Mysql vs pgsql vs oracle
2009-12-10T11:18:28+01:00
2009-12-11T21:26:33+01:00
2022-07-19T05:22:13+02:00
 • A 2GB azért sem állja meg a helyét, mert egy archive log tábla a nálunk futó adatbázisnál is havi +2-300Mega. Szerintem az a tábla már rég meghaladta önmagában a 2GB-ot. Igaz, sose olvasunk bele . Egyébként mekkora lenne az a tábla, ahol a legtöbb és legbonyolultabb queryk futnak? Pl. egy 10 milliós nyilvántartás, ahol Mo lakosait kell nyilvántartani és abból lekérdezni mindenféle variációkat? Abban az esetben jól jön ha külön particionálható a tábla valamilyen index szerint. Azt hiszem ilyent nem tud a Mysql, de te külön szedheted, külön táblákba, mondjuk megyék szerint. Csak akkor egy összesített lekérdezésnél fogsz kínlódni. Szóval sok minden van Oracle-hez, ami a MySQL-ből hiányzik (pl: azt hallottam hogy van valami beépített faszerkezet is). De nem hiszem hogy egy jól indexelt tábla adatain érezhetően gyorsabb lenne a keresés. A beszúrásról nem is beszélve. Nálunk a log táblán észre sem venni hogy írunk bele.

  Amúgy az alap 1 milla nem drága, ha jól emlékszem a kormányszóvivőnél olyan 3,5 milla volt a MySQL.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én már menedzseltem 20GB+-os mysql db-t és nem volt ott semmilyen lassulás, szal ez az állítás biztosan nem igaz. Természetesen, egy ilyen méretű db esetén már kell egy megfelelően hozzértő ember is, aki konfigurálja és karbantartja a db-t.

  Oracle-nek is van ingyenes változata, természetesen mindenféle korlátozásokkal a méretre és a használható erőforrásokra. De ha oracle-ből fizetős kell nagy méretű adatbázisra, akkor az sokba fog kerülni.

  Célszerű lenne felfogadnod egy olyan embert/céget, aki a részletes feladat és elvárások ismeretében tud neked segíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!
  Egy nagy dilemma előtt állok adatbázisválasztás téren. Ebben szeretnék segítséget kérni.
  Nemtudom mennyire igaz hogy a mysql adatbázis optimális max mérete kb 2 gb, mert utána kezd lassulni ? A pgsqlnek vajon mennyi lehet ez a felső határa ?
  Olyan adazbázisról lenne szó ami 0.5-1.5 éven belül eléri ezt a 2gb adatmennyiséget. Nézgettem még oraclet, de ahogy elnéztem egy alap csomag kb 1 milla volt. Jólláthattam én ezt ? :) Esetleg van valakinek fogalma egy alap rendszer mennyibe kerülhet oracle-el ?
  A válaszokat előre is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd