Voip, mysql, php
2009-07-26T10:51:10+02:00
2009-08-07T16:39:51+02:00
2022-07-19T05:22:05+02:00
 • ez nem lesz így jó... nagyon úgy tűnik nekem hogy ezt csak hívás után lehet küldeni ha már létrejött a kapcsolat, vagyis csakis gombok nyomogatásával.
  de ez nem jelenti azt hogy nekem feltétlenül ezt kell használnom. meg tudom oldani sztem máshogyan is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • már csak azt kéne megoldanom hogy a virtuális gépet egy a hálózaton levő másik gépről is el lehessen érni. át tudom állítani az ip-címét, de nem látják másik gépek.

  van egy ilyen a vmware-ben hogy vmnetcfg.exe de nem is nagyon értek hozzá, nem akarom még jobban elrontani a beállításokat, de nem is nagyon enged állítani dolgokat, amiket én mondjuk gondolok hogy úgy kéne legyen, de nem is értem igazán még a vmware hálózati megoldását.

  ja jó, működik, csak annyit kellett hogy vissza kellett állítanom bridged-re a vmware/devices-nál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a softphonnak semi köze a webphone -hoz (az egyik win32 desktop progi a másik meg jabva)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ja gondoltam hogy a nyomógombos változattal megoldható, csak az lenne a cél hogy ne kelljen hanem lehessen változóban kezelni.

  gyanus nekem hogy az után kezdett jó lenni hogy feltettem a softphone-t. nem telepít az fel valami olyan huncutságot ami esetleg szükséges hogy ez menjen, és ami hiányzik a compact-bol...?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • :)

  sajna a conf modulhoz nemtudok hozzászólni. sose foglalkoztam vele.

  amugy a pin kódokat DTMF -el küldöd. Csak nyomogatni kell a gombokat a kliens progin.
  3 féle módja van ennek is:
  -INFO
  -RFC2833
  -inband


  Az a legjobb ha INFO -t állitasz be a szerveren, ha találsz ilyen beállitást (DTMF mode kéne legyen a neve, vagy valami ilyesmi). Akkor biztos nemlesz gondod a webklienssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • no letöltöttem, beállítottam és azt írja hogy not connected.

  Account status: Not Connected
  Registration failed
  Possible reasons:
  The specified username/password is incorrect
  The server doesn't support registrations
  Received:
  SIP/2.0 404 Not found

  bent vagyok! nem a name-et kellett beírnom hanem az extension-t. most írja is a freepbx hogy 1 online van.

  fel tudtam hívni magamat a compact-tal!

  most érdekes működik minden! illetve ha ez így nem is igaz egészen, de most azt mondja az operátor hogy adjam meg a konferencia pin kódját! amit sztem compact-tal nem tudok megadni vagy igen? kezel ilyen változót?

  nagyon kezd alakulni!

  nahh megvan! hogy én hogy öülök neki hogy meghallottam ezt a mondatot: "currently you are the only person in this conference"

  IGEN! IGEN! IGEN!

  de most ha azt kérdezi tőlem valaki hogy most hogyhogy megy, fogalmam sincs. nemtom mit állítottam. sztem semmit. lehet hogy csak azért működik mert be vagyok jelentkezve egyetlen felhasználóval. ami azért elég gáz lenne ha ennek szükséges feltételnek kellene lenni... fogalmam sincs most mitől jó. kiléptem a softphone-bol mégis megy a konferencia...
  és mutatja a webmeetme is hogy bent van egy user... kész vagyok! örülök mint állat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • amugy szerintem itt nehezen találsz olyat aki szabadidejében az asterisk meetme modult konfigolja.

  inkább az astersix fórumokon kéne keress.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia

  Szerintem először próbálj addig eljutni hogy müködik a sima hivás két extension között.

  A hivott fél bekell legyen jelentkezve (máskülömben a server nemtudja hova kell routolni a hivást)

  Miért használod a compact módot?
  Használd csak az 1 darab "serveraddress" paramétert.
  És akkor ott van a "connect" gomb.

  Amugy tesztelni inkább használj egy ingynes desktop softphone-t (válaszd a basic version -t) ...ezzel könnyebben tudsz tesztelni.

  a username az az én user nevem amivel regisztrálva vagyok a szerveren, ugye? tehát ha csináltam egy 200-as extensiont, aminek a neve test1 és a jelszava szintén 200, akkor ezzel be kéne tudjak így jelentkezni ugye?


  igen

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • itt mintha azt írnák hogy a webmeetme és a freepbx üti egymást és hogy problematikus a kettő összehozása... most akkor nekem nem is freepbx kellene igazán hanem inkább csak önmagában asterisk+webmeetme? azt se tudom még pontosan mi is az a freepbx
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • no akkor kicsit boncolgassuk a témát tovább:

  leszedtem a vmware-t, leszedtem hozzá a trixbox 2.0 image-et. nem a legfrissebb és lehet hogy ez is okozza a gondot.
  elindítottam (érdekes módon egyszer elindul az eth0 egyszer nem - és természetesen nem valószínű hogy rá fogok jönni az okára de nem ez a lényeg), beállítottam, azt hittem hogy ó hát megy ez mint a karikacsapás mindjárt telefonálni fogok. hát nem.

  felvettem két extension-t ennek a leírásnak a segítségével. ez után felvettem egy konferencia extensiont. Bubba demóprogijával megpróbáltam hívni mindent mindenhogyan, de véletlen se akar menni. csak annyi eredmény van hogy a központ kellemes női hangja válaszol hogy a szám amit tárcsáztam nem okés. ebből gondolom hogy maga a központ működik, ami bíztató, csak valahogy nem jól állítom be akit kéne hívni.

  már kínomban mindent kerestem a neten. elvileg itt írják hogyan kell ezt csinálni de sztem ez a leírás annyit ér mint halottnak a csók. és bár lehet hogy az én értelmi képességeimmel van a probléma, örömmel konstatálom hogy nem vagyok a véleményemmel egyedül.

  kínomban elkezdtem frissítgetni hátha attól jobb lesz valami. addig addig frissítgettem, míg 2.4-re fel tudtam tolni a komplett freePBX-et, de még mindig semmi. ha a kezelőfelületen rámegyek hogy meetme, mindig azt írja "No user in this conference room." és hiába írok be bármit a textboxba hogy connect, nem csatlakozik. tehát maga a konferencia szoba létezik csak nem aktív (azt írja ki a freePBX kezelőfelülete). Lehet hogy ez a baj, ezért nem tudom hívni. de hogy lehet aktívvá tenni?

  illetve ezzel az egésszel most nagyon nem vagyok tisztában. mármint Bubba progijával sem. Nekem bejelentkezve kéne lennem ahhoz hogy hívhassak? és annak is bejelentkezve kell lenni akit hívni akarok? de hogyan? ahhoz kell egy softphone kliens ami becsatlakozik az központomba és folyamatosan online? de igazábol ez nem is érdekes mert engem csak a konferencia érdekel, csak azért filózok már ilyeneken is hátha ez közelebb visz a probléma megértéséhez, megoldásához. azt se tudom már mit hova kell írni hogy menjen. vagy lehet hogy jól írom be a kapcsolódási adatokat, csak tényleg a meetme-vel van valami gáz. illetve ez nem tudom jó e mert ezt a modult úgy hívják hogy conferences. persze úgy hivatkozunk rá amikor meg akarjuk nyitni hogy meetme, de... nem tudom. már nem tudom ki kivel van. úgy érzem butább vagyok mint mikor elkezdtem.

  Bubba:

  megpróbáltam így a compact-tal:

  <param name = "serveraddress" value = "192.168.1.106">
  <param name = "username" value = "test1">
  <param name = "password" value = "200">
  <param name = "callto" value = "202">
  <param name = "compact" value = "true">
  <param name = "call" value = "true">
  <param name = "applet_size_width" value = "255">
  <param name = "applet_size_height" value = "50">

  a username az az én user nevem amivel regisztrálva vagyok a szerveren, ugye? tehát ha csináltam egy 200-as extensiont, aminek a neve test1 és a jelszava szintén 200, akkor ezzel be kéne tudjak így jelentkezni ugye? és a konferencia extesion-je meg 202, akkor elvileg a progidat így beállítva kéne tudjam hívni azt a konferenciaszobát nem? az extension-ökkel is már sírba lehetne kergetni mert már az is megfordult a fejemben a nevéből kifolyólag hogy lehet hogy ezt megelőzi egy másik hívószám (de mi?) és ezt csak akkor kell megadni ha már az alap számot felhívtam és az felvette. úgy érzem olyan ez mintha ez egy mellék lenne, de sehol nem találtam arra utalást hogy elé kéne tenni valamit, szóval ennek híján mégiscsak azt gondolom hogy ezt a számot kell megadni ha hívni akarom. csak furcsa. és nem működik és ez nagyobb probléma mint az hogy furcsa. de így még legalább elértem azt hogy a központ válaszolt hogy a hívott szám nem működik vagy mi. amikor a simát használtam, mindig azt írta ki hogy "not initialized". pedig megadtam az ip-t.
  ja és azt is próbáltam hogy username és password nélkül próbáltam hívni a konferenciaszobát és már mintha a maga a kliens mondta volna hogy ácsi enélkül nem telefonálsz te sehova. szóval ez mindenképp kell? még akkor is magához a konferenciaszobához nincs se jelszó semmi, akkor is magának a usernek regisztrálva kell lenni a szerveren és be kell jelentkezni?

  jó lenne ha valaki tudna segíteni. előre is köszi.

  ja és köszi netangel hogy kijavítottad a topic címét.

  ui.: ja, annyit látok a freePBX logban hogy volt hívás (amiket próbálkoztam) és hogy válaszolt is az operátor. tehát tuti hogy alapvetően jó csak ez a conferences/meetme sántít de az is könnyen lehet hogy egy hajszálra van a megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • :)

  küldtem emailt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • IGEN! IGEN! IGEN!

  örülök mint majom a farkának pedig a java még csak most jön...

  natessék! és még a ti szerveretek is tudja ezt! nem lehet hogy te végig tudtad ezt? csak hagytad hogy itt futkározzam a köröket

  nahh várjunk csak még azt se tudom hogyan fog ez menni. az asterisket fel kéne tennem és beállítanom hogy menjen a confroom, aztán... namost akkor a webphone az nem a softphone, vagyis nem tudok hozzá árakat. de mindenképpen állatira tetszik, látod mondtam én már az elején is az lenne nekem a nyerő pedig még fogalmam se volt miért!

  e-mail címet küldöm priviben!

  ezer köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tényleg, igazad van

  ...és még a mi szerverünk is tudja ezt :)

  szóval melegen ajánlom neked a webphone termékünket.
  Ennél jobb sip kliens webre nincs
  Full asterisk kompatibilis és a GUI -t is teljesen ugy alakitod ahogy akarod (akár sima html -el mert van egy javascript api -ja is ...ha nemtetszik a default GUI)

  Ha adsz egy email cimet, küldök egy demot.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • úgy nézem az Asterisk önmagában tud konferenciákat kezelni. úgy hívják ezt a funkcióját hogy MeetMe. ha ez igaz akkor innentől kezdve elvileg bármilyen progival rákapcsolódhatok a szerverre, ha az egy konferenciaszobába irányít, akkor konferenciabeszélgetésben lesz részem. jól mondom?

  persze ez mind csak elmélet egyelőre, de remélem össze tudom hozni, kezd egyre jobban kikristályosodni előttem a történet.
  dehát ez mind csak eszköz, ha össze is jön egyáltalán nem biztos hogy elérem a célom. könnyen lehet hogy ez a rengeteg munka és utánajárás amit eddig is beleöltem mind megy majd a levesbe, de legalább megpróbáltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • olyasmi kéne ami kattintásra letölti a klienst és gyakorlatilag az futna a háttérben. ez nekem már részletkérdés


  Ház ez nagyon tág fogalom. Mondhatni ilyen nincs is. Vagy a böngészőből fut (java, flash) és akkor nincs mit installálni, vagy full desktop softwer (esetleg one click installerrel) ...és akkor azt rendesen installálni kell.

  A link alatt található progikat nagyjából ismerem. Nemhiszem hogy találni fosz egy kész megoldást. Igat ilyesmire eddig még nem kerestem. Remélem szerencséd lesz.

  Amugy az asterisk mysql adatbázist használ. Szóval ezzel nemlesz problémád.
  Ajánlani tudom a trixboxot ami egy asterisk klón és van letölthető vmware image hozzá. Van neki egy egyszerü webes admin felülete amivel percek alatt elindulhatsz (bár neked amugyis mélyebb ismeretekre lesz szükséged)

  Mindent összevéve kemény dió lesz ez a projekt ha nemtalálsz egy kész megoldást.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia!

  beszéltem egy illetővel telefonon, aki azt ajánlotta hogy valami olyasmi kéne ami kattintásra letölti a klienst és gyakorlatilag az futna a háttérben. ez nekem már részletkérdés, a lényeg hogy a webes felületen ha egy másik user ugyanarra a linkre kattint, akkor ugyabba a konferenciaszobába kerüljön.

  találtam egy ilyet:

  Link

  ez nekem így hirtelen kicsit sok info egyszerre csak nagyon halovány fogalmam van mi mi lehet, de remélem ezek között találok valami ingyenes klienst ami tud konferenciát.

  kérdés hogyan fog működni. rákattintok a témára, nyílik egy konferenciaszoba a szerveren. viszont nekem kéne valam infot visszakapnom hogy mi az a szoba vagy mi az id-je hogy ugyanabba be tudjon más is csatlakozni. remélem össze lehet hozni mysql-lel ezt az asterisket.

  igen ha már megy a biznisz akkor mindenképp valami komolyabb megoldásra váltanék, egyelőre azonban olyan kisérlet ez ami egyáltalán nem biztos hogy működik az életben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia

  Igen, az asterisk megfelel szeververnek.
  Ha nincs időd hozzá, vagy ha már beindult a business, akkor érdemes gondolkozni egy kommerciális voip server -ben.

  És akkor ezen kivül kell egy kliens ami neked megfelel és tud konferenciát.Bármilyen SIP klienssel rátudsz csatlakozni az asteriskre is.
  Neked a legjobb lenne egy web alapu (flash vagy java). Nekünk van egy webphone nevü szoftverünk, de sajna még nincs benne konferencia. A softphone meg talán nem a legideálisabb erre a célra (mert nem webre van kihegyezve)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen mindent megbeszéltünk.

  na. eddig próbálkoztam a teamspeakkel, és csak egy hajszál választ el hogy működjön, de nem fog működni mert a teamspeak olyan amilyen.

  tekintsünk el a hangmanipulációtol és a lejátszástól egyelőre.
  fókuszáljunk a voipra.
  azt szeretném, hogy a weboldalamon fel legyenek sorolva a lehetséges konferenciaszobák (most lehet hogy már hibás a logikám mert a TS-ből indulok ki és lehet hogy más voip progik nem is így működnek). illetve ezek nem is kell hogy létező konferenciaszobák legyenek, elég ha csak úgy nevezzük őket hogy témakörök. viszont ha rákattintok egy témakörre, akkor szeretném ha nyílna egy konferenciaszoba, ahol tudok beszélgetni. erre megfelelő ez a bizonyos Asterisk? nem igazán látom még mi is ez pontosan de rajta vagyok. viszont ha valaki tudna segíteni akkor az nagyon jó lenne. valahogy úgy veszem ki hogy ez az asterisk egy voip szerver és erre különféle kliensekkel rá lehet csatlakozni, gyakorlatilag bármilyennel ami támogatja a SIP protokollt. jól látom?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megbeszéltük privátban ...csak azért irom, hogy ne ugy tünjön, hogy nem reagálok a kérdésekre.

  amugy a téma még nyitva áll, szóljon hozzá aki tud
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • áhh értem már és bocsánat, én sem akartalak megsérteni azzal hogy ezt meg ezt meg ezt se tudja a programod, tehát ezt nem úgy értettem hogy ezért egy nagy rakás ... a programod, csak úgy érzem hogy világosan leírtam mit szeretném ha tudna a program, te azt mondtad hogy ezeket mind tudja, én meg úgy érzem hogy nem egészen. de a hang módosítása igazábol nem is annyira lényeges, persze jó lenne és remélem később ez mint lehetőség fennáll majd. szóval ha bele lehetne tenni egy-két apróságot még, amiben biztos vagyok hogy meg tudnátok csinálni, akkor maximálisan megfelene nekem és tudnánk bizniszelni.

  szóval nem akartam lehúzni a programod, utánanéztem és igazábol látom hogy nagyon profi. talán túl profi is ahhoz amihez nekem kell. namost engem ez tényleg komolyan érdekelne. láttam hogy ha legalább 101 licenszet veszek, akkor ingyenes testreszabás jár hozzá. ez mire vonatkozik? meddig lehet elmenni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • oké, nincs harag

  az a helyzet hogy most arra hogy a hangkártyához melyik csinálja, nem emlékszek pontosan, de megnéztem a szoftverek listáját amit az audigy2zs-hez adnak és azok közül valamelyik, sztem a Surround Mixer, vagy az EAX Console. de most épp a morphvox pro-t próbálgattam, ami megfelne ha az én általam megálmodott felület mögé lehetne bújtatni.

  különben nyugodtan offtopikot csinálhatsz a kérdésemből, sztem abból én csak tanulnék. biztosan azért mondtad mert valami bődületes nagy hülyeséget mondtam, amin nem is csodálkoznék egy cseppet sem, hiszen abszolút nem értek a témához.

  de nem válaszoltál, hogy te is fejlesztője vagy ennek a proginak? különben nem csak a webes részét néztem, csak a többit hiába néztem mert azok még sokkal jobban kínaiul vannak nekem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bocsánat. nem megsérteni akartalak, csak rövidebben nemtudtam kifejezni magam és nemakarok offtopikot csinálni a kérdésedből.

  amugy mi a neve ennek a proginak amit a hangkártyádhoz adtak és ami női hangbol férfit, vagy idegen lények hangját stb tud varázsolni?

  ez engem is érdekelne. mire keressek rá?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • stílusunk hmmm... érdekes... de te tudod. köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem te csak a javas webphone -t nézted.
  van még egy fullextrás voip szerver is (service + adatbázis)
  és egy softphone is (C++)

  de ez csak voip. nincs benne olyab "ami női hangbol férfit, vagy idegen lények hangját stb tud varázsolni?"

  így talán jobban össze lehet fésülni innen onnan különböző modulokat


  :) ...asszem mégsem énvagyok a te embered
  nemhiszem hogy a stilusunk összeegyeztethető. szoval részemről a dolog tárgytalan.

  biztos mond valaki valami okosabbat.
  good luck!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia!

  mennyiben is...? :)

  mármint hol tud ez pl hangokat módosítani mint pl a hangkártyámhoz kapott szoftverrel, ami női hangbol férfit, vagy idegen lények hangját stb tud varázsolni?
  vagy hol tud ez hangokat lejátszani?
  vagy hol lehet itt képeket kezelni?
  vaaaagy hol kapcsolódik/kapcsolható ehhez adatbázis?

  de ha ez mind megoldható akkor tetszik a dolog. tetszik hogy magyarok csinálják (ha jól látom), és tetszik hogy java-s, amihez ugyan nem értek de javaban tudom hogy sok mindent (lehet hogy gyakorlatilag mindent) meg lehet oldani, és már sokminden meg is oldott, így talán jobban össze lehet fésülni innen onnan különböző modulokat.
  mondjuk ha jól látom azt írja hogy mindenféle voip progival kompatibilis? erre mondjuk nem lenne szükségem.
  vagy a webphone cuccosukra gondolsz? lehet hogy az nagyon jó lenne, egyrészt azért mert abba én is bele tudnék okoskodni kicsit php-vel talán ha van értelme és ezzel nem csak szétberhálok mindent.
  különben te fejlesztő vagy náluk, vagy van valami más közöd hozzájuk?

  kicsit bővebben ha elmondanád akkor határozottan érdekel a dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia
  Azthiszem nekem minden megvan abból ami neked kell: VoIP server, VoIP client software  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sziasztok!

  nem tudom a megfelelő szekcióba tettem-e a dologom, de remélem. szeretnék egy programot írni (vagy valakivel íratni), ami a következőket tudja:
  - hangok lejátszása, párhuzamosan több, de mondjuk kettő elég ha ennél több mondjuk komolyabb probléma.
  - mikrofonba beszélt hang módosítása
  - mindezeket voip alapon közvetíteni teamspeakesen konferenciabeszélgetéseken.
  - lenne egy egyszerűbb adatbázis a háttérben
  - lenne egy fő háttérkép, és lennének kisebb képek a konferenciabeszélgetés résztvevőiről, amit ki lehetne választani, és ezek mindenkinél megjelennének

  kérdezném kinek mi a véleménye milyen programnyelvben kivitelezhető a dolog leginkább, egyáltalán kivitelezhető-e. igazábol megoldható egy csomó progi egyidejű használatával csak úgy nagyon körülményes, és nem testreszabható a dizájn. én az adatbázis hátteret sztem meg tudnám csinálni, de a voipot meg a többi hangokkal kapcsolatos dolgot tutira nem (talán hangok lejátszását igen). nekem az is jó lenne ha valahogy meglévő, már létező megoldást meg lehetne vásárolni és azt egy egységes felület mögé betenni mint modul. mivel csak php-hoz konyítok valamelyest, ennek utánanéztem de nem sok sikerrel jártam (úgy vettem észre hogy a php nem nagyon foglalkozik voippal).

  mi a véleményetek, ötletetek a dologgal kapcsolatban? előre is megköszönöm ha valaki valami jó tippel előáll.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd