Milyen adatbázist használjak számlázó programhoz
2010-01-21T11:56:21+01:00
2010-07-06T13:23:14+02:00
2022-06-30T01:31:16+02:00
 • Itt válik el a szándékosság: akinek kell kettő db eredeti, megoldja, akár ghostol egyet oda-vissza. Aki meg lúzerségből nyomja 2x az egyiket kukába iktatja és kész is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha beteszed az első példányt egy jobb fénymásolóba, és lehúzol belőle 30 példányt, senki nem mondja meg melyik volt az eredeti. De ez egy másik eset ahhoz képest, hogy a lúzer kétszer nyomja meg a print gombot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, ezek szerint mindössze triviális módszerekkel ne lehessen.
  Logikus, hackelés ellen nem lehet megvédeni úgysem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Win7-ben eleve van xps printer driver. De ehhez tennie kell a dologért a felhasználónak. Viszont ha csak a print gombot kell megnyomni kétszer az eredeti példányhoz, azt véletlenül is meg lehet tenni. Ilyenkor szvsz a program nem felel meg a hatályos jogszabályoknak, holott az érvényes rendelkezés szerint a program készítőjének ki kell adnia egy nyilatkozatot hogy igen. És ezt a nyilatkozatot adóellenőrzésnél szokták is kérni, nekem már vagy 5 ügyfelem kért ilyet utólag az elmúlt egy évben mert elkeverték azt amit eredetileg kaptak és jött az APEH.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hacsak nem teszi fel a pdfcreatort és arra nyomtat. Aztán az elkészült pdf-ből meg tetszés szerint.
  Nem lehet megoldani ezt, csak adminisztratív módszerekkel (ellenőrzés, büntetés, stb...)...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mikor elkészült a számla és megnyitja a pdf-et, akkor abban a nyomtatás gombra többször klikkelve gyakorlatilag bármennyi eredeti példány készíthető, vagyis maga a program teszi lehetővé, hogy akár több eredeti példányt is nyomtathass

  ezért tudnak csak az asztali alkalmazások megfelelni a törvénynek, mert ott letiltják a nyomtató ablakot és szigorúan 1 példányt tudsz nyomtatni, a felhasználó nem nyúlhat bele
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, rákattintottam, csak egyszer lehet, mert utána kiirja, hogy már létezik --> úgyhogy ez müködik, nem lehet többx generálni.

  pdf többszöri nyomtatás: az már az én dolgom, hányszor nyomtatom.
  Maga a program nem teszi lehetövé több eredeti példány nyomtatását és ez van a törvényben --> már használom különben azóta...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • próbálj meg néhányszor rányomni a nyomtatás gombra és máris több eredeti példányod is lesz

  sőt, ha elmented a pdf-et, akkor pedig bármikor annyi eredeti számlát nyomtathatsz belőle, amennyit csak kedved van
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • symbion-ban nem is lehet több eredeti példányt nyomtatni, csak egyet, hiába írod be h akár 9 példányt akarsz, azokat már másolatként nyomtatja, és csak egyet eredetiként. Ez így szerintem ok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • törölve
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Inkább az új áfatörvény (2007. évi CXXVII. törvény), mert a 92-es már nem él. Azon belül is 168, 170 és 179-es paragrafusok (sztornó helyett már itt okiratozik, de a sztonró továbbra is használható).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen lesz két másolatod eredeti nélkül és azt kell eltenned könyvelésbe. A másolat nyomtatását - talán az Szvt szerint - indokolni kell, ami ebben az esetben "hibás nyomtatás" lesz. Ha az adóhatóság kételkedik, akkor a legrosszabb esetben ellenőrzik a számla befogadóját is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ÁFA törvény:

  45/A. § (1) Ha a számla, egyszerűsített számla kibocsátását követően: a) a teljesítés meghiúsul, vagy b) a számítógéppel, illetve elektronikus úton előállított számla lezárását követően észlelt hibát kell javítani, vagy c) a számítógéppel előállított számlát, elektronikus számlát műszaki hiba miatt újra elő kell állítani, a számlát, egyszerűsített számlát a kibocsátónak – a (2) bekezdésben meghatározottaknak megfelelő bizonylat kiállításával – storníroznia kell. (2) A stornó számlának tartalmaznia kell: a) a számla sorszámát, b) a stornírozandó (eredeti) számla sorszámát, c) a számla kibocsátójának nevét, címét, adószámát, d) a vevő nevét, címét, a 29/A. § szerinti termékértékesítés esetén, illetve ha a 40. § alapján a vevő az adó fizetésére kötelezett, annak adószámát, e) a számla kibocsátásának keltét, f) a stornírozandó (eredeti) számla összesített adóalapját, adóösszegét, adóval növelt ellenértékét negatív előjellel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A storno egy újabb számla. Tegyük fel, az is beragad. Akkor van 2 másod- (vagy épp harmad/negyed) példányom, amit eltehetek? És ha esetleg a revizorok kérik az eredetit, hiszen jogos felvetés, hogy ha nincs nálam az első eredeti példány, akkor akár fel is használhatták a másik oldalon. Nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Stornózni kell (ez egyébként a vonatkozó PM rendeletekben is benne van). Ráutaló magatartást kell figyelni! Nyomtatás gomb klikk és a számla nyomtatva flag igaz, attól függetlenül, hogy mi történt. Újranyomtatáskor már csak másolat nyomtatható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy tudom, ilyenkor storno. Ugyanaz mint a nyomtatóval kitöltött számla leporello beleszakadása/gyűrődése esetén.
  Ha biztosítana újranyomtatási lehetőséget, pl.: rákérdez a végén, hogy sikerült e a nyomtatás és nemleges válasz esetén újrakezdi, sérül az "egy első példány lehet" elve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ez is megoldható, csak akarni kell.
  Egyébként érdekelne hogy mi az eljárás, ha nyomtatóhiba miatt nem jön ki a papir. Ilyenkor a legtöbb nem webes számlázó is lehetőséget biztosít az újbóli nyomtatásra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A számlázóprogi lényege, hogy biztosítsa a szigorú sorszámozást, és a példányszámok nyilvántartását. Azaz ne lehessen két első példányt nyomtatni, legalábbis trükközés nélkül ne. A webes progik ez utóbbin szoktak bukni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  en is most online számlázót keresek, és a symbion.eu tetszik, azonban írtad, hogy nem felel meg a törvényi feltételeknek.

  Ez így van? Mi a gond vele?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, persze! Átalában évente 1-2 alkalommal belefutunk egy-egy ilyen APEH-os telefonba, hogy magyarázkodni kell (több ezer eladott számlázónk van). Írásban talán egyszer kértek tőlünk technikai tájékoztatást és nem kötöttek bele.
  Amikor megemlítjük, hogy eredeti számla bármikor reproduláható egy fénymásolóval vagy egy korábbi biztonsági mentés visszatöltésével, onnantól sosem kell tovább érvelnünk...
  ... aztán végül hozzáteszik, hogy a szabály gyakorlatilag betarthatatlan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah, él még ez a szabály, de rohadtul nem kell foglalkozni vele.


  A jogszabályok sajnos olyanok, hogy foglalkozni kell velük, mert be nem tartásukért megbüntethetnek.

  Az APEH-ot számlázónál nem érdeklik a trükkös megoldások


  És ha elkezdi érdekelni őket, akkor mi lesz? Az csak egy dolog, hogy eddig nem szálltak rá...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Passz... Gondolom azért, mert amíg a számla az eladó és vevő ellenőrzésével (minimum) öt évig ellenőrizhető, addig a nyugta nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És vajon miért? Amikor számlázni bárkinek lehet. Direkt csak a kiskereskedőkre utaznak? Mert ott talán egyszerübb a pénztárgép hazsnálata.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah, él még ez a szabály, de rohadtul nem kell foglalkozni vele. Nekem van egy flag, hogy volt nyomtatva vagy nem volt nyomtatva és eszerint "2/1 példány"-t vagy "Eredetivel egyező másolat"-ot nyomtatok.
  Az APEH-ot számlázónál nem érdeklik a trükkös megoldások, viszont kasszarendszereknél - ahogy kollégáktól hallottam - ott aztán szívatnak a reseteléssel, áramszünettel, kézi adatátírással stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nova76: de tudsz produkálni, csak akkor maga a nyomtató driver nem fog működni, így sok értelme nincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És én egy ilyen bejegyzést nem tudok produkálni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel egy rejtett, vagy egy 0 pixeles iframen nem látszik, vagy nem fér el a print gomb sem, így nagyon nehéz a gomb lenyomása
  A user azt sem tudja mi nyomtatta ki a számlát, hiszen a képernyőn azt nem is látta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak a webes programok nem turkálhatnak a registryben (szerencsére). Nomeg végszükségben fénymásolni is lehet. Ez szoftverből megoldhatatlan, az APEH feladata a duplikátumok megtalálása és honorálása...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Nem teljesen a témába vág, de a virtuális nyomtatókat meg lehet különböztetni a valós nyomtatóktól. Ha a
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Print\Printers\PRINTER_NAME\Port alatt található bejegyzés nem szerepel a hardware-es portok listájában (beleértve az USB-s és BT-s portokat is), akkor az virtuális nyomtatót takar, elég könnyű kiszűrni. Van egy saját PrinterCombo-m, ami csak a fizikai nyomtatókat listázza, ilyen módon én nem is engedem virtuális nyomtató kiválasztását (persze csak számlázásnál). Biztos meg lehet trükközni, de egy átlag user dolgát azért megnehezíti legalábbis, hogy csak fizikai nyomtatóra tud nyomtatni.

  Üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Odáig ok hogy megjelenítéskor automatikusan nyomtassa ki. De utána meg tudod mondani a PDF-nek hogy soha többé ? Azaz a user nem bökhet ismét a print gombra ?

  Persze, a PDF-be irányítás ellen nincs orvosság. De az az end-júzer sara. Itt viszont a jóhiszemű felhasználó is művelhet ilyet. És igen, él.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd