Wah Wah pedal autoszimulator pedalbol
2009-08-29T16:17:06+02:00
2009-08-30T17:58:20+02:00
2022-07-25T11:26:17+02:00
 • C-hez vannak peldak, de egy az egyben ugyan azokat az interfaceket kell hasznalni delphiben is. (uses DirectInput)

  Itt ez a pelda mouse-re, egykaptafa a joystick is.

  uses DirectInput; ... var lpdi:IDirectInput8a=nil; m_mouse:IDirectInputDevice8a=nil; procedure InitDXMouse; var df:TDIDataFormat; begin DirectInput8Create(GetModuleHandle(nil),DIRECTINPUT_VERSION,IID_IDirectInput8A,lpdi,nil); lpdi.CreateDevice(GUID_SysMouse,m_mouse,nil); m_mouse.SetCooperativeLevel(Application.handle, DISCL_BACKGROUND or DISCL_NONEXCLUSIVE); df:=c_dfDIMouse; m_mouse.SetDataFormat(df); m_mouse.Acquire; end; procedure FreeDXMouse; begin if m_mouse=nil then exit; m_mouse.Unacquire; m_mouse:=nil; lpdi:=nil; end; procedure ReadDxMouse(out dx,dy:integer); var ms:TDIMouseState; begin if m_mouse=nil then InitDXMouse; m_mouse.GetDeviceState(sizeof(ms),@ms); dx:=ms.lx;dy:=ms.lY; end;

  GUID_SysMouse mouse helyett GUID_SysJoystick, vagy ilyesmi kell majd neked. (directx\*.pas-okban keress "GUID_SysMouse"-ra es ott lesz mellette a megfelelo guid)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A BASS cucc tenyleg nagyon jo, de a DirectImput-tal nem sikerult mit kezdenem, delphihez nem talaltam tul sok konkret peldat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!
  A hanghoz: BASS
  Ugyanazt megcsinalja 3 sorból, mint ami directSound-ban mondjuk 50sor lenne. Nezegesd a peldakat benne...

  A pedalokhoz meg DirectInput (delphi-hez directX headerek pl vannak a DSPack nevu projectben.

  DirectInput
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello
  A minap eszembe jutott, hogy lehetne egy wah wah pedal effektet csinalni(aki nem ismeri, ez egy gitar effekt, egy pedal, amit lenyomva a gitar hangjat allitja, altalaban tompitja/elesiti a hangot es a hang frekvenciajan is emel/melyit). Van egy Logitech kormanyom, annak a pedaljat kene programozni, valamint a hangkartya mikrofon bemenetelet olvasni.
  Hangkartya programozasarol mar honapok ota keresek infot, de nagyon komplikalt algoritmusok vannak es nehezen lehet barmit is talalni.
  Delphiben szeretnek dolgozni, igy jo volna ha tud valaki egy egyszeru komponenst, ami olvassa a hangkartya bemenetet, es megkapnam az adott hangfrekvenciat. Aztan ezt a frekvenciat kene allitgatni.
  Valamint a pedal poziciojat kene meg olvasni.
  Ha ezek megvannak, akkor a modositott jelet tovabb kene kuldeni, de valahogy ugy, hogy a tobbi program, ameik ugyanugy olvassa a hangkartya bemenetelet, mar ezt a modositott erteket lassa(kulonfele torzio programokkal parhuzamosan lehessen hasznalni).

  Nemtudom, mennyire lehetseges ezeket megoldani, mert nagyon keves infot talaltam eddig.
  Barmien otlet jol jonne es szivesen latok kesz programokat, vagy kodreszeket is.
  Elore is kossz. Sziasztok, Norbi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd