MySQL Connector/ODBC kézi telepítése
2009-09-04T11:16:04+02:00
2009-09-08T23:35:35+02:00
2022-07-19T04:37:42+02:00
 • Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Neked nem automatikus kapcsolódásra van szükséged, hanem automatikus telepítésre. Bár lehet megspórólhatod.

  A telepített ODBC drivereket megtalálod a start menü / vezérlőpult / teljesítmény és karbantartás / felügyeleti eszközök / ODBC adatforrások / és ott az "Illesztőprogramok" fülön. A windows alap esetben is tartalmaz bizonyos drivereket, és én bizony csak megnézném, hátha akad ott valami.

  Ha nem, keress egy redist offline csomagot, amiben benne van az odbc driver, és írd elő prereq-re azt a file-t, amit a project kimeneti állományoddal egy köynvtárban talál meg a fordító (esetleg bele is integrálhatod a project csomagodba). Hogy delphi alatt konkrétan hogy, azt nem tudom, mert én már jó régen VS-re váltottam, és már nem kísérem figyelemmel, de gondolom, valahol megtalálod majd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen van a delphinek is ilyen automatikus kapcsolódása, de a programom ezt használja:

  link

  ha manuálisan feltelepítem működik rendesen, de azt nem tudom, hogy a telepítés folyamán milyen fájlokat hova másol. erre lenne szükségem!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • VStudional vannak erre csomagoló projectjek, és átlag mindegyik olyan, hogy van a projectben egy lap a prerquisites-re, ahol csak bepipálgatod, amikre igényt tartasz. Letölti automatán official site-ról, vagy a telepítő file-al azonos dir-ben megnézi, hogy ott van-e, és onnét is automatán felszipkázza.

  Delphiben mindez nem tudom, de gondolom ott is hasonló. Elvileg kellene lennie.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van egy delphiben írt program ami mysql-t használ, és ODBC-n keresztül éri el.

  A program telepítését inno setup-al oldottam meg, a mysql-t szépen feltelepítem, a szolgáltatást létrehozom, elindítom.

  viszont az ODBC telepítését is így szeretném, hogy a felhasználónak csak a telepítési helyet kelljen megadnia a többi automatikus legyen.

  Rendszer DSN-t be tudom állítani, azzal sincs gond

  ötlet?

  segítséget előre is köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd