Linux vs. Windows azaz a hackerek és Bill Gates Unreal Tournament-je
2004-04-26T19:26:40+02:00
2007-12-31T14:11:33+01:00
2022-07-19T05:12:30+02:00
 • csak most látom, hogy egy 3, holnaptól 4 évvel ezelötti témához szóltam hozzá...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én szeretem a Microsoft-ot, de még jobban szeretem kijátszani!


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szvsz egy tömegszoftver kifejlesztésének bérköltsége nemigen van arányban a fejlesztők bérével, legalábbis ha a szoftvert elég példányban és jó áron el lehet adni. Márpedig a M$ esetében szvsz ez a helyzet, így a fejlesztők bérére hivatkozni verseny szempontjából szerintem nem igazán korrekt - ez a W$ esetén szvsz elhanyagolható.

  Nem tudom te hogy' vagy vele, de őszintén szólva engem kevéssé izgat, hogy az MS-nél mi van, meg mi nincs (ha ténynek is fogadjuk el, amit írsz), mert az MS a világ fejlesztőinek elhanyagolható kis részét foglalkoztatja. Jelentéktelen kisebbségből meg hiba az egész iparra általánosítani.

  Egyébként erre a MS-ra szorítkozó csőlátásra mondtam már százszor, hogy akik az MS-t akarják "megölni" valójában az ő malmára hajtják a vizet, mert mindenki mással (fejlesztővel, szoftverkészítővel) százszor előbb és jobban tolnak ki, és csak azt érik el, hogy kizárólag a nagy halak maradnak felszínen, még erősebb pozícióban, mint most...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ezzel persze nem azt akartam mondani hogy éljen az ingyenmunka hanem azt hogy egy ilyen jellegű szoftver költségeiben szvsz a fejlesztési költség elhanyagolható. "


  Azért ne feledjünk el azt, hogy mondjuk egy Windows 2003 Server fejlesztési költségei dollármilliárdokban mérhető, és ezt az összeget jó időre (cirka 2-4 év) meg kell előlegezni.

  Mert ugye ha ekkora munkát csinálsz, akkor csak azt veszed észre, hogy fizetsz 5-10000 szakembert évekig, és egy peták bevételt sem produkál még a cucc...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szvsz egy tömegszoftver kifejlesztésének bérköltsége nemigen van arányban a fejlesztők bérével, legalábbis ha a szoftvert elég példányban és jó áron el lehet adni. Márpedig a M$ esetében szvsz ez a helyzet, így a fejlesztők bérére hivatkozni verseny szempontjából szerintem nem igazán korrekt - ez a W$ esetén szvsz elhanyagolható. Igaz, rengeteg fejlesztőjük van viszont iszonyatos mennyiségű windowst adnak el. Ezzel persze nem azt akartam mondani hogy éljen az ingyenmunka hanem azt hogy egy ilyen jellegű szoftver költségeiben szvsz a fejlesztési költség elhanyagolható. Arányaiban szvsz a SuSE (most már Novell) vagy a Mandrake is költ annyit fejlsztőkre a bevételéből mint a M$ a sajátjából. De ami a pénzt viszi az szvsz inkább a marketing, a nemzetközi értékesítési hálózat, de ezzel együtt a M$ vastagon nyereséges.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • UHULinux 1.1 default telepítési beállításokkal. Mond egy olyan hülyét, aki így el tudja cseszni.


  A hulye neve "hardware".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • UHULinux 1.1 default telepítési beállításokkal.

  Mond egy olyan hülyét, aki így el tudja cseszni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hasonlatod annyiban sántít, hogy az "új arc" nem igazán versenytárs a klasszikus értelemben, mert ő egy fityinget sem fizet a futtatott lányoknak (így a kuncsaftoktól sem kell pénzt kérnie, csak legfeljebb az extrákért, amit azonban 100%-ban ő vág zsebre), így az, aki a lányoknak is fizetne képtelen versenyezni vele. Ezen kívül az új arc hittérítő tevékenységet is folytat, és ezzel kampányol legnagyobb részt féllábú, félkezű lányai mellett (tisztelet a kivételnek), hamisan teljes értékűnek beállítva azokat, amik (ti. a kuncsaft félretájékoztatása ill. az ideológia alapon történő terjesztés, népszerűsítés) szintén nem nagyon fér össze a szabad piaci versennyel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is teljesen együttértek veled, igaz van Windowz is a gépemen de a Linux megbizhatobb.
  Ha Linuxot akar vki kezze inkabb a Knoppix-al, azzal biztos nem fog semmit sem elrontani(CD-rol fut, vinyo sem kell, nem kell telepiteni), ezekutan ha tenyleng felvallalja hogy Linux kell neki, rakjon fel egy Red Hat 9-t vagy a legujabb Red Hat fojtatast, a FreeDora Core 1-t, nem kell buheratornak lenned hogy feltelepitsd es meg hasznalhato is.
  Ez az en velemenyem!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogyan lesz az emberből Hacker
  ez a howto leírja, hogy ki a HACKER...
  1 igazi HACKER pl soha nem írna károkozó vírust, max csak olyat, mi a rendszer sebezhetőségére mutat rá...
  akikről te írsz, azok a CRACKER-ek. Igaz a Crackereket is lehetne bontogatni több csoportra, de ők írják a károkozó vírusokat.
  1 másik hszedhez: tűzfal, antispyware és vírusírtó nélkül felelőtlenség netezni, szal' ha elb*szódik a géped, azt magadnak köszönd.
  Megint más: ha rosszul telepíted fel a Linux-ot, az persze, hogy hamar kifagy, de 1 yól belőtt Linuxot nem 1szerű munka lefagyasztani (normális körülmények közt).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A konkurenciat le kell gyilkolni?

  yessir!!
  Gondold el, van egy placc, ahol te futtatod a lányokat. Erre jön egy arc, és hoz ő is néhány lányt, és a kuncsaftok elkezdenek hozzá is járni.
  No, mit teszel? hagyod, hgoy szabad versenyben győzzön a jobbik, vagy inkább néhány cimboráddal jól meggyőzitek őket, hogy menjenek a sunyiba?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miert haboruskodik akkor az M$ a Linux ellen.

  Erről a "bíró úr, az úgy kezdődött, hogy visszaütöttek" anekdota jut eszembe.

  Nem a Microsoft kezdte el lefikázni a Linuxot (nem is volt rá semmi oka, hiszen jelentéktelen volt), és nem Windows fejlesztők kezdték el lehülyézni a linuxosokat (továbbmegyek: jellemzően ma sem ők teszik, pedig egy akcióra adott reakcióként érhető lenne), de még csak nem is a Windows tört be arra a piacra, ahol a Linux volt az uralkodó korábban. Utóbbi egyébként önmagában nem baj, de előbbi kettő igen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Yuhl-aki-szeretne-ha-egyszer-hackere-valna-a-szo-egyetlen-es-eredeti-ertelmeben egyetertoen bologat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor én most visszaterelem: szerintem (és többek közt Yuhl szerint is) az egész téma téveszméken alapszik, ezért meglehetősen értelmetlen. Nagy valószínűséggel ezért is offolódik a topik ilyen korán el.

  CS:
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Exit: ne is remenykedj
  ha nyitsz egy topic-ot, beleirod, h "körte", akkor rovidesen pont ue. a win lin flame lesz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  mert pont abban a szegmensben kínál alternatívát, ahol a windows egyeduralkodó.

  A konkurenciat le kell gyilkolni?

  Az asztali gépek, PC-k viszont az idők kezdete óta MS terület voltak...

  Ez sem gond, de EGY krokodil kozul melyik zoldebb?
  Gondolok arra is, hogy ha versenyhelyzet van, akkor miert ne lenne tobb szereplo? Itt inkabb az latszik (imho) krokodilok legyenek, de ZOLD csak egy.

  p.s.: ma megyek, eun jovok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miert haboruskodik akkor az M$ a Linux ellen


  mert pont abban a szegmensben kínál alternatívát, ahol a windows egyeduralkodó.
  A nagy szervereken az MS-nek nincs értelme verekedni, az nem az ő piaca, Unixok meg igazán ott futnak. Az asztali gépek, PC-k viszont az idők kezdete óta MS terület voltak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  tovabb megyek: a vc/vc++ valojaban gcc

  Hat, ennyire megokosodtam :)))

  Miert haboruskodik akkor az M$ a Linux ellen (nem a UNiX ellen!!!). Pusztan csak az ingyenessege miatt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • _En_ szemely szerint nem hasznalok es konkret tudomasom sem volt rola, hogy a mobilszolgaltatom hasznal.


  Pedig a mobilszolgáltatók, legalábbis a voda gprs tűzfallal védi a gprs felhasználókat.

  Erezni nem erzem, max "hallom" (a gprs-aktivitasnak nagyon jol hallhato jelei vannak a kornyezo hangszorokban)


  Ez tetszett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit offba hajlanak a hozzaszolasok. Ha kerhetnem tereljuk vissza a flame-t az eredeti temahoz. Koszonom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, az M$ hasznal Linuxos/Unixos fejlesztoeszkozoket (pl. gcc).


  tovabb megyek: a vc/vc++ valojaban gcc
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szinte észrevétlenül letölti a fotókat a fényképezőgépemről

  epp most vettem eszre
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • TV-t sem azért veszek, hogy újraforrasszam a nyákot...


  hat itt rontottad el eleted
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor ott van a Linux amit ingyen buherálhatok.

  yepp... én viszont azt mondom, hogy egy operációs rendszernek az a dolga, hogy a háttérben legyen, és a programjaimat futtassa. Nem akarom buherálni.
  Azért fizetek a Winért, mert buherátorság nélkül, szinte észrevétlenül letölti a fotókat a fényképezőgépemről, grab-eli a cdimet, fel tudok vele tölteni az mp3 lejátszómra, fut rajta a warblade, az msvc, az ie, és így tovább.
  Ha buherálhatnékom támad, akkor bekapcsolom a BSD boxot a sarokban, de aztán az hamar elmúlik. TV-t sem azért veszek, hogy újraforrasszam a nyákot...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  Egyetertek.

  Akit erdekel nezze at a windows es windos\\\\szstem alkonyvtaraiban levo DLL-ben levo informaciokat. Van 16 es 32 bites DLL, van W95, W98, NT, W2K DLL, sot en meg talaltam x86 (XT, 8086, 286) DLL is (DLL = az adott oprenccer ala ferditett).

  Az M$ legtobb opprenccer fejleszteset kivulrol szerezte be. Aztan osszerakta. Aztan kiadta. Aztan ... Itt vagyunk

  Ja, az M$ hasznal Linuxos/Unixos fejlesztoeszkozoket (pl. gcc). Nem mondhatni, hogy nem ertenek hozza.
  A marketingehez viszont ertenek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én montam hogy az XP-t be kell állítani. Nem nagy munka. De ha az ember vesz akár egy nyüves biciklit, ha van egy csepp esze és nem akar meghalni, nem megy el vele élből hegyitúrára. Hanem elmegy, elviszi egy szerelőhöz (ha már maga nem ért hozzá ugye), és finomhangoltatja (fékek, kerékagy, stb).

  Kérdem én: miért olyan nehéz felfogni, hogy a gépet sem lehet ész nélkül használni. Igen képzeld el: kicsit az XP-vel is kell törődni. Kicsit mindennel kell törődni, mert még messze van az idő, amikor majd a dolgok önmagukkal fognak törődni. Aki pedig lusta/tudatlan az ad1) ne szidjon egy rendszert, amit a saját lustasága/tudatlanság miatt képtelen rendeltetésszerűen használni, ad2) fizesse meg a lustaságát (minden tekintetben).

  Elnézést az éles kritikáért, nem sértésnek szánom, de ez a véleményem - és fenntartom, mert sokan esnek ebbe az elvi hibába. Szidnak valamit, mert nem tudják normálisan használni.


  CS:
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez igaz, de az is fontos tényező, hogy melyik céget hajatja a marketing a fejlesztésben és melyiket hajtja CSAK a fejlesztési elképzelések.

  A M$ benne ül egy elvárás-spirálban, és majdnem mindig az fordul elő, hogy befejezetlen terméket adnak ki.
  Meg kell nézni az XP kiadását. Előtte már oly nagy volt a médianyomás ( amit részben a M$ generált ), hogy szinte létszükséglet volt kiadni valamit.

  Billy most benn sodródik az általa keltett örvényben, miközben a Linux csendesen jön fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én kipróbáltam az XP-t és igaz, hogy nem fagyott ki, csak kiírogatja, hogy a programok hibás működést generálnak és értesítsem a M$-t.
  Ez akkor működik, ha videofeldolgozás megy.

  A máshol szereplő állításra, miszerint a linuxhoz buherátor kell: a mostani disztrik csicsásak, fényesek, könnyen kezelhetők, és csak egy kicsit kell, hogy buherátorok legyünk.

  Aki azt mondja, hogy a wint is be kell állítgatni ! Akkor kérdezem, miért vegyek fizetős programot, ha nekem kell buherálni. Akkor ott van a Linux amit ingyen buherálhatok.
  De mindenki fogyassza azt amit bevesz a gyomra!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eloszor is, koszonet azoknak akik tavolletemben megvalaszoltak a nekem intezett kerdeseket helyettem :)
  Tokeletes valaszok voltak :))

  Aha, tehát mégiscsak használsz tűzfalat! Mivelhogy a mobilszolgáltatók tűzfallal védik a felhasználókat.


  _En_ szemely szerint nem hasznalok es konkret tudomasom sem volt rola, hogy a mobilszolgaltatom hasznal.
  Sejtesem az volt, mert bar olyba' tunok, mint aki nemnormalis, teljesen hulye nem vagyok :)

  És gondolom azt is érzed, ha például szkennelik a számítógéped portjait stb.


  Erezni nem erzem, max "hallom" (a gprs-aktivitasnak nagyon jol hallhato jelei vannak a kornyezo hangszorokban) mert mar en magam megtettem es idonkent ha eszembe jut ujra meg is teszem,csinalok magamon egy portscan-t.
  Minden port rejtett -> innen sejtettem, hogy a mobilszolgaltato csinalt valamit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aha, tehát mégiscsak használsz tűzfalat! Mivelhogy a mobilszolgáltatók tűzfallal védik a felhasználókat.


  Tévedés. Pl. a Blaster simán felkúszott mobilon. Egyébként meg miért korlátozna a mobilszolgáltató? Milyen alapon mondaná azt, hogy az ügyfélnek ezt és azt a portot nem engedélyezem, mert szerintem az úgy jó neki...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd