Visual basic telljesen kezdőknek

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Offtopic.
Visual basic telljesen kezdőknek
2009-08-26T15:34:44+02:00
2009-08-28T17:17:07+02:00
2022-10-28T11:45:35+02:00
 • "Örülök, hogy a C#-al fogod kezdeni. Lehet annyira meg fog tetszeni, hogy már nem akarsz visszafelé a C/C++ vonalra állni. "

  akarni?...amit eddig akartam, az maximum a tudatlanságomól eredt

  de mostmár tudok annyit, (legalábbis remélem) hogy el tudtam határozni, hogy a c#-al kezdek...megvan a program, nemsokára melgessz a könyv, megvan az elhatározás, és vagytok ti, akik segítetek ha elakadok
  kösszöhöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Irjak en is egy par sort a VB.Net vedelmere.
  Nekem tetszik a VB.Net pedig en is most nemreg altam neki szoval az nemigaz,hogy csak azok vb.net-eznek akik akik mar ismerik a nyelvet.
  Delphi utan nekem kenyelmesebb ezt a nyelvet tanulgatni.
  Majd valamikor a jovoben megtanulom a C# is de adig VB!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ilen tapasztalati pontok zöme a gugli keresés használatán múlik, ezt is vedd figyelembe. Ha mindenki jól tudna guglizni, meg az msdn jól forgatni és álmából felijesztve fújná a language specification-t, akkor nem sokan kérdeznének itt, beleértve téged is.

  Örülök, hogy a C#-al fogod kezdeni. Lehet annyira meg fog tetszeni, hogy már nem akarsz visszafelé a C/C++ vonalra állni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jah és az hogy te ugyanabból a nyelv ből 6370pontot szereztél, ohhh most látom csakminden tiszteletem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én hiszek annak az embernek, mert a profilján figyeltem, hogy 450 tapasztalati pontot szerzett a c# nyelv ből, azaz 100%, hogy többet tud nálam a témárol
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a netesek 95%-a mondja a c# a legegyszerűbb


  Pontosítsunk: 1 ember azt állította, hogy netesek 95% szerint egyszerűbb

  Még mielőtt döntenél, én a figyelmedbe ajánlanám ezt a cikket. Ugyan ez angol, de érdemes elolvasni. Java behelyettesíthető az összes olyan nyelvvel, amiben nincs közvetlen memóra kezelés, így C#, VB6, VB.Net, Python, PHP, perl, stb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hűűűű...ezekből az okfejtésekből kiindulva, a basic, a c#, a c és a c++, mind tanulható számomra és akkor, ahogy a netesek 95%-a mondja a c# a legegyszerűbb, úgyhogy ahhoz kezdek hozzá, ezt itt most eldöntöttem, mostmár nincs visszaút...mivel az elején még csak hobbiból űzném, így az nemnagyon izgat, meik fajtával kereshetek pénzt...most az elején, az érthetőség és a sikerélmény a cél...találtam mindegyik nyelv hez könyvet, szóval a c#-hoz tartozó könyvet meg is fogom venni...ezek után már csak baráti jó tanácsokra lenne szükségem, hogy mire figyeljek, mi a fontos stb. enél a nyelv nél...a nyelvekről folyó vitát nyugodtan folytassátok, abból is tanulok valamit...nagyon kösszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én még mindig azt javasolnám hogy mielőtt C#/.NET ezel egyet előtte egy minimálisan ismerkedj meg a C++
  Szerintem nagyon másképp látnám az "informatika világát" ha Pascal/Asm - C - C++/WinApi - C#/.NET helyett azonnal C#kal kezdek, másképpen de biztos hogy nem jobban...
  Mondjuk produktivitás szempontjából nem lesz hátrány ha nem c++ozol előtte, sikerélmény meg fényévekkel nagyobb lesz a .NET-tel:)
  A döntés a kezedben
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • interpet2...azért választottam a basic-et, mert nekem mindenki azt mondta, meg sok fórumon is ezt olvastam, hogy a "c", meg a "c++" nagyon nehéz...és én adok azok szavára, akik ebben a témában azt mondják, hogy nehéz, mert semmit se tudok...de ha, tényleg érdemes a c++ ba belekezdenem, szeretném, ha rendesen megindokolnád egy kezdő számára...én leginkább, az elején, a sikerélmény-t keresem, hogy legyen okom tovább csinálni és ezért nem akarom a legnehezebbel kezdeni...szóval, ha szerinted mégis a c, és a c++-al kéne kezdenem, akkor légyszives leírni, hogy pontosan mért

  előre köszönöm megint


  Na :)
  A c, c++ az nem c# !!!

  Kezdjük itt:
  Van a .net framework, ez egy platform.
  A .net frameworkre lehet több nyelven fejleszteni, úgy mint: C#, VB.Net.
  Ez a kettő a legelterjedtebb, mással nem nagyon érdemes elsőre foglalkozni.

  c, c++ valóban nehéz lehet elsőre, de c#-ot tanulni könnyebb lesz, mint vb-t ;)
  Legalábbis jobban olvasható, és ezt a .netesek 95%-a biztos állítja!! Aki meg vb.net-ezik, vszeg eggyel korábbi generáció, és ő már ismerte a vb szintaxisát.

  Azért mondják amúgy a c-re, c++-ra, hogy nehéz, mert könnyen lehet hibázni, és valóban bonyolultabb olyan szempontból, hogy lépten nyomon pointereket kell használni, figyelni kell a memóriakezelésre, stb.

  Természetesen c#-ban is ügyelni kell, hogy ne tömj mindent a memóriába, kivéve, ha pont valamilyen cache-elés a cél..
  De amit nem használsz, azt kiírtja helyetted a GC.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A 2010-esben úgy tudom van már auto property. Most ettől nem lett a szememben egy cseppet sem jobb. Úgy az egész kompletten egy nagy trutyi, olyasmi, mint az F# kb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos úgy egy évet kellett VB-ben programozzak. Amíg még nem volt Delphi. Nincsenek szép emlékeim róla...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos, a 4.0-ás C#-ban már lehet majd dinamikusan típusokat kezelni, bár ha jól tudom külön kulcsszó kell hozzá. De a dinamikus típuskezelés már eleve út a pokolba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha meg kell valamit említeni ami nem tetszik a VB.NET nekem, az lenne hogy a property-k definiálásának nincsen short szintaxisa.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • VB.NET erősen típusossá tehető Option Strict bekapcsolásával.
  C#-ra ez nem igaz vica-versa.

  C#-ban egy ilyen rövid kódot csak a reflection-re emlékeztető igen bonyolult szintaxissal lehet megírni:
  Dim excel = CreateObject("Excel.Application") excel.Application.Visible = True
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "melyik programozási nyelvet tanuljam?" témában csak a VB gyalázásával tudnak foglalkozni."
  Csak leírtam a véleményem, ez is tilos? Írd le te is nyugodtan, hogy szerinted a C# a hányinger, ennyi.

  "Tapasztalatom szerint pontosan azok szólják le a VB-t, akiknek fingjuk sincs magáról a nyelvről."
  Amíg valaki kezdő elvállal olyat is, amit nem szeret. Így volt nekem a VB.NET egy darabig. Nem gondolok szívesen azokra az időkre, s a mai napig se értem a .NET-nek miért pont ezt a torzszülöttjét választotta az adott cég, örök rejtély marad a számomra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • +1
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ami azt illeti, egyébként nagyon örülnék neki ha a M$ hagyná a VB-t szépen elhalni. Tudom, nem szép dolog de valahogy nem túl vidám belegondolni hogy esetleg olyan kódot kell egyszer használnom amit bézikben írtak. Még akkor sem, ha .NET-es dll formájában találkozom vele.


  Ezt már tényleg nem értem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A VB.Net elkészítése az MS-től nagyon is jó húzás volt, tekintve, hogy kb. 30x annyi alkalmazást készítettek VB6-ban, mint VC++ 6.0-ban. A VB.Net célja mindenképpen az volt, hogy a VB6-ban írt alkalmazások .Net-es migrációját megkönnyítsék (ez nem igazán jött be, ezért van még elég nagy kereslet VB6-os programozókra, elsősorban az USA-ban). Még jelenleg is kb. pariban vannak a C#-os és VB.Net-es alkalmazások számai (C#-ból már több van). Éppen ezért az MS egyhamar nem fogja a VB.Net vonalat elhagyni.

  Speciel én a C-s vonal {}-jaitól kapok hányingert, nameg azoktól, akik az összes "melyik programozási nyelvet tanuljam?" témában csak a VB gyalázásával tudnak foglalkozni. Mindezek ellenére mégse követelem azt, hogy a C#-ot dobja el az MS. Nem tudom, hogy miért fáj valakinek, hogy vannak alternatív nyelvek is. Senkinek sem kötelező a VB.Net-et használni.

  Tapasztalatom szerint pontosan azok szólják le a VB-t, akiknek fingjuk sincs magáról a nyelvről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De volt: assembly. Mondjuk az is elég szutyok volt, a 6502 nem volt épp a legkellemesebb processzor. Bezzeg a Z80... azt imádtam. Használható Pascal fordító szintén ZX-Spectrumra volt, viszont használható C fordító C64-re (Power C).

  A bézik már a C64-es időkben is elég gáz volt, legfeljebb aki anno nem igazán ismert mást (Pl. akkor én is) és nem tanult programozást csak teljesen autodidakta módon (mint ahogy akkor szinte mindenki) annak ez nem tűnt fel.

  És igen, a microsoftnak kb. az eddigi legjobb húzása volt a C# kb az egész pályafutása alatt. Enélkül megvallom valószínűleg javáznék és bottal sem piszkálnám a .NET-et bármilyen jó is egyébként, és szerintem nagyon-nagyon sokan vagyunk így ezzel.

  Ami azt illeti, egyébként nagyon örülnék neki ha a M$ hagyná a VB-t szépen elhalni. Tudom, nem szép dolog de valahogy nem túl vidám belegondolni hogy esetleg olyan kódot kell egyszer használnom amit bézikben írtak. Még akkor sem, ha .NET-es dll formájában találkozom vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van benne, csak valahogy nem műxik. A header cpp miatti redundancia miatt tűnik szerintem összetettebbnek, de ez ezzel jár, kőkori maradvány. A példában nem volt szükségszerű, de had szokja a gyerek az ő választása.

  Hupcihér:
  Nem ellenesség, csak egyszerűen gyomorforgató a szintaxis, nem emberi lénynek való, mint az ObjectiveC kb. C64-es se volt különb, akkor inkább a Z80 asm.

  A Delphi-hez a Hejlsberg-nek is van köze, azért nem szólok semmit. De szépségversenyen nálam az is kb az utolsók között van. Nem mindegy egész nap az ember rosszulléti zacskóval a kezében, vagy vidáman programozik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A C++ pelda tab-okkal már rögtön nem lenne olyan 'osszetett' lol
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nah ez fellökte nálam az árfolyamot...halvány fogalmam sincs, hogy ez mit takar, amit te ide írtál, de nekem tetszik...ránézésre a c++ a legösszetettebb és a basic.net telljesen máshogy néz ki, pont ahogy leírtátok...de jellemzést a 0 tudásommal, inkább nem kockáztatom, meg, mert még a végén akkora hülyeségeket írok, hogy fájni fog, mikor olvassátok...de nagyon kösszönöm és kitartok a c mellett
  és ahogyan LC írta: " A béziket meg bottal sem szabad piszkálni"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem ezt a nagy VB ellenességet.

  Mit csináltál c64-en, amikor a semmi más nem volt mint BASIC, amit mellesleg az MS írt már akkor is?
  Más programnyelv olyan volt mint a fehér holló, más elérhető gépekkel együtt.

  A C és a C++ is jóval később jelent meg.

  A C#-ot is csak a JAVA nyomására írták meg, egybként eszébe nem jutott az MS-nek semmiféle ilyen irány.

  Nagyon sok alkalmazás programozható VB-ben, pont azért, mert alkalmas érthető, közös nyelvnek.

  A Pascal is sokkal régebben kezdte. Egy TP3.0-hoz is elég sokmindent hozzá kellett tenni, hogy RAD Studio vagy mi, legyen belőle. A Pascal-t mégsem piszkálja senki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • C++:
  #pragma once #include <iostream> using namespace std; namespace Program { class Test { private: string nev; int eletkor; public: Test(string nev, int eletkor) : nev(nev), eletkor(eletkor) {} string NevGet(); int EletkorGet(); }; }; #include "Program.h" namespace Program { string Test::NevGet() { return nev; } int Test::EletkorGet() { return eletkor; } }; void main() { using namespace Program; Test *t = new Test("HawkEye", 12); cout << t->NevGet().c_str() << " " << t->EletkorGet() << endl; delete t; system("pause"); }


  VB.NET 2008 (asszem ez a VB.NET 9)
  Imports System Module Module1 NotInheritable Class Test Private _nev As String Private _eletkor As Integer Public Property Nev() As String Get Return _nev End Get Private Set(ByVal value As String) _nev = value End Set End Property Public Property Eletkor() As Integer Get Return _eletkor End Get Private Set(ByVal value As Integer) _eletkor = value End Set End Property Public Sub New(ByVal nev As String, ByVal eletkor As Integer) Me._nev = nev Me._eletkor = eletkor End Sub End Class Sub Main() Dim t = New Test("HawkEye", 12) Console.WriteLine("Név: {0} Életkor: {1}", t.Nev, t.Eletkor) Console.Read() End Sub End Module


  C# 3.0
  using System; namespace Program { sealed class Test { public string Nev { get; private set; } public int Eletkor { get; private set; } public Test(string nev, int eletkor) { Nev = nev; Eletkor = eletkor; } } class EntryPoint { static void Main() { var t = new Test("HawkEye", 12); Console.WriteLine("Név: {0} Életkor: {1}", t.Nev, t.Eletkor); Console.Read(); } } }
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nah annak nagyon örülnék...köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A VB.NET azoknak jó, akik régen sima VB-ben programoztak. Van COBOL.NET-től kezdve minden hülyeség, de a mainstream a C# .NET-en belül. Natív vonalon meg a C++, esetleg Delphi.
  Neked teljesen mindegy, amelyik jobban tetszik azt tanulod. Én már c64-en is utáltam a Basic-et, szóval mindig is C/C++/C# párti voltam. Mutatok pár kódot és egyszerűen eldöntöd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez csúcs halljátok...szóval elkezdem tanulni a c-t, meg belenézek a c++-ba is közben...amit leírtatok azokból kifolyólag a basic szóba se jöhet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nekem is rejtély. Azt se lehet mondani, hogy nem elég hatékony, mert semmibe nem tart 2 inline fgv-t generálni belőle a fordítónak. Nagyon úgy néz ki a C# 3.0 felé akarnak húzni, csak néhány helyen az 1.0 szintet se érik el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lambda expressiont igen, de property-t nem. Amit egyébként nem értek: 1000x egyszerűbb implementálni és legalább annyira hasznos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alakul ez. VC++ tudni fogja azt kész. C++0x lambda expression
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Offtopic.
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd