Diploma eredménye számít állásinterjún?
2010-01-16T23:54:59+01:00
2010-01-18T18:59:18+01:00
2022-07-25T07:31:26+02:00
 • A jegy nem számít, de a diploma igen. Arról általában nem kérdenek, hiszen benne van részletesen az önéletrajzban...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is csak megerősíteni tudom azt amit az előttem szólók mondtak. Túl vagyok már jó néhány interjún de tőlem még csak azt sem kérdezték hogy van-e diplomám. Inkább a szabadidődben mit csinálsz, szakmai tapasztalataidat meséld stb... típusú kérdések voltak. Persze nem árt a felsőfokú végzettség, de a tapasztalat az ami számít.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi szépen a hozzászólásokat.
  weanti neked küdtem pü-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez attól függ, hogy hova jelentkezel és még azon belül is, hogy milyen területre!

  MNB-t pl. érdekli a tanulmányi eredmény, sőt, ott még az is számít, hogy melyik egyetemen végeztél. Fősulval még informatikai területre se nagyon vesznek fel embert ott. Ha K+F területre mész, akkor is számítani fog. Van még pár olyan speciális terület (pl. biztosítás matematikusi pozícióknál) vagy cég, amely megnézi a diplomádat, de a többséget nem fogja érdekelni. A felvételi eljárás során úgyis tesztelnek. Ha tudod, ok, ha nem, akkor pá-pá!

  Egyébként, ahol számít az eredmény, ott mindegy általában, hogy erős 4-es vagy 2-es az átlagod, mert ott az 5 körüli átlagokat, kutatási eredményeket vagy TDK-kat várnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nyáron megfordultam pár állásinterjún, de az tapasztaltam én is, hogy az eredmény nem igazán számít. Volt olyan hely, ahol még az sem érdekelte őket hogy nincs diplomám (nyelvvizsga miatt) és mégis visszahívtak több körre. Egyetlen hely volt, ahol meglehetősen érdeklődtek a diplomajegyem iránt, illetve ,hogy mirért annyi lett, meg hogy akkor akarok-e most nyelvvizsgát, meg az átalgaim is érdekelte őket, szóval elég kényelmetlenül éreztem magam, de a többi helyen nem volt gond a papírral. Megjegyzem ez a hely egy jó nagy multi volt. Ha érdekelnek nevek, akkor írj és privátban tudok véleményt írni. Mivel nem tartozik feltétlenül szorosan a témához, ezért nem szeretnék felsorolásba kezdeni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem igazán számít, de hogy számít-e egy kicsit az is terület és cégfüggő.
  Magyarul: sehol nem elsődleges fontosságú: mindenhol letesztelik maguk, hogy mennyire vagy jó abban, amire nekik ember kell.
  Ha php-s weboldalakat kell készítened, akkor mást tesztelnek, mintha .NET-ben írnál desktopos, ügyviteli szoftvert, megint mást, ha egybankban írod a Java-s szerveroldali üzleti logikát, megint mást, ha adatbázisspecialistát keresnek. De ami közös: az diploma eredménye egyáltalán nem számít.

  Van a cégeknek és pozícióknak egy szűk rétege, ahol a megkövetelt tudásnak van valami minimális köze az egyetemi anyaghoz. Mondjuk analízisből pl. általában semmi nem kell, de a cégek egy szűk rétegénél előfordulhat, hogy pl. algoritmuselméleti illetve diszkrét matematikai, vagy valószínűségszámítási felkészültség jól jön. Ezek a cégek is letesztelik persze a tudást, de ha nagy náluk a túljelentkezés, és nem győznek válogatni az emberek között, akkor két hasonlóan jó ember közül bizony azt választják, aki kitűnő volt valami elitegyetemen, és nem azt, aki bukdácsolt valami eldugott főiskolán. Nyilván vannak erényei egy olyan embernek, aki egy jó iskolában jól vette a fontos szakmai tárgyakat. (Persze mondom, ez csak egy erény a sok közül, nehogy elkezdjetek flémelni velem, hogy nem csak ez számít! (Ezt csak azért írtam, mert kezd elegem lenni abból, hogy írok egy kiegyensúlyozott véleményt, és valmelyik szélsőség nekem támad, beállítva engem a másik szélsőség tagjának.))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmit nem számít, max akkor ha "agyatlan multi" hírdet meg kezdőknek szóló állást, jelentkeznek ezren és a mégagyatlanabb HR-es lusta normális algoritmussal szűrni. De nem ez a jellemző, sem a diploma eredménye, sem a kiállító intézmény nem szokott számítani. Szvsz már gyakorlatilag mindenki szerezhet bármilyen diplomát megfelelő időráfordítással, így a diplomának sem sok értéke van IT területen, max néhány helyen csak alapkövetelmény, mert ez van a céges policyben. Ha meg már 10 éve dolgozol, akkor amúgyis látszik az önéletrajzodból, hogy mivel foglalkoztál. Legnormálisabb helyeken adnak próbaidőre feladatot és abból leszűrik, hogy mennyire vagy nekik értékes. Nekem pl 10 év alatt sosem kellett bemutatnom a diplomám egyik munkahelyemen sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Az eddigi tapasztalataim szerint le sem xarják.
  Szerintem az esetek 99,9%-ában annyi elég a munkáltatóknak, hogy van-e vmilyen szakmai felsőfokú végzettsége az embernek. Ha meg már pár éves szakmai tapasztalata van, akkor már ennyire sem érdeklik őket.
  Max valami agyatlan 15 fordulós multinál, de én kerülöm messzire az ilyen helyeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szakmai állásinterjún úgyis letesztelik a tudást valamilyen módon (teszt írás, algoritmus írás, bug find, stb), ennek az eredménye számít leginkább. Hiába végeztél jó erős 4esekkel pl, ha az aktuális szakmai tudásod köszönő viszonyban sincs az elvárttal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló Mindenki!!!

  A vizsgaidőszak közepén hallottam itt a koliban egy beszélgetést ahol egy srác arról mesélt hogy szinte mindenből éppen hogy átment 2-el. Ekkor merült fel bennem az a kérdés hogy vajon egy állásinterjún mennyire számít az hogy milyen eredménnyel végeztem az egyetemen?
  Most konkrétan az informatikai cégek állásinterjúira gondolok.
  És most ne menjünk bele abba, hogy nem azt nézik hogy melyik egyetemről jöttél.
  Tehát számít az felvételnél hogy egy erős 4-el végzek vagy épp hogy átbukdácsolok egy 2-el?


  Köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd