Login egy weboldalra (ASP.NET, MS-SQL)
2009-08-14T17:56:22+02:00
2009-08-14T22:16:27+02:00
2022-07-19T04:52:38+02:00
 • No akkor rendben van. Féltem, hogy valami nem lesz jó.
  Még egyszer köszönöm a tippeket, asszem ezt a Custom MembershipProvider-es dolgot ki fogom próbálni, így, hogy van már egy működő megoldásom, szívesen kísérletezgetek:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó lehet a megoldásod, de amúgy ez majdnem ugyanaz mint a 2. módszer, amit ajánlottam.
  Ott is kb ugyanezeket kell elvégezned a MembershipProviderben, pár override-olt függvényben (felhasználó lekérdezése, jelszóellenőrzés, stb).
  Amúgy most te az az 1.1-es .net időszakban divatos módszert használod kb. :)

  Az 1. módszer is hasonló, csak ott nem kell megvalósítgatni a membershipprovidert, hanem egy előre beépített providert lehet használni, ami az aspnet_regsql-el tool-al legenerált táblákat használ.
  Ebben az esetben kicsit kötöttebb a kezed, de gyorsabb, egyszerűbb.

  Nem olyan vészes egyik módszer sem. Csak utána kell olvasgatni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Köszi a tippeket. Végülis a Forms autentikációt választottam.

  Viszont kicsit kezdő módon mixelgettem, egyik hivatalos eljárást sem követtem így megkérdezném, hogy jó e az úgy, hogy:

  1.Beállítom az autentikációt formsra.

  2. Letárolom a usernevet és a jelszót egy táblába.

  3. Amikor a Sign In gombra kattint a user, akkor kiolvastatom a táblából a megfelelő jelszót, összevetem azzal, amit a user bevitt a username TexBox-ba, és ha jó, akkor egészen egyszerűen kiadom a FormsAuthentication.RedirectFromLoginPage(username.Text, False)-et.

  4. És persze a Page_Load eljárásba megvizsgálom a User.Identity.IsAuthenticated-et, ha igazat ad vissza, akkor meg innen már felkonfigurálom a weboldalt a jogosultsághoz megfelelően.

  Működni látszik, de nincs ebben valami buktató? Elvégre ennél azért bonyolultabb dolgokat olvastam és furcsa, hogy ilyen egyszerűen is megoldható. Amit ajánlottál weboldalt, ott kicsit komolyabb és komplexebb megoldást adtak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, alapvetően két lehetőséged van "sql alapú" authentikációhoz.

  Vagy az általános megoldás, így : http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms998317.aspx

  Vagy csinálsz egy saját membership providert (származtatsz a MembershipProvider osztályból), persze a konfig fájlban meg kell mondani, hogy melyik osztályod legyen alkalmazva.

  Valahogy így:
  <membership defaultProvider="WebApplication.CustomMembershipProvider"> <providers> <add name="WebApplication.CustomMembershipProvider" type="WebApplication.CustomMembershipProvider"/> </providers> </membership>

  De erre is lehet találni szerintem 100 példát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy olyan problémám lenne, hogy akarok Login részt adni a weboldalamnak. Nos, mivel ilyet még nem csináltam, csak tapogatózok, hogy hogyan is lehetne megoldani.

  Olvasgattam forms autentikációról, meg user session-okról, de azért gondoltam itt megkérdezem, hogy ti milyen metódussal csinálnátok meg, ha olyan kezdők lennétek mint én?:)

  Az eredti elvem az volt, hogy lementem adatbázisba a user adatait, majd amikor be akar lépni, akkor onnan ugyabár kiolvasom az adatokat és egyeztetem őket.

  Ennél a forms autentikációnál viszont ahogy eddig olvastam, csak a web.config-ba lehet eltárolni a usert és a hozzá tartozó jelszót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd