Vezető fejlesztő (PHP, SQL) - eRise Kft.
2009-10-20T16:58:28+02:00
2009-10-27T10:41:29+01:00
2022-07-25T09:42:38+02:00
 • Én is elviselném, nem erről van szó. Hanem hogy elvárás. Annál a hirdetésnél nincs szó vezetői posztról sem, csak fejlesztőiről. Hova megy egy programozó kocsival? Házhoz viszi a programot? Esetleg beszerez ezt azt? Vagy kiviszi a managereket a tárgyalásra? Szerintem az ügyfelekkel ne kommunikáljon egy programozó. Engem sem szoktak ilyesmire kérni, talán nem véletlenül.

  Azért kíváncsi lennék a hirdető véleményére, hogy most ez neki jó, hogy állandóan a topon van a topicja, vagy inkább ne írogassunk ide? Szerintem aki állást keres, úgysem miattunk fog ide jelentkezni vagy épp nem jelentkezni. Egyébként csodálkozom, hogy egy moderátor még nem tett rendet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az hogy soför leszel mellékesen. Ugyan egy programozónak miért kell jogosítvány? Normális helyeken bent ülsz egy irodában hátul, soha senkivel nem találkozol (nem menedzser vagy), nem mész ki a helyszínre programot javítani. Ha továbbképzésre küldenek, akkor se kell a jogsi. És nem neked kellene előadást tartani a programodról sem, de ha mégis akkor is miért kell a jogosítvány?


  Szted az ügyfelekkel, hogy konzultál valaki? Igaz, erre általában külön kereskedőket szoktak alkalmazni. Lehet náluk bevált módszer, hogy egy vezető fejlesztőt is elküldenek az ügyfélhez. Adnak egy szolgálati kocsit... Én elviselném
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az hogy soför leszel mellékesen. Ugyan egy programozónak miért kell jogosítvány? Normális helyeken bent ülsz egy irodában hátul, soha senkivel nem találkozol (nem menedzser vagy), nem mész ki a helyszínre programot javítani. Ha továbbképzésre küldenek, akkor se kell a jogsi. És nem neked kellene előadást tartani a programodról sem, de ha mégis akkor is miért kell a jogosítvány?

  KisJ, szerintem célt tévesztettél, mert nekem nincs bajom minden álláshirdetéssel. Ezzel sincs, pont ellenkező oldalon állok. Ezt tök korrektnek találtam. Már akár két éves PHP pályafutás alatt is az elvárásoknak simán megfelel bárki (kivéve a 3 évet ).
  És valóban azt alkalmazol akit akarsz. Írtam is hogy megéri, mert egy féllábúért adókedvezmény jár, és ugyanúgy tud programozni. Azt viszont csúnyának tartom, hogy egy állami szervezetnél meg kell lennie egy bizonyos létszámnak egy bizonyos ember típusból. És hogy ez egyáltalán eszükbe jutott...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Különösen a magyar üldözendő!

  Ezt a marhaságot remélhetőleg te sem gondolod komolyan....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elolvastam, de nem értem teljesen, hogy melyik részénél kéne kiakadni.
  --

  Amúgy hány olyan hirdetést láttál ahol direkte c#gányokat keresnek? Nem jellemző, hogy túlzottan preferáltak lennének a munkaerőpiacon. Mert a munkaadók jellemzően előítéletesek, mint ahogy az egész társadalom.

  Egyébként mióta a webes pályán vagyok, egyetlen c#gány származásúval találkoztam a szakmában. Profi 3D-s flashes cuccokat csinált nekünk külsősként a srác. Ennyi és kifújt. Közel 5 év alatt, kiterjedt kapcsolatrendszerrel.

  Na itt voltam teljesen off a témától, de ha már szóba került:))

  Ezt a túlzott "polkorrektséget", hogy egyáltalában ne lehessen egy népcsoport nevét leírni, ezt viszont szomorúan tapasztalom Vagy a szószűrő eleve abból indul ki, hogy c#gányozni akarok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szánalmas vagy.

  Én, mint munkaadó (és ember), azt alkalmazok, akit akarok.
  Olyan feltételek szabok, amit csak el tudok képzelni.
  Ha neked nem tetszik az a Te problémád, jogod van nem jelentkezni.

  Ha nem találok embert azzal meg nekem kell együtt élni.
  Az, hogy neked nem tetszik egyik álláshirdetés sem, esetleg kevés vagy a kiirt elvárásokhoz, nem feltétlen a munkaadók hibája.

  Nem akarok senkit megbántani, de nekem az álláshirdetések fikázóiról mindig a savanyú a szőlő mondás jut eszembe...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már miért ne kereshetnének. Ebben az országban lehet keresni féllábú programozót, mert az olcsóbb. Ebben az országban ki lehet írni azt is hogy czigányt keresnek. Csak azt nem hogy fehér, magyar és teljesen épp, egészséges embert. Különösen a magyar üldözendő!

  ime egy hirdetés, ami rövid, mégis kiakasztó
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ezt majd megbeszéled az ombudsmannal. :)


  Az is marha volt aki kitalálta az ombudsmannokat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez szerintem nem egészen igy van.
  De ezt majd megbeszéled az ombudsmannal. :)
  Vagy az esélyegyenlőségi miniszterrel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látod, ezért leszel te mindig kizsákmányolt alkalmazott..
  Én például ezt úgy nézném, hogy mivel én a cégnél megoldok több problémát igy szükség van rám és a leépítésnél hátul leszek a listán.
  Egy cég semmit nem fog adni. Neked kell mindent elérni.
  Ezt meg csak tudással és munkával lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Wazze ezt nem bírom felfogni.
  Kinek mi köze van hozzá, hogy milyen feltételeket szabnak.
  Érdekel? Megfelelsz?
  Akár azt is kiírhatják, hogy féllábú php programozót keresnek.
  Ha nem találnak az az ő bajuk...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • húha sziasztok!
  így átfutottam gyorsba a témát .. és hát énis TryMan-nek adok igazat... mert oké hogy vezető fejlesztőt keresnek de egy fejlesztő mitől vezető? attol, hogy van tapasztalata, érti amit csinál és képes irányítani embereket... nem attol, hogy php programozót keresnek... de azért jó lenne ha tudna javaban is programozni.... ez olyan hogy keresek egy cukrászt aki tud autót is szerelni... olyan idegesítő és felháborító hogy minden cég mindenes embert keres... jobb helyeken van mindenre egy ember... egy project vezető egy pr-os programozók...a szükséges területekre.. grafikus.. és mindenkinek emgvan szépen a munkája... nagyon tud zavarni dehát ez a mai világ.. mindenki probál minnél több munkát/időt kisajtolni egy emberből és akkor akár kap egy c programozót php programozó fizetéssel és milyen jol járt.. csak ez undorító... hát ez meg az én véleményem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Szerinted ha valahová php programozót keresnek, akkor külön embert vesznek fel a javascripthez? ...


  Nem hiszem, hogy külön embert keresnének - általában. De ettől a JS még nem fog beletartozni a "PHP-be" (mint, ahogy az SQL sem, (X)HTML sem, stb.).
  Nevezhetjük "őket" összefoglaló néven web alapú technikáknak, web-fejlesztési eszközöknek vagy akárminek. Szükség lehet - akár - mindegyik ismeretére. De a JS attól még JS marad, nem "vándorol" be a "PHP-be".

  Tudom, lovaglás a szavakon, de ezt próbáltam mondani.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerinted ha valahová php programozót keresnek, akkor külön embert vesznek fel a javascripthez? Külön ember fogja kitenni a checkboxokat, selecteket, input elemeket, a div-span elemeket. Ha netalán lesz egy kis SOAP, vagy egy XML fájl szereksztése az is egy külön szakma? Akkor a Te feladatod mi lenne? Írni wgy queryt és átrakni egy tömbbe? Nekem még ilyesmi nem jutott eszembe. Azzal én sem értek egyet, hogy például a design beletartozna, de ezek igen.

  Najdorf, nyilván a ExtJs gwt-re gondoltam, amikor a javat említettem. De mit is csinál az ExtJs gwt? Én úgy tudom, hogy megírod javaban és legeneralja javascriptbe, vagy nem? Én nem javazok, ExtJs javascript részével foglalkoztam csak. Bocs, ha nem látom át...
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Szerintem jó a hirdetés...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként nem áll messze a PHP/javascriptől a java sem. Gondolj csak az ExtJs-re. Már találkoztam olyan céggel, ahol egy java programozót alkalmaztak, hogy a kliens oldalon Ő programozza le JAVA-ban (ExtJs), nem javascriptben az interaktiv műveleteket.


  Egyáltalán tudod te, hogy mi az a java??? Mert ezek után nem hinném. Valamint mi köze van egymáshoz az ExtJs-nek és a javanak?
  ExtJs inkább a javaScript-hez van köze. Tudod JavaScript library

  Még ha a GWT-t mondtad volna, ami tényleg közel áll java-hoz és a HTML/JavaScipt pároshoz, akkor ok...

  Először legalább nézz utána egy nyelvnek, ha már ilyen kijelentéseket teszel...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  A PHP-ba beletartozik az SQL, JS, (X)HTML, CSS, XML, SOAP, és még biztos van ami most hirtelen nem jutott eszembe.


  Hát, szerintem meg nem. Web-programozás, web-fejlesztés (vagy szimplán csak web-technológiák) témakörébe beletartoznak, de "PHP-ba" biztosan nem.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem akarom őket védeni, mert lehet hogy tök igazad van. És a vezető feladata lesz koordinálni az egyszemélyes csapatot, akit Ő maga képvisel

  De azért a javascript nem igazán választható szét a PHP-tól. Szerintem aki csak a PHP-hoz ért, nagyon nehezen találhat munkát. A PHP-ba beletartozik az SQL, JS, (X)HTML, CSS, XML, SOAP, és még biztos van ami most hirtelen nem jutott eszembe.

  Aztán az is elképzelhető hogy van egy javas és egy c++/c#-os emberke is az ilyen feladatokra. Viszont logikus hogy a cég profilja PHP programozás, de nem akarnak 3-4 vezetőt, csak 1-et, akit ez a 2 programozó nem igazán tud "becsapni".
  Egyébként nem áll messze a PHP/javascriptől a java sem. Gondolj csak az ExtJs-re. Már találkoztam olyan céggel, ahol egy java programozót alkalmaztak, hogy a kliens oldalon Ő programozza le JAVA-ban (ExtJs), nem javascriptben az interaktiv műveleteket. De c++ -ra is lehet szükség, mert van néhány hardware közeli művelet amit egyszerűbb megvalósítani c++-al, mint PHP-val. Vagy eleve egy készen kapott kódon kell néhány apróságot módosítani.

  A vezetőnek egyébként sem az lenne a feladata, hogy programozzon. De hogyan tervezze meg a java-s emberke munkáját, ha az sem tudja hogy mi az a java. Szóval, én a vezetőnél nem is az előnyökhöz tettem volna...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • c++, c#, Java fejlesztőként én nem látom be mitől lenne előny egy php fejlesztő vezető részéről ha c++, c#, Java-hoz is ért. Egyszerűen ezekre egy php fejlesztő vezetőnek nincs szüksége. Inkább arról van szó ogy ez is egy olyan állás ahol mindent kell csinalni, ma php-zol holnap javascriptezel holnaputan c# alkalmazást fejlesztesz. Ezzel sincs semmi gond csak akkor minek van a cimben olyan hogy php vezető fejlesztő, mert akkor ez ügye c++, c#, Java, JavaScript, php fejlesztő vezető.

  Másrészt 5+X év egyetem majd 15 év külfödi szakmai gyakorlat után a szeretném a fiatal versenyzők figyelmét felhívni hogy ez a hírdetés tipikusan magyar, ahol egy mindenest keresnek. Ez a mi szakmankban sem teljesen normalis minthogy más szakmákban sem. Ha ez egy ilyen speciáis munka akkor pedig tessék tisztességesen nem az előnyök között felsorolni ezeket hanem valahogy jelezni hogy ez egy olyan elvárás ami a munkából adódik, azaz lehessen érteni egyértelműen bizony neked ilyen feladatokat is el kell latnod mint pl. Java fejlesztés. Teljesen jogosnak látom TryMan felvetését. Aki meg nem érti ezzel mi a gond az nyugodtan vállaljon el ilyen munkaköröket és szerezzen tapasztalatot, de ajánlom próbája ki magát külföldön is.

  Félreértés ne essék nem állítom hogy minden külföldi meló normális de lássuk be ez sem az!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oké, csak erre sokan kinyilvánították, hogy annyira nem is sok az, egy leendő vezető fejlesztő esetében. Akkor 1-1 :) Véleménye mindenkinek lehet.

  Nova: hát, főállás+mellékállás kombó mellett tényleg nem lehet könnyű. Nekem most heti 30-as állás mellett megy a dolog nappalon, 2 félév van hátra ezzel együtt, és nem leszek túlhallgató. Persze a képlethez hozzátartozik, hogy én egyedülálló vagyok, szóval nem kell családra időt szakítanom, pláne nem állást halmoznom miattuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szakirányú végzettség, és/vagy meggyőző referenciák

  Még egy ítéletet sem tudsz alkotni? Én ebből a másodikat vagy kapcsolattal simán tudnám hozni Tehát a sort nyugodtan kipipálhatom. De alig akad olyan ismerősöm akinek ne lenne diplomája. Úgyhogy ez nem egy túlzó elvárás (manapság már a kettő sem luxus). Szóval, ha csak és kapcsolat lenne, akkor nem is próbálkoznék. Mondjuk így sem, mert van állásom. Egyelőre...

  balucinho, azért az az esti nem olyan egyszerű. Dolgozol 8 órát (blak out), utána jön a másodállás, meg az órákra is érdemes bejárni. Mikor tanulsz? Én is elkezdtem egyet, eddig van 3 elégtelen zh-m Nem programozásból, de matekból, közgázból, fizikából simán lemaradok. És ezekről szól az első 2 év.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te valamit félreértesz. Én nem jelentkezni akarok erre, mindössze kinyilvánítottam a véleményemet - nem is egyedüliként - azzal kapcsolatban, hogy elég viccesen sok minden van felsorolva elvárások/előnyök címén ebben a hírdetésben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szakirányú képzettség ÉS/VAGY MEGGYŐZŐ REFERENCIÁK

  Egyébként ha legalább meló mellett, levelezőn vagy estin nem nyomtál le valami papírt, akkor igen valószínűnek tartom, hogy nem pont te vagy az a típusú ember, akit keresnek.

  Ha se szakirányú végzettséged, se meggyőző referenciáid nincsenek, akkor mi alapján alkalmazzanak téged vezetőnek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most ezzel a hirdetéssel mi a baj?
  Szerintem 3-5 év fejlesztési tapasztalattal már megvan a "mit várunk" rész, és az előnyökből is elég sok meg lehet, akár mind is, ha az ember eléggé érdeklődő és nyitott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát akkor csak a kíváncsiság kedvéért, Neked milyen szakirányú képzettséged van php programozóként?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • php programozóként az elvárásokból mivel nem találkoztál? Melyikhez nem értesz azon a szinten amit leírtak?
  És az előnyökből?

  Én az elönyökből ezeket nem használom:
  Zend Framework ismerete (helyette cakephp, symfony)
  Tesztelési tapasztalat (Unit tesztek)
  Agilis szoftverfejlesztési módszertanok ismerete (Pl.: Scrum, XP)
  Continuous integration szerver tapasztalat
  C++, C#, JAVA ismerete

  az a baj, hogy nem az echo "hello világ" tudással keresnek vezetőt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tapasztalt szakértő csapat és ilyen elvárások? Nem oximoron ez így?
  Vagy esetleg nem a tapasztalt szakértő csapat fogalmazta ezt a hírdetést...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg targoncára képesítés nem előny még ezeken kívül?

  ...mert ha éppen nincs JavaScript, php/html, Java, c++, c#, melo és a linux/windows szerver is megy, és projectet se kell vezetnem, vagy éppben technologiai tanácsot se adok mondjuk telefonon akkor siman be tudnék segíteni a raktárban is a "technológiák" pakolásában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Terminatort kerestek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igy!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ez m�r nagyon elt�rt az �ll�s t�m�t�l.
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd