Corss-platform fejlesztés
2009-08-22T13:59:51+02:00
2009-08-23T10:29:15+02:00
2022-07-25T11:41:38+02:00
 • Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ. Arra a megállapításra jutottam, hogy vagy c/c++ (+ qt vagy wxwidgets vagy fltk gui) vagy Java a megoldás. Nagyon sokat segítettetek, úgyhogy még egyszer köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor visszaszívtam :)
  Ezek szerint csak a "pluginszkriptek" futtatásához kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • amit, ha jól tudom python-ban írtak


  Nekem valahogy nem úgy tűnik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A sebességről szólva: nyilván a Java lassabb, mint egy natív nyelv (C/C++), de ez nem hiszem, hogy olyan drasztikus különbség lenne. Az interpretált nyelvek szerintem jóval lassabbak.


  Hozzátenném, hogy azonos feladatra nyelvspecifikusan megírt C, C++ és Java program jó eséllyel azonos ideig fut, értve ez alatt a CPU és/vagy memória intenzív feladatot.

  Volt már erről mérés:
  "Az Androidra alapozza a jövőt az amerikai T-Mobile"

  Ha cross-platform és free, akkor nem nagyon marad más, mint a Java...
  --
  Sorry - this page has moved
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát jelenleg hobbi szinten tesztelgetem a blendert, (amit, ha jól tudom python-ban írtak, legalábbis python futtató környezet kell hozzá :D), és nekem elég gyorsnak tűnik.
  Ráadásul a mérete is elég baráti (10 mb), a többi fizetős modellező eszközhöz képest...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amennyire én tudom a Python interpreter kb. a leglassabb dolgok egyike. Van egy IronPython nevű dolog ami a Python programodat .NET CLR-re fordítja, ott láthatsz összehasonlítást a Python vs JIT között. Az IronPython kb a java sebességét adhatja (szvsz a java vagy a C# ennél azért gyorsabb, de fogjuk rá).

  http://ironpython.codeplex.com/Wiki/View.aspx?title=IP26B2VsCPy26Per..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a tippet ennek is utána fogok járni, bár nem túl biztató hogy csak addig egyszerű amíg nem kell külső lib.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, ezért is lenne jobb, ha olyan nyelvet használhatnék amihez nem kell interpreter, de ezt az áldozatot úgy tűnik be kell vállalni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon szépen köszönöm a segítséget először is. Másodsorban viszont én arra gondoltam, hogy míg egy python program is egész normális sebességgel elfutkorászik, addig találkoztam olyan java programmal ami bizony borzalmasan lassú volt, szó szerint másodperceket vártam egy egy komolyabb feladat elvégzésére. Ha egy adott program lenne csak ami ilyen lassú az lehet a fejlesztő hibája, de ezeket a lassúságokat én tapasztaltam lépten nyomon. Persze van ellenpélda is, mint pl. az eclipse, ahhoz képest milyen robosztus, elég gyors. Mindenesetre utána fogok nézni, mert a munkámban is tudnám hasznosítani, bár pl. egy wines desktop sticky note progit biztos nem írok benne, ami pl. egy jópofa dolog lenne időtöltésnek és hasznos is lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • C++ Qt. Amíg nem sok Qt-n kívüli lib kell addig nagyon egyszerű benne fejleszteni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Normális fejlesztőkörnyezet és könyvtárak a Javahoz adottak.
  Az interpreteres nyelvek még lomhábbak lesznek, plusz kismillió szívás lehet velük. Hálózat, adatbázis, gui? Java, esetleg c# (bár ott lesznek gondjaid a platformfüggetlenséggel).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Java is érdekelne, de kicsit lassúnak találom, c/c++ sokkal alaposabb tudást igényelne és jóval több befektetett időt, mint amennyit én most rá tudnék szánni.


  Én tudom ajánlani a Javát. Egyrészt lehet, hogy még a webfejlesztő munkádban is hasznosítani tudod, másrészt pedig én konkrétan kedvelem mint programozási nyelvet.

  Ha meg szeretnél vele ismerkedni, akkor ez egy nagyon jó segítség lehet: Java programozás jegyzet

  A sebességről szólva: nyilván a Java lassabb, mint egy natív nyelv (C/C++), de ez nem hiszem, hogy olyan drasztikus különbség lenne. Az interpretált nyelvek szerintem jóval lassabbak.

  <szerk.>

  A kérdésed jogos, igazság szerint a fejlesztőkörnyezet jelenti a legnagyobb gondot, mert én a munkámban is és az itthoni gépemen is ragaszkodok az open source/freeware programok használatához


  Nagyon helyes! OpenJDK
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kérdésed jogos, igazság szerint a fejlesztőkörnyezet jelenti a legnagyobb gondot, mert én a munkámban is és az itthoni gépemen is ragaszkodok az open source/freeware programok használatához, ez ugye phpnél nem jelent gondot, de itt ez már nem olyan egyszerű. Tehát ez már erősen szűkíti a lehetőségeimet, viszont nem akarom, hogy ez a program minőségének a rovására menjen vagy megtízszerezze a fejelsztési időt azért pl. mert nem a legmegfelelőbbek az eszközök (bonoylult gui készítés stb.). Hogy mire akarom használni, mindenképpen fontos a rugalmas adatbázis kezelés, a hálózat programozás stb., de nekem nem fontos hogy 10 ezred másodperccel gyorsabb vagy lassabb amíg ez nem okoz komoly lassulást (pl. java néha igen lomha).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmm, az oké, hogy cross platform, de igazából milyen programot szeretnél írni?

  A cross platform annyit jelent, hogy ugyanazt a kódot le tudod fordítani különbzöző oprendszereken (ez a gyakorlatban win +linux kettőst jelenti, esetleg Mac irány).

  Ha pythonban vagy más interpreteres nyelvről beszélünk, akkor meg értelmezhetetlen a cross platform kifejezés, hiszen minden olyan
  oprendszeren fut, ahol van megfelelő interpreter.

  Sokkal inkább az a kérdés, mit szeretnél fejleszteni. A nyelv egy fontos tényező, de az is sokat számít, milyen fejlesztőkörnyezet érhető el és milyen könyvtárak vannak már készen az adott nyelven.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az érdekelne engem, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha cross-platform szeretnék fejleszteni. Őszintén megmondom a munkám gyakorlatilag webfejlesztés, de hobbiból szeretnék nem webes programokat is fejleszteni, tehát nem sok lövésem van a dologhoz. Java is érdekelne, de kicsit lassúnak találom, c/c++ sokkal alaposabb tudást igényelne és jóval több befektetett időt, mint amennyit én most rá tudnék szánni. Találkoztam persze sok lehetőséggel, freepascal, python stb.. Igazából a ti véleményetek érdekelne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd