Kezdő programozónak C# és Java könyv
2009-09-20T12:03:02+02:00
2009-09-21T20:25:11+02:00
2022-07-25T10:42:31+02:00
 • Sziasztok!
  Esetleg a doksi.hu-t javasolnám. Reg utána letöltés
  palp
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat. Java vonalom a Thinking in Java 4. meggyőzőtt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annyit tennék még hozzá hogy ha C#, akkor az MS minden (vagy a legtöbb) egyetemen tart diáktanácsadót. Tőle tudsz kérni könyvet, anyagot, kölcsönbe tud adni.

  Ha Debrecenben tanulsz, akkor egyrészt meg tudom adni privátban az éppen leköszönő diáktanácsadó elérhetőségét (de még egy ideig elérhető amíg nincs meg az utdója), másrészt valamire figyelj:
  Hogy bár prog2-n lehet választani C#-ot, de java-ra mindenképpen szükséged lesz, ugyanis az utána jövő tárgyak jelentős részénél az oktató a java-hoz ért. Szóval hiába választasz C#-ot ha utána a mestint beadandó megírásához át kell lapoznod a java könyvet...

  Amúgy legolcsóbban tényleg úgy lehet megúszni, hogy:

  Először gyorsban átlapozod a Reiter- és a Nagy Gusztáv féle jegyzeteket. Erre azért van mindenképpen szükség hogy legyen egy alapvető ismereted ugyanis nincs garancia arra, hogy a beadandók között át tudod nyálazni a komolyabb, 1000+ oldalszámú angol irodalmat, viszont ha valami speciálisabb érdekel, ezekben már tudsz keresgélni a részletekre.

  Ha ezekkel megvagy, akkor marad a Thinking in Java és a C# könyv. Most hirtelen jó ingyenes C# irodalom nem jut az eszembe de az MS Press köteteit meg el lehet érni egy kis utána járással.

  Szerintem hallgatóként még nincs értelme 10-20e Ft-okat költeni szakmai könyvekre amikért kifizetsz egy nagy adag pénzt és mire kikerülsz az egyetemről, már rég elavultak lesznek (egy részük már akkor is amikor megveszed)

  Morzel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha érdekel az Axxtros által javasolt könyv és Debrecenbe jársz akkor nekem van eladó példányom. Könyvesbolti állapot 1x átlapoztam annyi volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ezt a könyvet, és az itt található forráskódokat tudom ajánlani!
  ittJava 2 útikalauz programozóknak 5.0
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem.
  Ilyen egyszerűen nem táncolhatsz vissza.

  Ha az 5.-et ajánlottad és még nincs, akkor kezdj neki megírni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Thiking in Java 5. ed-et ajanlanam


  4. a legujabb, nem 5, bocs!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, nem írtam oda, hogy pont az angol miatt van kevés szabadidőm...


  Nahat akkor egy angol konyv remek gyakorlasi lehetoseg!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, nem írtam oda, hogy pont az angol miatt van kevés szabadidőm... Most egy hete gyúrtam rá :D, mert külföldön is akarok majd élni 1-2 évig.
  Sajnos nem minden könyvet értek meg első olvasásra, az angolom még szét szórt, előbb ezt rendszerezem.

  De nagyon szívesen fogadok olyan angol nyelvű könyvet, aminek nem nehéz az olvasata

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elsősorban ezért ezek a könyvek érdekelnek, mert magyar nyelvűek - és kevés az időm a fordítgatásokra.


  Rossz hozzaallas, ha nem eleg jo az angolod ahhoz, hogy elso olvasasra megertsd a szoveget, akkor surgosen gyurj ra! Minden normalisabb cegnel alapkovetelmeny a legalabb kozepes angol es ha egyetemistakent nincs idod erre, sosem lesz!

  Javahoz en a Bruce Eckel - Thiking in Java 5. ed-et ajanlanam, ha van minimalis C tudasod, ez a konyv egy remek bevezetes lesz az OOP-be es Java-ba, rengeteg peldakodot tartalmaz!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egyetemen tanulok programozást. Most kezdtünk bele az Objektum Orientált nyelvek programozásába. Előtte egy minimális C prognyelv ismeretre tettem szert. Én a C# nyelvet választottam, mint gyakorlaton azt tanulom, de a Java-ba is szeretnék betekinteni. Akár egymás mellett a kettőt is szívesen tanulnám.

  Az alapok gyors elsajátításához két e-book könyvet találtam (ezeket még ebben a hónapban átakarom futni :D):
  Reither István - C#
  Nagy Gusztáv - Java

  A mélyebb ismeretek elsajátításához:
  Andrew Troelsen -A C# 2008 és a .NET 3.5 1. kötet és 2. kötet (könytárból kitudnám kölcsönözni október 2. hetétől) - mivel a .Net-et is megakarom tanulni.

  Imre Gábor - Szoftverfejlesztés Java EE platformon
  vagy a Nyékiné - Java 2 Útikalauz 5.0
  Habár az előbbi jobban érdekel...


  Elsősorban ezért ezek a könyvek érdekelnek, mert magyar nyelvűek - és kevés az időm a fordítgatásokra. Illetve, szeretnék vagy egy Java tesztelői, vagy C# fejlesztői Diákmunkátszerezni.

  Gyakorláshoz való forráskódokat hol érdemes nézegetni? (csak mert olvastam, hogy néhány helyes vírusos forráskódok vannak fent)

  Segítségeteket köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd