Python jövője

Python jövője
2009-10-09T18:06:10+02:00
2009-10-11T12:10:05+02:00
2022-10-28T08:25:38+02:00
 • Szerintem a python hosszútávon is megmarad a jelenlegi státuszában, és valóban, komoly, összetett rendszerek (web-es, vagy desktop alkalmazásokat) továbbra is a jelenlegi "nagy" nyelveken fognak tervezni és kódolni. (C++, C#, Java). A pythont inkább csak továbbra is prototípus nyelvként fogják alkalmazni, illetve nagyon speciális alkalmazásokra, és szerintem ez miatt elveszíteni egy jó C++ -os, vagy java-s tudást (és így akár munkalehetőséget) nem éri meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel ez is .NET-képes nyelv elvileg akár lehet is. Ami miatt nem nagyon hiszek benne az az, hogy ha egy cég teszem azt C# nyelvben fejleszt az nem igazán fogja hagyni hogy de Gipsz Jakabka Pythonban hegessze a saját részét. És bizony a Python az elmúlt jó pár évben amióta létezik nem igazán tudott elterjedni az openszorszon túl, de igazán ott sem. Voltak nagy próbálkozások Pl. web irányban de azóta is inkább a PHP, ASP.NET és JSF/JSP a jellemző. RAD oldalon is próbálkoztak, de amit én láttam belőle (wxPython) még szánalmasnak is csak jóindulattal nevezhető. Mindenesetre érdekes hogy egy ilyen ultraproduktívnak kikiáltott nyelv esetén hogy a fenébe nem tudott senki összehozni ennyi év után egy tisztességes fejlesztői környezetet sem ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értek nagyon a dologhoz, de haver tizenéve java-zik, és milla felett keres havonta. Ha pythonnal is így megy, akkor no problem, ha nem így, akkor érdemes elgondolkodni rajta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szvsz Pythonban a dinamikus mivolta miatt komolyabb rendszereket nem fognak fejleszteni. Lehet, hogy meg fog teret hoditani C++/Java/C# elol, de az "igazan penzes" dolgokhoz tovabbra is komolyabb nyelveket hasznalnak majd. Persze, szigoruan SZVSZ!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Téma címéből is adódik a kérdésem: Van-e jövője a Python programozási nyelvnek.
  Nem olyan rég óta dolgozom egy cégnél ami kizárólag ezzel a nyelvvel foglalkozik. Eddig Java, C/C++-ban fejlesztgettem.
  Félelmem abból adódik, hogy teszem azt 2-3 éven át ásom bele magam ebbe, majd egy Python guru leszek , ezzel egyidejűleg eléggé megkopik mondjuk a Java, C/C++ tudásom. Utána esetleg utcára kerül, céget váltok vagy hasonló okból megszűnik ez, és akkor mire is leszek majd jó.
  Ezzel szemben ha Java-ban dolgozok ennyi időt, az jelenleg úgy tűnik sokkal ütőképesebb tudás lesz addigra. Persze ilyet a szakmában nehéz mondani.
  Szóval van e jövő a Pytonon túl?
  Válaszokat előre is köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd