Hír "portál"-hoz hírek beszerzése
2010-01-28T17:48:26+01:00
2010-01-29T15:21:06+01:00
2022-06-29T09:40:31+02:00
 • Szia !

  A lényeg, hogy mielőtt bárkitől bármit átveszel, kérj írásos engedélyt.


  Ezt az engedélyt gondolom a postacímemre kérjem, és hivatalos legyen, pecsét, bélyegző, tanú stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • MTI-nél egyedi ajánlatot kapsz, az összeg rengeteg tényezőtől függ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm mindenkinek a válaszokat !

  És mennyibe kerülnek az mti-nél a hírek ?

  Vannak olyan hírek amit ingyen is odadobnak csak közölje le valaki ? Pl.: Egy Los Angelesi férfi kiskutyája beleugrott egy hotel medencéjébe, képpel együtt. :)

  A "fair use" tűnik a legszimpatikusabb eddig . És ehhez kell szerződés vagy csak elég egy két levélváltás a portálokkal és ha azok beleegyeznek ebbe akkor ok ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Más oldalak RSS feedjeiből táplálkozhatsz. Persze ez csak cím meg LEAD. A teljes szöveg átvétele tilos, jogi következményei vannak. Arra ott az MTI vagy az FH, stb... Mi az MTI-nél vagyunk, nem olcsó, de jogtiszta portálhoz kell igazolnod a hírek eredetét, kivéve ha azok sajátok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elküldik ingyen, az említett RSS feed is erre való, de te azt nem publikálhatod a saját oldaladon, szerintem még forrásmegjelöléssel is viszonylag ritka egy hír teljes átvétele.


  Ha nem akarod a híreket te szerkeszteni, vagy alkalmazni rá embert, akkor Sting megoldása az egyetlen, ami adódhat (szvsz). Néhány népszerűbb hírportálról összeszeded a bevezetőket, aztán egy Tovább>> gombbal linkelsz az eredeti cikkre, az még jól is érinti a hírportálokat. Ott van pl. a Friss hírek 3 percenként van valami friss hír, és nem is kell hozzá olyan sok oldalt megkeresni.

  Saját cikkek nélkül hírportált csak ilyen gyűjtőoldalként érdemes összehozni, abból még lehet piacképes oldal.


  A lényeg, hogy mielőtt bárkitől bármit átveszel, kérj írásos engedélyt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Régebben hallottam olyasmit, hogy nem egy nagy dolog, az ember "szól nekik", hogy hírek kellene , ők meg xml formátumban elküldik ingyen. Igaz ez ?

  Nem. Azt kivéve, amikor a hír magáról az adott oldalról szól és azt vagy szolgáltatásait népszerűsíti, egyik portál sem fogja neked ingyen (vagy csak egyáltalán) megengedni a híreik átvételét. A hírek szövegét pedig a szerzői jogi törvény védi, engedély nélküli átvételük bűncselekménynek számít.

  Ez persze jellemzően csak a teljes hír átvételére igaz, mert mondjuk ha csak az első bekezdést veszed át és a maradék vonatkozásában az eredeti oldalra irányítod az olvasókat, annak örülni szoktak a portálok, ill. a fair use alapján ez jogszerű. Persze a bajok elkerülése érdekében ehhez is érdemes az engedélyt kikérni, ha csak ezt a felhasználási lehetőséget eleve nem hangsúlyozzák ki a portálon.

  Ettől függetlenül persze megkérdezhetsz portálokat a teljes hírek átvételéről is, de ne nagyon számíts pozitív válaszra, engedély nélkül meg abszolút ne is próbálkozz be a dologgal, mert komolyan megütheted a bokádat miatta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvass utána az RSS-nek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok !

  Szeretnék egy weboldalt írni amin híreket jelentetnék meg.
  A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet híreket beszerezni hírszolgáltatóktól ?
  Régebben hallottam olyasmit, hogy nem egy nagy dolog, az ember "szól nekik", hogy hírek kellene , ők meg xml formátumban elküldik ingyen.
  Igaz ez ?
  Van valaki aki ehhez a témához érdemben hozzá tud szólni ?
  Esetleg tapasztalata van benne ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd