On-line survey alkalmazás fejlesztése Java-ban
2009-09-07T15:43:42+02:00
2009-09-08T17:05:44+02:00
2022-07-19T04:37:25+02:00
 • Rögtön leszögezném, hogy sem rosszindulatú nem vagyok, sem bántani nem szeretném a fejlesztőket.

  Olvasván a leírásod, és látván a tesztet úgy vélem, hogy a jelenlegi "rendszer" gyakorlatilag semmit nem tud, amit egy survey rendszernek tudnia kell, és még a kérdések/válaszok is a kódba vannak belegányolva, emellett java alapú is (nincs bajom a java-val, én is fejlesztettem benne), ami egy ilyen egyszerű alkalmazáshoz nem túl költséghatékony megoldás szerintem.

  Én a helyetekben a továbbfejlesztés helyett, elgondolkodnék az újrakezdésen, mert a dolog alapjaiban rossz. (már a weboldal fejlécében sem sikerült beállítani a kép elrendezését, ismétlődését)

  Tekintve, hogy MySQL az adatbázis, és semmilyen extra interaktív felületre nincs szükség, gyors él olcsó megoldás lenne az egészet PHP-ben újraírni, admin felülettel, és szerkeszthető/bővíthető kérdésekkel.
  Ez a verzió szerintem nettó 80.000 - 150.000 Ft-ból megoldható lehet, az elmondásod alapján, és a végeredmény lényegesen profibb, portolhatóbb, és utófejlesztehtőbb lenne.

  Ha a PHP verzió is érdekel, specifikáció után pontosabb ajánlatot is tudok adni.

  Üdv:
  Nemo
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves javadev! A forráskódot szívesen a rendelkezésére bocsátjuk egy titoktartási nyilatkozat kitöltése és elküldése után.

  Üdvözlettel:
  Kiss Balázs
  Artemisszió Alapítvány
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez adott esetben elég komplex is lehet. És nehéz rá becslést is adni, amig az ember nem látta a kódot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Artemisszió Alapítvány által fejlesztett Intercultool teszt alkalmazás további fejlesztésére keresünk számlaképes vállalkozót.
  Egy Java-alapú alkalmazásról van szó, amely a háttérben a kérdőívet kitöltő válaszait is tárolja (ill. kezeli), MySQL rendszerben.

  Az eddig elkészült alkalmazás (regisztráció után működés közben is) megtekinthető a http://www.intercultool.se oldalon.

  Az itt látható alkalmazás további fejlesztése lenne a feladat. A következő fejlesztéseket szeretnénk elvégeztetni:

  1.) A jelenlegi teszt (azt hiszem belenéztél) 56 kérdést, és 56. ún. esethez tartozó kérdést tartalmaz.
  Ezeknek a számát kellene radikálisan lecsökkenteni, tehát kérdéseket kiszedni a tesztből.
  Programozásilag ez valószínű könnyű, de lehet, hogy kissé időigényes. Nem tudjuk ugyanis, hogy a tesztben megjelenő kérdéseket (ami összességében elég sok, mivel ez a 112 kérdés ugye 6 nyelven jelenik meg) nem valamilyen okos adatbázisos megoldással tárolták és jeleníttetik meg, hanem szerintem valami statikus, forráskódba ágyazott módon.

  2.) A jelenlegi teszt nem ad eredményt a tesztet kitöltő tesztelőknek.
  Arról, hogy milyen feedback-et kellene adnia, konkrét elképzeléseink vannak. Ezt kellene leprogramozni.
  Ez főként a kitöltő pontjainak összeszámolásáról, ill. azokkal való néhány egyszerű statisztikai műveletről szól (ezek mind viszonylag egyszerű szerver-oldali, Java-ban biztosan, talán MySQL-ben is létező stat.műveletek), ill. a tesztelő eredményeinek az adatbázisban lévő eredményekkel való összehasonlítása valamilyen egyszerű algoritmussal. Azután ezek megjelenítése valami egyszerű vizuális módon, pl. spider chart-tal.

  3.) Jelenleg a tesztbe szabadon lehet regisztrálni, bárki kitöltheti.
  Szeretnénk ezt (t.i. a regisztrációt) olyanra programoztatni, hogy minimum valakinek (egy regisztrátornak) a jóváhagyásához legyen kötve az, hogy valaki regisztrálni tudjon a rendszerbe.

  Az ideális megoldás persze valami on-line fizetős lenne, de mivel ilyen saját rendszer kifejlesztésére és üzemeltetésére nincs keretünk, ezért legfeljebb olyan megoldás jöhet szóba, hogy egy valamilyen már kifejlesztett fizető-rendszert integrálunk a programunkba.

  4.) Szeretnénk még, ha a tesztnek lenne egy DEMO változata, amely nem mutat meg minden kérdést, amit az éles, hanem csak egy szűkített funkciókkal rendelkező változat, ami arra jó, hogy betekintést adjon, ill. étvágygerjesztő legyen... Ez a verzió lehetne (a mostanihoz hasonlóan) bárki által elérhető/használható.


  Ha a fejlesztésre ajánlatot kíván tenni, esetleg további kérdései lennének, kérjük keresse Kiss Balázst az Artemisszió Alapítványnál, a (+36 1) 413-6517-es telefonszámon, vagy az intercultool@artemisszio.hu e-mailen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd