JSR-hez szükséges API
2009-09-30T18:13:14+02:00
2009-10-01T07:46:57+02:00
2022-07-19T04:52:49+02:00
 • Tegyük fel például, hogy én a JSR-82 -őt szeretném használni, azaz mobil eszközökön a Bluetooth szolgáltatást. Ha ennek nincs semmiféle megvalósítása, csak interfészei, akkor hogyan tudnám programozni és használni java-ból egy mobilkészülék bluetooth-os szolgáltatását?


  Alkalmazod az OOP programozást... :)

  Az interfész elég kell legyen neked, mint fejlesztőnek, a konkrét implementációt megcsinálta a mobilgyártó, és csak futásidőben kapsz konkrét osztályokat, amelyek dolgoznak az ügyön. :)

  Általában van minden ilyen interfész gyűjteménynek Factory mintán alapuló belépési pontja vagy belépési pontjai. Ezen keresztül kapsz egy konkrét implementációt, amikor már fut a programod, de neked nem kell ismerned, hogy az Nokia vagy Samsung által írt implementáció - így nem kötöd a programod egy telefonhoz, illetve nem kell leprogramoznod a különböző telefonokon a különböző osztályok használatát.

  Ez a világ jól működik, jól kell használni... :)
  --
  Sorry - this page has moved
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  Én eddig (és mélyebben ismerve) a JSR-184-et használtam (a NOKIA mobile 3D-s JSR specifikációja). Annak volt - hisz anélkül nem is lehetne használni ezt a rendszert - hozzátartozó jar fájlja, és így az abban megvalósított osztályokat, és metódusok segítségével egész szép, és működő 3D-s scene-ket tudtam létrehozni. Ez így rendben is van, de a többi JSR-nek, amiket néztem a JCR weblapján, egyszerűen nincs semmilyen API megvalósítása, csak a javadoc alakú leírása. (Igaz, ezekben szerintem minden benne is van, szépen részletesen.)
  Tegyük fel például, hogy én a JSR-82 -őt szeretném használni, azaz mobil eszközökön a Bluetooth szolgáltatást. Ha ennek nincs semmiféle megvalósítása, csak interfészei, akkor hogyan tudnám programozni és használni java-ból egy mobilkészülék bluetooth-os szolgáltatását?
  De a többi JSR-el is ez a problémám.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A JSR az csak specifikációt ír le, amelyet bárki implementálhat. Ebből következően csak interfészeket találsz, illetve teszteseteket, de implementációt csak ritkán, ha mégis, akkor csak referencia implementációt, amely arra jó, hogy összehasonlíthassa az implementátor a kész implementációját a referenciával.

  Mi kellene pontosan?
  --
  Sorry - this page has moved
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy JavaME-ben a különböző JSR API-khoz hol lehet megtalálni és letölteni a szükséges jar fájlt, vagy fájlokat? A The Java Community Process weblapján megtalálható az összes JSR bővítés, és azokban szinte mindegyikhez megtalálható a javadoc formátumú (HTML felépítésű) API leírás is, de maga a szükséges jar fájl nem.
  Hol találhatóak meg a JSR-ekhez az egyes szükséges jar fájlok?
  Segítségeteket előre is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd