Delphi 10 Prof
2009-09-29T15:58:16+02:00
2009-10-21T01:13:56+02:00
2022-07-25T09:51:19+02:00
 • Én D7-ben tanultam a Rave Reportot, de nekem roppant bonyolultnak tűnt ..... még az is egyszerűbbnek tűnt, ha egyszerűen leprogramozom a nyomtatványt ... Ami nyilván nem így van, de nekem így tűnt, úgyhogy nem is nagyon szántam időt a Rave-ben elmélyülésre ....... ez az új egyszerűbb lett??

  (Tudom, maradi vagyok, meg korszerűtlen .... de most nem ez a téma)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Re

  Delphi 7 után a Rave Report az alap értelmezett, ami jóval többet tud mint a quick report.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv.

  Én spec mindig professionalt vettem, mert nem csak a beépített komponensek vannak, hanem van egy csomó 3rd party komponens, pl zeos ami kényelmesen kezeli a különböző adatbázisokat, de ott van a dbgo(ado) és egyéb lehetőségek. Enterpriset csak adatbázis kezelés miatt nem érdemes venni.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Quickreportot is külön meg kell venni, az 5.0-ásnak van már Delphi 2010-es verziója. Jól működik, van benne egy-két hasznos újítás. Pl. rögtön lehet StringGridből egy gombra reportot csinálni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, én is úgy tudom, hogy csak lokálisan tudja. Esetleg ODBC-n keresztül próbáld meg!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha esetleg valakinek sikült D10 prof. alól fb szerver adatbázist használni, tehát nem kizárólag a lokális gépről valamilyen trükkel, akkor értesítsen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Köszönöm szépen az információkat, akkor úgy látom enterprise-t kell venni. :(

  Azért, ha sikerül valahogy rábírni a delphi 10 profot, hogy lehet olvasni másik gépről az adatbázist, akkor azt jelezd kérlek! Hátha. :) Köszönöm!

  üdv,m
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem, tehát pl. firebird-ös adatbázist nem érek el másik gépről, csak a helyiről?? Vagy csak arra érted, hogy alap local interbase-t adtak hozzá?


  nem - a hivatalosoldalukon, s mas orosz oldalon is ugy ertelmezem h csak localis adatbazist tudsz elerni - valoszinuleg nemlehet IP megadni "Delphi Professional - Local database connectivity to InterBase; SQL and MySQL". Az Enterprise-hez mar adatbazis szerver elerest irnak.

  Probaltam FB2.5-ot elerni IBX-el. Csak ugy akarja elerni ha a progi es az adatbazis egy helyen van. (IBExpertel viszont elerheto - igaz ott megtudom adni h mi legyen a klient library)

  Van kulon DBExpress komponens - ami hasznalhato FB hez is - ha ezzel epitem fel az osszekotetest nemakar adatot megmutatni - mintha a tabla ures lenne. De a navigatorral lepegethetek benne, viszont ha az elso vagy az utolso recordra lepek hibat ir ki.
  Lehet nallam a hiba. Viszont a Data Explorer-jeben megtudom nyitni a tablat. :(

  qrpt*.bpl ninsc csak a D7-es mapajaban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Nem értem, tehát pl. firebird-ös adatbázist nem érek el másik gépről, csak a helyiről?? Vagy csak arra érted, hogy alap local interbase-t adtak hozzá?

  A quickreportot nézd már meg légyszíves benne van-e a program files mappádban a quickreportos bpl. A 7-eshez még qrpt70.bpl volt.

  üdv,
  m
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A leiras szerint a Delphi 2010 Prof. verzio csak lokalisan eri el az IB-t.
  En most probalgatom a 2010-et de az igazat megvalva nemtudom h melyik verzio. Valahogy sehol nemtalalom. Ha valaki tudja, hogy hol talalom ...
  Csatlakoztam vele IB2009-hez Unicodosan mukodik, de ha IB7.5 hoz csatlakozom (Win1251), es van 2 oszlopom az egyik Ciril a masik Magyar ekezetes - csak a Cirilt akarja nekem helyesen megmutatni. D7 ben eleg volt a Font tipusat valtoztatnom es mukodott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Delphi vásárlás előtt állok, épp ezért szeretnék megerősítést kapni, hogy a Delphi 10 Prof. verzióban van-e interbase komponenspaletta, illetve, hogy a quickreport "elrejtve" megtalálható-e benne, vagy teljesen kihagyták? Tudom, a reklám szerint van stb., quickrep. nincs, de az a "7-esben sem volt", és mégis...

  Köszönöm az infót!

  üdv,
  m
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd