Mysql view vagy inner join?
2009-09-26T10:09:54+02:00
2009-09-27T21:49:10+02:00
2022-07-19T05:12:31+02:00
 • A view például olyat is tud, hogy jogosoltságokat rendelsz hozzá.

  Tehát például tudsz kreálni egy olyan mysql felhasználót, ami csak nézeteken keresztül lát bármit is. Ezzel rekordszintű jogosultságkezelés valósítható meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ezaz. Nekem is van egy rakás osztályom, ami egy logikai layer-t képez tulajdonképpen a program logika és az adatbázis között. Ebből következik, hogy bármilyen db változtatás csak az osztály működésében fog változtatásokat hozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugyanezt a hatást nem lehet elérni egy komolyabb ORM-el?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy view-nak, a gyorsabb feldolgozáson kívül az is az értelme, hogy: megírsz egy bonyolultabb lekérdezést, amit később sok helyen használsz. Ekkor ha változtatni kell a táblaszerkezeten, vagy magán a lekérdezésen, akkor nem kell végigmódosítani az összes helyen a lekérdezéseket, hanem elég csak a view-t EGYETLEN helyen átírni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Már régóta gondolkodom, hogy mire jó egy view-t létrehozni, és abból lekérdezni, ha inner join-nal is ugyanazt a hatást érem el? Mellesleg az esetleges tábla változtatásokat is jobban lehet követni inner join-nal, mint újra létrehozni egy módosított view-t. Nem hiszem hogy sokkal gyorsabb lenne egy view, mint egy inner join, hiszen ugyanazt a feladatot látják el. Ezért gondoltam megkérdezlek titeket is. Mi értelme van egy view-nak, mikor tárolt eljárásokkal is ugyanazt lehet csinálni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd