SOS 4-5 hónapos workflow Pilot-projektmunka!
2009-10-28T14:09:25+01:00
2009-11-11T13:25:55+01:00
2022-07-25T09:16:14+02:00
 • Szerintem ez a meló nem gyakornoki meló.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Más szakmáknál a gyakornok fizet a gyakorlatért elég kemény összegeket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Lezárnám a témát, mert elkelt a pozíció.
  Igértem, hogy szívesen adok visszajelzést a jelentkezésekről.
  9 pályázatot kaptunk és 2 céges megkeresést is.

  Szép napot!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sajna "gyakornok" címen legálisan lehet ingyen dolgoztatni embereket, hiába jelentetted volna fel őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ameddig meg nincs céges gyakorlatom (min 2 év), nincs más választásom, ez van. Lehet a csodában is reménykedni, de addig is valamit enni kell, dolgozni kell. Annak sincs értelme, hogy otthon ülök és évekig várom a csodát, utamba kerül egy messiás és ad havi 200 nettót a 0 gyakorlatra. Egyébként már az is piszok sokat ér, ha valaki egy nagyobb cég működésébe, rendszerébe belelát!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosan ez a reális. Aki szerint nem az, az nem dolgozott a "jobb helyeken".

  Amikor pályakezdő voltam én is mentem olyan interjúra, ahol azt mondták, hogy 3 hónap ingyen munka és utána ha bejövök, akkor lesz normális fizu. Mondanom sem kell, milyen sebességgel hagytam ott őket. Csak azt sajnálom, hogy nem jelentettem fel őket.

  Aki hagyja, hogy kezdő létére kihasználják, a maga baja. Aki érdemesnek tartja magát rá, az addig keres, amíg nem talál olyan helyet ahol megbecsülik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, kifizet mindent és még kitanít is, ez tök reális.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tanulópénzt meg kell fizetni mindenütt.


  Jobb helyeken ezt a munkaltato fizeti!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De az nem is 130-at kap. Ez olyan, mintha azt írnád, hogy ahol a takarítónő csak 70-et keres az már jó programozó cég nem lehet. Ahol dolgozok, itt is van pénz dögivel, csak nem nekem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez ok, de a senior nálam nem tanulót jelent :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De azért kiváncsi lennék annak a senior kollégának a profizmusára is, aki ilyen fizetéseket nyújtó cégnél van...

  A tanulópénzt meg kell fizetni mindenütt. Még annak is örülni lehet, hogy az első 2-3 évért nem a tanulónak kell fizetni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ismersz olyan programozót Pesten, aki 180e-nél kevesebbet visz haza? Mert én nem. Ilyen hüléből is csak egyet, magamat. Ráadásul PHP területen dolgozom, amivel állítólag a legkevesebbet lehet keresni. De nekem nincs még 3év tapasztalatom se, és itt a prog.hu-n Micu állandóan kijavítja a kódjaimat
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már így mindenkiből kitört az őszinte
  Szóval én 2000-ben 380 bruttót kerestem, mint 28 éves junior/senior határán lévő rendzsermérnök (programozók kb annyit kerestek, mint én). Akkor úgy éreztem, hogy rosszul keresek , mert a senior-ok simán megkapták a 450-et is. Ha figyelembe vesszük valamelyik kolléga által említett 8%/év inflációt, akkor most egy hasonló szakembernek 820 bruttót kellene kapnia, egy senior-nak pedig 971-et. No ennyit azért nem kapunk Tehát megállapíthatjuk, hogy a szakmánk presztizse (lehet valamennyi szakmáé, vagy akár az emberé is) degradálódott, méghozzá jelentősen. Momentán az a helyzet Budapest-en, hogy programozóban a junior olyan 300-450-et kap, a jonior/senior között 400-600 és a senior 600-800 bruttó. Ha viszont specialista vagy valamiben és tanácsadó, akkor 800++, azaz bőven 1 milla fölött, hallottam már 1,2-t is (pl Oracle szakértő napidíja 200e). Ha pár kódsornál többet is rádbíznak, pl középvezetőként, akkor már határ a csillagos ég, a pár milliótól a tizenmilliókig. Pl barátom banki projectmanager és simán számláz olyan 1,2-1,6 milliót, attól függően mennyit dolgozik. Persze php/MySQL-hez értőből, Delphi programozóból, VisualBasic szakemberből van rengeteg, haveromnak ajánlottak már fel 50 nettót, zsebre, Budapesten! Szóval érdemes olyasvalamihez érteni, ami többet fizet a McDonalds-nél és nem pánikreakcióként elvállalni 1-1 munkát, mert annak ilyen álláshirdetések lesznek az eredményei.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kb. az a realitás, amit írtál.
  A prog.hu-n gyakran felröppennek irreálisan nagy számok, erőteljes szkepticizmussal kell ezeket fogadni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elég érdekesre fordult ez a téma, de érdekes gondolatokat ébresztett bennem is.
  Sokan írtátok, hogy pályakezdőként az ajánlott fizu sokszorosát kaptátok. Valóságtól elrugaszkodottnak tartjátok a kínált fizetést.
  Régi olvasója vagyok az oldalnak (a gugli idedob néha :)), de eddig csak readonly módban működtem.
  Én havi 40e Ft-ért kezdtem el dolgozni, bár az is igaz az nem most volt. Munka mellett sikerült főiskolát végeznem, és egyre jobb állást találtam magamnak.
  PHP mySql kombóval kezdtem, mint itt sokan szerintem, és azóta nagyon sokmindenbe belefogtam. pgSql, MSSql, JS, AJAX, C, C#, XML, HTML és ezekhez kapcsolódó fejlesztőkörnyezetek, kiegészítő könyvtárak.
  Az eddigi legjobb állásomban egy multinál tesztprogramokat kódoltam C# nyelven tesztmérnöki beosztásban. Ott kaptam 325e bruttót + juttatást. Vidékről beszélünk természetesen. Azon a munkahelyen az egyik legjobb fizum volt ezt biztosan tudom (azonos beosztásban természetesen).
  Jelenleg Webalkalmazásokat fejlesztek 280ért. Összesen 7 év munkatapasztalat van mögöttem, ebből komoly (a multinál) 1év 3 hónap. Folyamatosan garázsmelók.

  Ennyire alul értékelem magam? Vagy nem ismerem a piacot? Vagy nem velem van a baj?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végül is nem kis kockázatot jelent ez a megrendelőinek sem, mert ugye ahol ilyen rosszul fizetik a dolgozókat, ott valószínűleg nem fognak professzionális munkát végezni (odacsapom, hátha odaragad módszertan), valamint nagy kockázata van a későbbi support-nak is, tehát életveszélyes ilyen cégtől vásárolni!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "De fél évig egy profi mellett fejlődni felér 2-3 év garázsprojecttel."


  Ez igaz. De azért kiváncsi lennék annak a senior kollégának a profizmusára is, aki ilyen fizetéseket nyújtó cégnél van...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ez oda-vissza működik. Tőlem is kérdezgetnek azért dolgokat, mert szinte éjjel nappal nyomom, se szabadidő, semmi. Egy idő után már olyan sok újat nem tudnak mutatni azért. Ami szerintem a legfontosabb az a hozzáállás, hogy ilyen szélsőséges körülmények között is (5-kor kelés éjfélkor fekvés, zavaró körülmények) határidőre le kell tenni a dolgokat, lehetőleg jól.
  Talán 2 évet tudok összekaparni céges hivatalos ref-hez, ezzel már pesten 90-nél többet adnak nettóban elvileg egy .NET-es fejlesztőnek, aki töb technológiában is jártas.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És itt kanyarodhatunk vissza az eredeti témához
  Máris megszerezheti valaki az első fél év referenciát ennél a hirdetőnél. Igaz, a fizú nem sok, és még nem is biztos az állás. De fél évig egy profi mellett fejlődni felér 2-3 év garázsprojecttel. Ezt én magamon is tapasztaltam. Otthon szépen el lehet programozgatni, de egy cégnél sokkal jobban lehet fejlődni a kolégák hathatós segítsége mellett. Persze itt a kérdés az, hogy a leendő munkaerőt mennyire vonják majd bele az érdemi munkába.
  Viszont többet ér, mint egy bejelentetlen állás, amit még referenciaként sem lehet lobogtatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az otthoni munka teljesen más. Otthon a saját projectemmel jobban haladok még abban a kis időben is. Nincs telefoncsörgés, nem jönnek 5 percenként mindenféle ügyfelek stb. Nyugodt körülmények között legalább dupla olyan gyorsan halad az ember. A másik a kelés. Ha egész nap álmos vagyok gondolkodni se tudok szinte.

  Jó programozónak meg egy idő után fizetni kell jobban. Ha nem tudják megfizetni jön helyette másik. Volt itt egy gyerek nyomta egy ideig, aztán lelécelt, gondolom s fizu miatt. A project bebukott, mert senki nem ért a directx-hez. Hogy ez miért jó nekik, azt nem tudom.

  4-5 évet max garázsprojektekből tudnék előhalászni, úgy még akár 6-ot is, de cégeset csak úgy tudok, ha valahol elhelyezkedek, céges ref nélkül viszont nem egyszerű, így úgy használnak ki ahogy akarnak, ez ilyen ördögi kör. A programozás egyébként önmagában semmit nem ér. Számlázóprogramot nem tudsz írni, ha nem értesz a könyveléshez. Grafikai programot se tudsz írni, ha nem vágod a hozzá tartozó matekot stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a jó programozóknál nincs válság. Van egy keresett programnyelven 3-4 éves tapasztalatod, vannak referenciáid, akkor napokon belül találsz állást. Csak ügye mindannyian olyat szeretnénk, hogy ne kelljen bemenni. Vagy ha mégis, akkor se reggel 6-ra, na de azért 10 órára se. Sőt, egyik nap így a másik nap úgy, ahogy épp a tegnapi kocsmázás után jólesik.
  Hát ilyet csak úgy ahogy elvétve találni. Pedig nem is értem miért. Én például napi 2 órát utazom, azt szépen ráfordíthatnám a céges melóra is. Mindjárt nem lennék állandóan elmaradva... Nem kéne gépet venni nekem, nem kéne állandóan a Netre várnom, mert hol van hol nincs. És így is úgyis érzem hogy nem úgy haladok ahogy kéne. De ha itthon vagyok, akkor már csak azért is megcsinálnám azt a jó sok napos munkát egy nap alatt, mert hát ha már itthon vagyok ne mondják hogy nem dolgoztam. De bent leejtem a billentyűzetet a nap végén és felejtem a munkát (másnap reggel sem emlékszem, hol tartottam). Talán jobb is így
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez szerintem is igaz, de most ez a válságosdi jó indok a mégjobb kihasználáshoz.
  A másik a pszichikai terror, degradálás, amikor szándékosan azt érzékelteti a munkaadó, hogy jó vagy jó, de hófehérke akkor is szebb nálad. pl.: "Na ez a feladat pont jó lesz neki való, el tököl vele jó sok napot, de y-nak ez 1 nap alatt meglenne, csak most nem ér rá". Aztán ezt továbbadja másnak is, ne csak egy oldalról menjen az ármánykodás és már a munkatárs is utalgat dolgokra a másiknak, hogy milyen emberek dolgoznak itt. Hát édesem, ennyiért csodákat nem kell várni, még ha tudnám se csinálnám, megyek máshova, amint sikerül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát kecsón még a 90 is jópénznek számít. Amúgy válság van, sorra bocsátanak el mindenkit, örülni kell ennek is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez ilyen k.cs.g amcsi multi, és a csapat teljesítménye számít nem az egyéné blabla


  Ez érdekes. Ez inkább a távol-keletiekre jellemző. Az amerikai kultúra rendkívül egyénközpontú.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem hanem ez ilyen k.cs.g amcsi multi, és a csapat teljesítménye számít nem az egyéné blabla. mindegy a hátralévő időben míg ott vagyok én is csapattaggá válok és a nap felét én is fórumozással cseteléssel stb töltöm :D rajtam ne múljon a csapatmunka és az összetartás

  harasoft: szerintem a munkavállalók úgyis kitárgyalják ki mennyit keres, legalább is nálunk így van, meg az előző helyemen is így volt legalább is nekem sikerült ilyen infókhoz jutnom mindig.

  lassan át kéne nevezni munkáltatószidós fáradtgőzös kieresztősnek a hirdetést szerintem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A legtöbbször a munkaadók a lojalitás hiányát, a megbízhatatlanságot, a nyugatihoz mért kevesebb munkamennyiséget és az állandó hőbörgést a fizetés miatt rójják fel nekünk Magyaroknak.

  Vegyük csak sorba...
  lojalitás hiánya: hát, a munkaadó részéről már az elejétől megvan, nem lojális a munkavállalóhoz, mert pl trükköz a fizetéssel, annyiért veszi fel, amilyen kevésért csak tudja, aztán pedig pl belekényszeríti félig fekete jövedelembe. Bocsesz, ettől senki sem lesz lojális és ott fog kibaltázni a munkaadóval, ahol csak tud törleszteni. Ugye tipikusan kényszerhelyzetből vállalja a munkát, mert mindegyik munkaadó tipikusan ekkora gyökér. Sehol sincs megbecsülve.

  megbízhatóság hiánya: no igen, a munkavállaló eleve ellenség, nem? Mondjuk felrójjuk neki, hogy prjoket közepén lelép, de hát mi sem vagyunk lojálisak vele, amikor gazdasági érdek úgy kívánja azonnal kirúgatódik. Ez egyik oldalról normális, a másikról miért nem?

  kis munkateljesítmény: Hát persze, a 2000 óta folyamatosan csökkenő reálbér mellé még dolgozzunk is úgy, mint az 4000-7000 €-t kereső német. Sajnos itt sem hülye a munkavállaló és látja ezt. Ha már 2-3 évtizede olyan jómódban élne, mint a német, akkor úgy is dolgozna, hanem jobban, de mindenképp kreatívabban.

  hőbörög a fizetés miatt: Hát persze, hogy kizárólag a munkaadó érdeke a titkos fizetés! Ha tudnák az emberek, hogy hasonló munkakörben a másik mennyivel többet keres, akkor nem működne az "úgy verem át, ahogy csak tudom, amikor felveszem" mentalitás, mindenki a piaci értékén lenne, nem bőven alatta. No persze azt elsimerem, hogy nagy gond van az emberek önértékelésével, de ennek ellenére mégis működik több (pl USA!!!) gyárban is, hogy faliújságon teljesen nyilvános a dolgozók bére!

  összességében ennek az egésznek úgy kellene működnie, hogy a HR-es folyamatosan nyomonköveti a piaci bérek alakulását és a munkavállalók bérezésére évente javaslatot tesz, amit többé-kevésbe meg is fogadnak a munkáltatók. Ez korrekt lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ha fele annyit dolgoztak, mint te, de többet kerestek, akkor csak jól használták a nyelvüket :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • pont ez az, hogy nincs szó semmi ilyesmiről
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nyelv hosszúságát, amely egy igen fontos paraméter kihagytad ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • najó de sima érettségivel nullához konvergáló szakmai hozzáértéssel talán már ne keressenek nálam jobban, ráadásul úgy hogy statisztikával bizonyítottan fele annyit dolgoznak mint én.
  legjobb helyen a frászkarikát... folyamatosan keresgélek. 3 sokkal jobb állásra kapásból felvettek volna, mindháromról tőlem független okokból lecsúsztam. azóta pangás, rohadt válság
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd