Fejlesztőt keresünk
2009-12-11T12:26:19+01:00
2009-12-14T17:51:12+01:00
2022-07-25T08:36:19+02:00
 • ...csak nem tart sokáig az öröm ha nappal ugyanezen okok miatt nem tudod kipihenni magad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én szeretem az éjszakai munkát ..... nappal mindenfélével jön mindenki, alig lehet haladni a melóval ....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • éjszakai work nem egy jó dolog. :D mondom ezt 3-kor lefekvés elött xD micunak most is igaza van, csak ezért olvastam el a topicot :P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát, kérdés, hogy a valóság mit takar. Mindenki szépít amikor fontos lenne felvennie valakit, mert kevesen vannak. Sajnos, a valóság néha ezzel szemben köszönő viszonyban sincs.

  pl említés se esett, hogy hogyan motiváljátok a dolgozókat, illetve a fejlődésük érdekében mit tesztek. Ezen felül hogyan próbáljátok meg megőrizni a már felvett kollégát, illetve azt a know-how-t amit egy-egy kolléga felhalmoz a cégben.

  üdv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • akkor állj neki éjjel Fubut horgászni a Dunából :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem egy életre elegem van az éjjeli pizzázásokból! Inkább wasabiból rendelnék, de az este 10kor bezár! =)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hiszem én is ezt feltételeztem a hozzászólásomban
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A félreértések elkerülése végett: nem HR-es vagy PM vagyok, hanem vez. fejlesztő, így értem, amiket írtok. Akit a túlóra zavar, annak előre mondom: sajnos benne van, és nem csak a PM miatt, vagy a rossz tervezés okán. Pl. külső cégekkel is dolgozunk, márpedig ha náluk leállás van, nem küldenek meg infókat, vagy épp nem úgy, akkor..
  De amint írtam, nálunk is van gyerek, és jön a második, szóval
  tudom, mivel jár ez, és épp hogy el akarom kerülni a csúszásokat, mivel ez a cég, a csapatom tagjainak érdeke. Ami azt is jelenti, hogy ha sikeres egy projekt, akkor az nem a PM, nem az én, hanem a csapat érdeme - de ha nem megy jól a munka, akkor is a csapatnak együttesen kell odaállnia, ebbe beleértve a PM-et és jómagamat is.
  Jah, és nem egy pizza és pohár innivalót jelent a mindent megteszünk rész, de azt hiszem, ha hajtás van, és nincs idő kimenni enni, akkor azért jól jön egy kis plusz ellátmány.
  A cél nem az, hogy a munka elkészüljön. A cél az, hogy a munka úgy készüljön el, hogy mindenki jól érzi magát közben, és érdekelt abban, hogy ez időre és jó minőségben meglegyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát igen, én elvről beszéltem
  -----

  És - bár nem ismerem Devmant, de - remélem a hírdetés felajánló a
  "ez azt is jelenti, hogy mindent megteszünk a túlórázó emberek kényelmének érdekében"
  mondata nem csak egy pizzát és egy pohár innivalót jelent.

  Főleg, ha már jelezte a feladatban is, hogy éjszakázás előfordulhat. (Nem a dolgozó felvétele után mondja meg)

  De akár lehet az is, hogy pár éjszakát bent van az illető, és utána meg ad neki + x nap szabit. Néha az is jó lehet (Főleg gyerek mellett)


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem igen is neki "kell" túlóráznia, aztán viszont a cég vezetőjének kell értékelni, hogy a project után a projektmenedzser nem kapja meg a fizuját (na jó, jutalmát), és a programozó mennyit érdelem jutalomként, vagy eleve a túlórákért.


  Ezzel csak az a baj, hogy ha sikeres a projekt, általában a főnökök nem azt látják, hogy a programozó milyen ügyesen veszi észre a problémákat, stb., hanem azt, hogy milyen ügyesen levezette a manager a projektet. (Még akkor is ha kb azt sem tudja a manager, hogy mit csinálnak. Láttam már nem egy olyan managert, aki mégcsak a programot sem látta, és azt sem tudta pontosan, hogy mit tud a program. Mégis az ő nyelve volt a főnök fenekéhez közel, és őt simogatták)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (Én úgy gondolom, hogy az ember azért megy alkalmazottnak és azért nem vállalkozó, mert pl. normális családi életet akar élni.


  Ezt azért megbeszélheted azzal a "pár ezer" orvossal, tűzoltóval, rendőrrel, .... aki éjszaka ügyel.

  ---
  Szép dolog lenne, de az esetek 90 százalékában a nem megfelelően kezelt igény és követelmény leírás a felelős ezért. Ez nem a programozó feladata, ő csak kódol. Ez a projektmenedzsment feladata. Ha rossz a leírás, akkor nem a programozón kell elverni. Ha a menedzserek szúrták el, akár be is kaphatják, a programozó is csak az adott tényekből tud építeni programot.

  Da aki helyre tudja hozni (hogy az üzlet és a következő ne vesszen el) az a programozó.
  Szerintem igen is neki "kell" túlóráznia, aztán viszont a cég vezetőjének kell értékelni, hogy a project után a projektmenedzser nem kapja meg a fizuját (na jó, jutalmát), és a programozó mennyit érdelem jutalomként, vagy eleve a túlórákért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ám olyan minden IT projektben előfordulhat, hogy megcsúszik, és a határidőt tartani kell. Ekkor bizony túlórázni kell - de ez azt is jelenti, hogy mindent megteszünk a túlórázó emberek kényelmének érdekében.


  Szép dolog lenne, de az esetek 90 százalékában a nem megfelelően kezelt igény és követelmény leírás a felelős ezért. Ez nem a programozó feladata, ő csak kódol. Ez a projektmenedzsment feladata. Ha rossz a leírás, akkor nem a programozón kell elverni. Ha a menedzserek szúrták el, akár be is kaphatják, a programozó is csak az adott tényekből tud építeni programot. Ha éjszakázni kell, akkor tessék csak a menedzsereket éjszakáztatni, ingyen. Két napra rá lesz ember, aki rendesen fogja kezelni ezeket a feladatokat is, vagy természetes szelekcióval, vagy pedig megteremtik egy új munkatárs munkakörülményeit. Persze, felülről ugatni könnyű, hogy késel, de azt nem nézi egy menedzser se, hogy a saját dilettáns magatartása okozza a késések jó részét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen igazad van - nekem is van egy kisfiam, és január végén jön a következő.
  A félreértések eloszlatása végett: nem azt jelenti, hogy állandóan éjszakába nyúlóan dolgozunk, ám olyan minden IT projektben előfordulhat, hogy megcsúszik, és a határidőt tartani kell. Ekkor bizony túlórázni kell - de ez azt is jelenti, hogy mindent megteszünk a túlórázó emberek kényelmének érdekében.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "az már személyes megállapodás kérdése, és nagyban függ a jelölt tudásától, hozzáállásától is."

  Én a legtöbb helyen, amikor rákérdeztem a fizetésre, akkor a fent emlitett választ kaptam.

  Aztán amikor odakerültem, akkor a fizetés inkább a munkaadó zsebétől és hozzáállásától függött, nem a munkavállaló tudásától és hozzáállásától.

  De ha nálatok így van, akkor valószínű ti vagyok Magyarországon az egyetlen ilyen cég és rohanok hozzátok, mert a tudásszomjam csillapithatatlan és maximális a hozzáállásom ;)

  Lesz havi 1 milka nettó fizetésem?:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem ijedsz meg a kihívásoktól, a hajtós, akár éjszakába nyúló munkavégzés közbeni nagy pizzaevésektől


  Én bizony megijedek az éjszakába nyúló pizzaevésektől, ugyanis nem szeretném, ha a kislányom egyszer azzal fogadna ha végre hazamegyek, hogy: ki ez a bácsi, bácsi nem bánt.

  (Én úgy gondolom, hogy az ember azért megy alkalmazottnak és azért nem vállalkozó, mert pl. normális családi életet akar élni. De nem is nekem szól a hirdetés, nyugodtan átsikolhatsz a hozzászólásom felett.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elso olvasaskor atsiklottam az
  éjszakába nyúló
  -n, visszavonom az elso mondatomat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos, igen, a sallang lemaradt. Nem véletlenül - a közhelyes : kihívásokkal teli munkakör, fiatalos csapat, stb. ránk is áll, de amire te kiváncsi lehetnél (konkrétan), az már személyes megállapodás kérdése, és nagyban függ a jelölt tudásától, hozzáállásától is. Előre meg nem ígérünk olyat, amit nem tudunk vagy akarunk betartani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Örülök, ha tetszik a hirdetés.
  Nem csak a budavártours website-jához és szolgáltatásaihoz keresünk fejlesztőt, hanem egy fejlesztői csapatot építünk, és ehhez keresünk megfelelő jelölteket, akiktől a meglévő szolgáltatások fejlesztése/supportja mellett az új szolgáltatásaink fejlesztésében való részvételére is számítunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze egy mukk se szól arról, hogy mit ad ezért cserébe a cég...

  "éjszakába nyúló..." :))

  Gondolom mert a közhelyszerű sallangokat el akarták hagyni...Igy nem maradt semmi, amit irni lehetett volna :))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teteszik a hirdetes!

  A budavarstours portalhoz kerestek fejlesztot, vagy csak tovabbitjatok a jelentkezeseket a fejvadasznak..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meghívunk egy felvételi beszélgetésre, amennyiben igazak rád az alábbiak:

  - Rendelkezel objektum-orientált ismeretekkel, vagy legalább tudod, mi a különbség az osztály és az objektum között
  - Beszélsz SQL-ül minimum középszinten, és nem ijedsz meg, ha valaki Stored Proceduresről beszél
  - Próbáltál már valamilyen web közeli programnyelvet, vagy ismeretséget kötöttél a Java és/vagy .NET fajjal
  - Nem ijedsz meg a kihívásoktól, a hajtós, akár éjszakába nyúló munkavégzés közbeni nagy pizzaevésektől
  - Elég bátor vagy ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozzál, de még bátrabb, ha szólnod kell azért, mert elakadtál valahol
  - Angolból tovább jutottál a What is your name? kérdésen és megválaszolásán.

  Ha ezek után is úgy gondolod, hogy belevágsz a jelentkezésbe, akkor a fentiek mellett írd meg Nekünk azt is, ha már láttál közelebbről:

  - UML-t (osztálydiagrammokat, objektum- és szekvencia diagrammokat,stb.)
  - Design Pattern-t
  - JSF, EJB3, JPA, JMS négyesből akármelyiket, esetleg mindegyiket
  - Glassfish-t, Tomcat-et, JBoss-t
  - MSSQL-t, MySQL-t, PostgreSQL-t.

  Amennyiben referenciamunkákat is csatolsz az önéletrajzod mellé, azt a válaszlevélben külön megköszönjük Neked, de az sem nagy probléma, ha kimarad a leveledből,
  amelyet a hr@budavartours.hu címre várunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd