Accesből adatok átvitele Outlookba és tárcsázóba.
2002-12-29T12:10:51+01:00
2003-01-01T16:28:23+01:00
2022-07-27T21:06:59+02:00
 • Ahogy egy régi komikus mondja: Ide figyeljenek emberek!!
  Én, minahogy a Mosomedve kódból esetleg kiderülhet az idén leszek 50 éves! (Remélem)Azt hiszem becsülendő az, hogy ebben a korban elkezdtem komolyabban foglalkozni a számítástecnikával, nemcsak felhasználói szinten.
  Mi még az egyetemen a hetvenes években egy EMG666-os géppel kezdtünk el ismerkedni a számítástecnikával. (Nem tudom hallot-e valaki erről a gépről?)Az a gép csak egyszerü kis programok irását tette lehetővé. Azóta nagyot változott a világ és nem szeretném ha mellettem is csak úgy elrohanna! Ezért próbálkozom és azért egy kis segítség elkél. Egyébként Zsolt tanácsára megnéztem az outlook súgóját és a webes keresőjében találtam egy konvertáló exe letöltést, mely többek között arra hivatott, hogy Access dbf file-okat átkonvertáljon az outlookba.
  Beindítottam, de igazábol nem használt! Hát azért még próbálkozom. pBoy: kösz az eddigi segítséget! A postafiókomra küldött leveledből nem derült ki, hogy Te vagy az. Bocs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • T. Mosómedve,

  Egyetlen darab szóval sem dorgáltalak, sőt, adtam egy részleges -- ami időmből kitelt -- választ a kérdésedre. Akire Te gondolsz, az talán ZsoltK kolléga, de ő sem dorgált explicite Téged.

  Ha ennek ellenére még mindig úgy véled, hogy nem segíteni akartam, úgy kérem az operátort, hogy távolitsa el a hozzászólásomat, Te pedig töröld ki a fejedből a megadott információkat, mert visszavonom a használati jogait.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jo Igazat adok neked. Egyszeruen az a ceges cim volt az ami engem felrevitt. Elegem van az ilyen tipusu emberekbol.

  A masik gond valoszinuleg az, hogy en valahogy mindig megtalalom a problemaimra a megoldast anelkul, hogy kerdeznek. Bar ez igy nem igaz. Egyszer volt olyan gondom, aminek a megoldasat, okat sehol nem talaltam. Ezt meg kellett kerdeznem. Igaz csak azutan, hogy 3 napig turtam. 80%-ban mar magam is tudtam a megoldast, csak valahogy nem allt ossze a kep.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ZsoltK
  A válasz egy része olvasható a pBoynak adott válaszban. Van otthoni email címem is, de mivel az freestartos elég szar, nehezen tölthető le és akkor is lassu, ezért választottam a céges címet melyet otthon is meg tudok nézni.
  Mosómedve
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • T. pBoy
  Kösz a dorgáló szavakat. Nem azt kértem, hogy írd meg helyette, hanem egy két rávezető tanácsot kértem volna. Egyébként más levélből kaptam ilyet és az outlook helpjéből végigvezetve találtam valami alkalmazhatót, melyet most megpróbálok alkalmazni, hátha sikerül.
  Kösz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugyan :)

  Sok kezdő egyből igy szokott kérdezni, mert közelítő lövése sincs arról, hogy hogyan működhet a dolog és programozási ismeretei sincsenek.

  Ha egy profi kérdezne ilyesmit, elborulna a fejem, az biztos, de ő ki is kötötte, hogy csak most ismerkedik.

  Mindenesetre sokat akar markolni egyszerre, olyan témákat feszeget, amihez azért kell egy kis tapasztalat, én meg biztos nem irom meg helyette.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudod ez volt az a topik, amihez akkor se szoltam volna hozza, ha tudom a valaszt. Meghozza azert, mert a kerdezorol virit, hogy
  a.: utana sem nezett a temanak,
  b.: velunk akarja megoldatni a feladatat.

  Miert gondolom ezeket?
  a.: Mert ha megnyitotta volna az Office-hoz kapott helpet, akkor abban ilyen dolgok is vannak. Egeszen biztosan tudom. Es akkor valoszinuleg specifikusabban kerdez.

  b.: Minekutana a tippeket a akarmilyenceges emiljere kerte...

  Na ez az a ket dolog, ami engem borzalmasan szokott zavarni. Egyszeruen nem tartom tisztesseges viselkedesnek...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát, két része van a dolognak.

  Egyrészt Access+Mail. Attól függően, hogy valóban Outlook Express-be szeretnéd-e átvinni az adatokat (pölö address list) vagy csak levelet akarsz-e küldeni a cimlista alapján, más a megoldás.

  Az Access scriptelési lehetőségeit nem ismerem közelebbről, de van neki valami gagyi VBScript makrózási megoldása. Ha csak leveleket akarsz kiküldeni, akkor a rekordokon végigmászva egy CDOSYS komponenssel tudsz (CreateObject("CDO.Message")) levelet kiküldeni (csak 2K/XP/.NET Server, esetleg NT-n CDONTS).

  A WAB (Windows Address Book) manipulálása első hallásra nem lehetséges Access-ből saját OLE/ActiveX object fejlesztése nélkül.

  A telefonszámok automatikus tárcsázása szintén elég esélytelennek hangzik third-party komponens nélkül, a RAS egyébként sem egyszerű.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szevasztok!
  Most ismerkedek a programozás rejtelmeivel. A feladatok sorában most találkoztam egy megoldandó problémával! Acces adatbázis programból kellene adatokat átvinni Outlook Expressbe. Email cím, tárgy, szöveg és elküldeni az adott címre. Mindezt pedig az Accesből vezérelve!
  Ugyan ez a feladat lenne az Accesben tárolt telefonszámok automatikus tárcsázására!
  Mosómedve
  Tippeket kérném a kelemenlaszlo@szervizkft.hu címre küldjétek el!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd