 90-es évek végén szívtam vele. Akkor az volt a gond, hogy az adatbázis fájl szerkezete verziófüggő volt, és nemhogy frissíteni nem tudott felfelé upgrade esetén, de még észre sem vette hogy rossz a verzió. A user is csak abból hogy az upgrade után hülyeségek kerültek az adatbázisba. Persze ez azért régen volt. De én inkább firebirdet használnék ilyenre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sqlite nem eleg..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üzleti célre szeretném használni a PostgreSQL-t vagyis a dobozos szoftver mellé tenni. Ha jól tudom a BSD licence ezt megengedi. (A mysql licence nem)
  Dolgoztam már vele ez előtt vagy 5 évvel így nagyon homályosak az emlékeim, de a telepítés windows alá akkor még szinte lehetetlen volt.
  Mivel a felhasználót ki akarom hagyni a dologból egy olyan "telepítőt" kéne összehoznom ami gyorsan kérdezés nélkül feltelepíti a pgsql-t és már használható is.
  A mysql-ben ez anno úgy zajlott, hogy fel kellett másolni pár file-t és "kézzel" elindítani vagy regisztrálni a szolgáltatást egy egyszerű /reg-es parancs segítségével. Sőt külön indítva még PenDrive-ról is volt szerencsém használni!

  A kérdésem, hogy valaki tanulmányozta-e behatóbban a licence-t illetve, hogy sikerült-e hasonló telepítést megvalósítani ami a teljesen mezei user számára is egyszerű.
  Dobozos szoftverről lenne szó így szóba sem jöhet az, hogy minden ügyfél egyenként felhív stb...stb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd