Hova tűntek az igazi webfejlesztők?

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Offtopic.
Hova tűntek az igazi webfejlesztők?
2009-07-24T20:17:29+02:00
2009-07-28T07:07:53+02:00
2022-10-28T13:40:36+02:00
 • Ez csak az egyik ok. Valójában a PHP rengeteg sebből vérzik. Egyrészt mivel nem fordít előre így nincs számottevő osztálykönyvtára. Egy .NET vagy egy java programozó sok ezer osztályból álló könyvtárban válogathat ami sok-sok feladatot lefed - és nem csak a weben hanem desktopon is. A másik ami miatt nem választanám nagyobb projektekhez az maga a nyelv. Az ami PHP-ben van típuskezelés desktop vonalon kb 20 évvel ezelőtt volt divatban, a Clipper idejében.

  Az amúgy valóban érdekes hogy normális, ingyenes IDE-t én sem találtam hozzá windows alatt, míg Pl C++-hoz azért akadnak. Pedig az ember azt hinné hogy C++-ra nehezebb csinálni ilyesmit, és hogy sokkal több PHP programozó van. Még az Eclipse az ami leginkább használható, de egyrészt van némi ágyúval verébre feelingje a dolognak, másrészt az sem az igazi. Visual Studio-hoz is van egy plugin, de egyrészt fizetős, másrészt az is elég béna. Nekem még a Notepad++ és a PSPad jött be valamennyire, a kettő közül az előbbi van fenn (mivel azért szerencsére csak ritkán kell PHP-hez hozzányúlnom).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutass jobbat Mondjuk ez egy másik template-be épül be, ami generálja a head részt, meg ilyesmiket. A másikat a frontController generálja attól függően, hogy json vagy html a kimenet. (Szóval a title alapból nem része a dolognak. Imádok magyarázkodni )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát ez nagyon randa :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként haladok, refaktoráltam az arguments listet parsoló dolgokat, most már csak a modifier meg a comment részek vannak hátra, no meg a cache, és elkészül a Smarty 10x-es sebességgel, meg sokkal testre szabhatóan. Nem volt kedvem Smartys függvényeket lemásolni, az olyan snassz. Egyébként vette már valaki egyszer is hasznát a foreachelse-nek?? Csak mert mondjuk a táblázatban a sorokat kell each-elni, viszont ha nincs tábla, attól még a <table> részt ki fogja írni.

  Csak ízelítő:
  {title}az oldal címe, a többi a body-ba megy{/title} Egy kis táblázat:<br /> {if $table} <table> <tbody> {each $table value=$row} <tr><td onclick=" {config "js"}$('</$content_id/>').style({background: '</$row.background/>'}){/config} ">{$row.name}</td><td>{$row.email}</td></tr> {/each} </tbody> </table> <div id="{$content_id}">valami tartalom...</div> {else} Üres {/if}
  Ha kicsit átláthatatlan lenne:
  Listázom a sorokat az each-el... A sorok a $row változóba mennek. A sorok tartalmát egy táblázatba rakom, ahol a névre kattintva megváltozik a $content_id idvel fémjelzett div háttere. Mivel a Smarty féle konfiguráció nem igazán bírja a sok js objectet a {} miatt, ezért a javascript kódhoz konfigot váltok a config nevű függvénnyel, és úgy írom tovább a js kódot, aztán amikor vége a jsnek, akkor lezárom a config függvényt. A végén még kiírom a div-et, aminek a háttérszínének meg kell változnia. Szerintem Smarty pl a dinamikus sablon nyelv váltásnak a közelében sincsen. És ez már működő kód.
  compiler futási idő (fájl betöltéssel, mentéssel etc..) min: 0.0062711238861084 sec max: 0.0082921981811523 sec { amd athlon64 3000 400hz memória PATA seagate vinyó }
  Ha írtok nekem egy szép Smartys példát, szívesen tesztelem a sebességkülönbséget. Egyelőre áll olyan szinten a rendszer, hogy akár SQL templateket is lehetne írni benne, in situ befordításra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez már kezd apokaliptikus méreteket ölteni. Légyszíves hagyd abba!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt is van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Yepp igaz, gondolom kell tapasztalat ahhoz is, hogy tudjad mit kell kérdezni. Bár ebben az esetben talán nem is lehet megfelelőt alkotni, ha a vevő nem tudja mit akar a pénzéért. (Mondjuk én azt veszem észre, hogy a mai világban elég kevesen tudják, hogy mit akarnak, de ez már offos.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PHP-ben altalaban kevesbe komplex rendszereket fejlesztenek

  Ennek oka talán az lehet, hogy a "nagyobb" nyelvek sokkal kiforrottabbak programcsomagok terén. Talán ha elkészülne egy használható netbeans php-hez (a mostaniról nem hallottam sok jót), akkor az sokat dobhatna a nyelven. Egyelőre szerintem nincsenek meg a megfelelő eszközök igazán nagy projectekhez.
  Ennek persze még nyelvi okai is vannak, maga a nyelv is kiforratlan néhány dologban.
  A másik oldalról megfogva a dolgot, meg nagyon népszerű, és a többség, aki weben programozni kezd phpt tanul elsőnek. Emiatt sok a kezdő, és a kis project.

  Nalunk szerencsere fontos a minoseg...

  Legalább te jó helyen jársz akkor Egyébként szerintem más nyelvekben is ritka az olyan hely, ahol fontos a minőség. Általában a komolyabb helyeken, nagy projecteknél követelik meg, mert ott egyszerűen minőségi munka nélkül sosem készülne el a termék (átláthatatlan alapokra nem lehet építkezni..). Ezt nem saját tapasztalatból mondom, ahhoz még "kicsi" vagyok ismerek olyat, aki komoly helyen fejleszt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Viccet félretéve: Jó lenne összegyűjteni a leglámább megoldásokat, amikkel egy programozó munkája során találkozott... Nyitok is egy topikot neki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ... Felhasználják előtted a sokat mondó felhasználóneveket (egyet sem hagyva neked ), mint a q, qq, q0 (mint nulla), q1 (mint egyes), q2 és a végső csapást a ql (mint lászló) és qO (mint Olga).
  Aztán az oldal betöltődése után (body onload=) külön-külön ajaxosan töltődnek be a dobozok.
  Legyártottak elötted vagy 150e különböző elementet, amik keresztül kasul hivogatják egymást. És természetesen diveket és táblákat is tartalmazhatnak, de nemritkán egy span elemből renderelték le. Ráadásul az egyikben megnyitottak egy divet és a másikban zárták le (esetleg ugyanezt teszik egy html taggel is, amiről már tényleg fogalmad sincs, hogy mit keres ott). De ezt egy feltételtől függően tették. A feltétel természetesen egy külön függvény, amit vagy 8 másik fájlon keresztül dolgoztak fel, a legvégén még a modelben is lefut egy query, amit végül recursivan egy foreachel dolgoztak fel, mert a LEFT JOIN-ot nem ismerte a kollega.
  A legszebb, hogy már 100e recordnál is többet rögzítettek, de néhány primary indexen kívül egyetlen egy valamire való index sincs. Így a php 30seces limitjét már régen átállították 2 percre. Ahol nem fér bele, előreláthatólag, ott a scripttel végtelenítették...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...és akkor az olyan alapvető problémákról még nem is beszéltünk, hogy a designer megtervezi 800 millió effektel photoshopban az oldalt, ami persze helyből kivitelezhetetlen, tehát máris eltértünk a tervtől, majd a droidok szétvagdossák a képeket, megcsinálják a html-t, css-t és eljut az egész a programozóhoz, aki ekkor veszi érszre hogy valamelyik ostoba az előző szinteken egy szimpla html vagy css betűtipus kijelölés helyett az összes szöveges részt külön képként kivagdosta, mindezt Magyarország egyik vezető online autókereskedéses oldalánál, amit nem 10en látogatnak. Péntek van, hétfő a határidő, hogy minden menjen, szerda óta dolgozol a cégnél. A redesign mellett új featureöket is implementálni kéne még addig. Ennyi időd van, hogy felfogd, hogy az előtted lévők mit gányoltak össze, hogy miért vannak egyszerre postgersben én mysqlben is ugyanazok az adatok, a kommentezetlen párszáz soros funkciócskák mit művelnek és hogy miért pakolja át az a valaki már a 10. tömbbe ugyanazt a recordsetet, és ebből a 10ből melyiket lehetne kiiktatni mer lehal az oldal tőle, stb stb stb.
  Az a teljesítmény ha ezt a ****halmot talpra állítod határidőre, nem az ha 4 óra görcsöléssel a drímvivör helyrepakolja neked a divjeidet omg... és akkor még mennyi mindent hagytam ki...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bármiben terveztem a saját tapasztalatom volt, hogy mindenben megtérül a tervezés. Ha van egy jó adatbázisod, akkor utána bármiben írhatod, nagy valószínűséggel jó lesz a program is. Ha nem szép, nem szép, de jó. De ha már az adatbázis tervezésénél félretervezel valamit, akkor sok munkád lesz később. Ez utóbbi PHP-nál még több munkát jelent, mint például egy delphi programnál.
  Különösen hogy ha egy keretrendszert használsz. Egész jól összedobálja az alapokat a cake is. Megcsinálod az adatbázist, néhány kérdésre választ adsz és kész egy komplett ügyviteli rendszer 10-15 perc alatt. Csak az adatbázist módosítani ne kelljen, mert akkor kezdheted elölről. És sok sok 15 percből már hetek lesznek. És azért sosem lesz pontosan olyan, mint amilyennek szeretted volna, tehát még lesz vele nem kevés munkád. De mindent kezdhetsz elölről, ha már az elején elszúrtad. Vagy pedig bugolhatod a rendszeredet hetekig, míg kitalálod, hogy az egyik modelnek kisbetűvel írtad a nevét. És nem akkor fogsz rájönni, hogy elrontottad, amikor csinálod. Hanem lehet hogy a következő upgredenél a cakeben módosítják az egyik objktumot, ami eddig nem tett különbséget a kis és nagybetű között. Vagy épp szükséges két model összekapocslásánál megadni egy olyan adatot, amit addig mellőztél, hiszen működött úgyis. Csak épp amiatt működött mert bugos volt a használt keretrendszered. Bocs, javították közben Persze ész nélkül frissítetted az új verzióra. Nos, az ilyen kis átgondolatlan történetek vezetnek majd a céged csődjéhez és végeredményben a Te munkanélkülivé válásodhoz. Még az a szerencse ebben az országban, hogy a konkurencia is ilyen
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A vevő sosem tudja mit akar, de különösen nem tudja elmondani. Aztán van aki nem is akarja. Az egy külön szakma hogy kihúzd belőle. De erre a szakmára is igaz, hogy aki nagyon kíváncsi hamar megöregszik. Ha túl sokat kérdezel, nem téged választanak. A külön pénz elkérésével nincsen baj. De egy hűtőszekrényből nehezebben lesz komplett kerék, mint a kerékagyból. Nem mondhatod, hogy többe kerül módosítani a terveket, mint megírni újból a programot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én még nem találkoztam ilyen hellyel. De folyamatosan keresem.


  Most nem a PHP-t akarom gyalazni, de meglehet, hogy az a teny is kozrejatszik, hogy a PHP-ben altalaban kevesbe komplex rendszereket fejlesztenek, ebben az esetben a kod szepitesere, dokumentalasara forditott idonek nincs olyan nagy megterulese.

  Nalunk szerencsere fontos a minoseg...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ehhez is csatlakoznék, nyilván a prog.hu-nál nem igazán számít az a pár kb, mert nincs akkora forgalom, hogy a használt sávszél miatt többet kelljen fizetni. Pontosan az előbb említett miatt nem is éri meg csilli-villi web2re fejleszteni az oldalt. Egyszerűen nem ad annyit a szponzor. Ha mégis olcsón kijönne, úgy látszik, akkor sem érdekel senkit.

  Egyébként ennek az egész siránkozásnak inkább a prog.hu fejlesztésével kapcsolatos fórumban lenne a helye.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hiába na, ha mi kerékagyat tervezünk, de a vevőnek egy komplett kerék kellett volna, akkor visszajön


  Hahaha, esetleg ha megbeszélnétek a vevővel, hogy mit kér, akkor nem lennének ilyen problémák
  Én mondjuk az utólagos módosításokért, meg a "legyen mégis inkább úgy" dolgokért fix, hogy külön pénzt szednék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem is beszélve arról, hogy már párszor felröppent a hír, hogy a net már nem bírja a sok ember sok kérését.
  A neten sok butasag napvilagot lat...


  A net annyit bír, amennyit kifizetünk. Ha esetleg meghaladná a forgalom a szolgáltatók által teljesíthetőt, akkor árat emelnének, vagy elkezdenék újabb kábelek lefektetését.

  hogy a net már nem bírja a sok ember sok kérését


  Ilyet szerintem csak az mond, aki nincs tisztában a net működésével.


  Sz/\r a vilag, de Neked megvan a lehetoseged javitani rajta! Ezen gondolkozz el, >>ez nem korrekt hozzaallas!


  Teljes mértékben egyet értek. A világ csak annyira szar, mint az ember hozzáállása hozzá.

  Mashol meg egy profi a felettesed, segit, tanacsot ad abban, amihez ert, viszont rad bizza azt, amihez te ertesz jobban.

  Ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy egyik haverom az EPAM(reklám helye)nál java fejlesztő, és (az ő elmondása alapján) ott a fejesek jobban kenik a programozást, mint a beosztottak. Nyilván a csapat irányítóiról van szó, és nem a cég menedzsmentjéről. Egy jó cégben a munka jól fel van osztva, és senki nem pofázik olyanról, amihez nem ért. A rossz cégektől meg "könnyes" búcsút kell venni, amikor megteheti az ember.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eléggé irreálisnak tűnik, amiket írtál
  Csatlakoznék klorand véleményéhez... Szerintem az egész arról szól, hogy van egy szükség/elvárás, amit teljesíteni kell ( Google esetén természetes hogy minden Byte számít, ott arra van szükség az óriási forgalom miatt )
  Nincs tapasztalatom ezen a téren, de ha ugyanannyi idő alatt is sikerülne szép kódot írva optimálisan kódolnod mindent, a "megrendelő"/főnök vagy észre sem venné, vagy amúgy is magasról les*arja, mivel nincs rá igény és ilyen szépségtapaszok miatt véletlenül se csússzunk-.- A kódodért meg több pénzt nem kapnál, szóval csak a saját időded rabolonád vele a véleményem szerint.
  (ahol úgy kell kódolni, ott meg is fizetik:)

  Egy elvont példa, lsd. a Nasa-nál biztos nem 3 jegy pontossággal számolnak és ahol arra van szükség ott -120 - +300 fok közötti hőmérsékleten üzemel minden, de ez nem azt jelenti, hogy egy mezei porszivónak is ezt kell tudnia, mert egyszerűen nincs haszon belőle, viszont nem kevés bónusz tőke egy ilyen kivitelezése, pedig megoldható lenne és mennyivel szebb világban élnénk, mit nekünk globális felmelegedés/jégkorszak porszivónk az lenne
  "kicsit" elvont példa, csak kikéne már takarítanom a szobám és a porszivó gondolata elemészti a lelkem legbelső zugait is
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • @Sanyiii: Ha a te kódod lesz a legszebb, de te fogsz legkésőbb
  elkészülni a feladattal, akkor a csapatban te leszel a legbénább programozó.
  Szerencsere ez nincs mindenhol igy, vannak helyek, ahol ertekelik, ha fontos szamodra a minoseg!


  Én még nem találkoztam ilyen hellyel. De folyamatosan keresem. Most is ilyen reményeket támasztok az új munkahelyem iránt. Holnapután kezdek Eddig viszont mindig úgy történt, hogy a tervezéshez szükséges, de a fejlesztésre szánt idő sosem került kevesebbe, ha a vevő "újabb igényeket" támasztott. Hiába na, ha mi kerékagyat tervezünk, de a vevőnek egy komplett kerék kellett volna, akkor visszajön, bármennyire jó az a kerékagy. És még szerencse ha kerékagyat terveztünk és nem egy hűtőszekrényt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hova tűntek az igazi webfejlesztők?
  Kimentek Afrikába!


  >>Link
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @inf3rno: Ezt szerintem te sem gondolod komolyan. Ha igen, akkor elég furcsa álomvilágban élsz.
  De igen, komolyan gondoltam.


  Gugli: "darfur", image search!

  Erre csak ennyit mondanék (a google fejlesztőiről írták): When you're at their level, you need to think about the number of characters/bytes you send out.


  A boldozott reszben a google oldalainak a latogatottsagara utalnak.

  Gondolj csak bele, mi ertelme egyaltalan gondolkozni egy jolmukodo portal savszelessegigenyen, amig valoszinuleg boven eleg a szolgaltato altal megszabott havi korlat...

  Nem is beszélve arról, hogy már párszor felröppent a hír, hogy a net már nem bírja a sok ember sok kérését.


  A neten sok butasag napvilagot lat...

  @Sanyiii: Ha a te kódod lesz a legszebb, de te fogsz legkésőbb elkészülni a feladattal, akkor a csapatban te leszel a legbénább programozó.


  Szerencsere ez nincs mindenhol igy, vannak helyek, ahol ertekelik, ha fontos szamodra a minoseg!

  Végezetül pár szép idézet, amit a téma után való kutatásaim során találtam (a google-ről, vagy tőle vannak. copy/paste):
  They are getting hit *billions* of times per month, and that a single extra character therefore means extra gigabytes of bandwidth.  Amig hobbibol fejlesztesz valamit, termeszetesnek tunhet, hogy a minosegre torekedsz, de amikor mar penzert kell kodolni, nem jut mindenre ido, sokszor nem eri meg olyan dolgokat butykolni, amelyek nem hoznak hasznot.

  Valaki 10 éve alkotott valami sz/\rt (és már sorry, de ez tényleg az), és most ül a babérjain, hogy neki milyen jól menő oldala van még mindig.


  Hat szerintem egy elegge meno oldal meg mindig, es nincs vetelytarsa. Lehetne javitani dolgokat, de a "hianyossagok", amelyeket te emlitesz, nem akadalyozzak az oldal hasznalatat, ha javitanak oket, valoszinuleg nem terulne meg a rajuk forditott ido (=penz). En a prog.hu-t a tartalmaert latogatom, nem a technikai megvalositasra vagyok kivancsi, es szerintem a tobbseg igy van ezzel!

  Osztom inf3rno es nadamhu velemenyet ("ez ilyen emos s z a r a világ fíling" meg "Amiben szenvedsz, azt én úgy hívom, hogy kilépés-az-életbe szindróma."). Eddig hobbikent uzted a programozast, megtetszett egy par erdekes vonasa, aztan felfedezted, hogy a valosagban nem ezek dominalnak, meg levontal egy par elhamarkodott kovetkeztetest.

  Szerintem tul pesszimista vagy, letezik odakinnt mindenfele munkahely, egyes helyeken egy idiota a fonokod, nem ert semmihez, beleszol mindenbe. Mashol meg egy profi a felettesed, segit, tanacsot ad abban, amihez ert, viszont rad bizza azt, amihez te ertesz jobban. Ha elegge kitarto vagy, erted a szakmat, peldat mutathatsz, ha elnyered a kollegak elismereset, megvaltoztathatod a beidegzodott rossz szokasokat, magad terelheted oket a "jo utra"!

  Sz/\r a vilag, de Neked megvan a lehetoseged javitani rajta! Ezen gondolkozz el, >>ez nem korrekt hozzaallas!

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A net nem a 30 kilobyte-okkal nagyobb oldalak miatt omlik be (már ha) hanem a youtube-tól, flash animációktól, a torrentektől és az on-line játékoktól.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok szerinted nem stresszes egy olyan ember élete, aki azért küzd, hogy legyen kajája, mert különben éhen hal ő és a családja is. Aztán meg persze a gyerekei nem nőnek fel, mert a nagy részük meghal maláriában. Aztán meg persze ha éppen van termés, akkor azon izgulhat, hogy melyik katonai csoport veszi el tőle, meg hogy nem fogják e agyonlőni, amikor éppen arra járnak.
  Az orvosok és szociális munkások, akik kimennek, hivatástudatból mennek ki, és nem azért, mert number one ott élni, vagy mert halálra keresnék magukat. Szerintem te összekeverted a kimenő embereket az ottani nyomorba születettekkel.

  Hova tűntek az igazi webfejlesztők?

  Kimentek Afrikába!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @inf3rno:
  Ezt szerintem te sem gondolod komolyan. Ha igen, akkor elég furcsa álomvilágban élsz.

  De igen, komolyan gondoltam. Ha te nem, akkor nem ártana, ha néha kinéznél a monitor mögül, és megkérdeznél pár szocmunkást, vagy orvost, aki kint volt, hogy mégis mi a rákért akarnak újra kimenni, ha lehetőségük adódik, ha annyira sz/\r ott kint.

  @Szalbint:
  Azt pedig a mai sávszélességek mellett pont lesz@rják, hogy pár kilobájttal több vagy kevesebb.

  Erre csak ennyit mondanék (a google fejlesztőiről írták): When you're at their level, you need to think about the number of characters/bytes you send out.
  Nem is beszélve arról, hogy már párszor felröppent a hír, hogy a net már nem bírja a sok ember sok kérését. Szóval ezen kéne agyalni...

  @Sanyiii:
  Ha a te kódod lesz a legszebb, de te fogsz legkésőbb elkészülni a feladattal, akkor a csapatban te leszel a legbénább programozó.

  1) ha a saját határidőidet nem tudod tartani, akkor ott már bajok vannak.
  2) ha netán megmutatnám a főnöknek, hogy 30kb felesleges inputot küldesz ki kérésenként (ami 1 milla kérés után azért nem kevés), akkor elhiheted nekem, hogy te leszel az első, aki ki lesz rúgva, vagy továbbképzésre lesz küldve, mert hiába vagy gyors, te leszel a legbénább programozó.

  Végezetül pár szép idézet, amit a téma után való kutatásaim során találtam (a google-ről, vagy tőle vannak. copy/paste):
  They are getting hit *billions* of times per month, and that a single extra character therefore means extra gigabytes of bandwidth.


  But just because some webdevelopers practice bad coding habits doesn't excuse you from following suit.


  At Google, "every byte matters".


  És végül a kedvencem, amit csak a google kitalálhatott ide nekem:
  You should see a benefit for any file that can be reduced by 25 bytes or more.


  Részemről a téma lezárva. Legalábbis nem lesem tovább a haladását. Nincs már értelme.
  Megkaptam a választ a kérdésemre: "Hova tűntek az igazi webfejlesztők?"
  A válasz: Nem is léteznek, vagy legalábbis a google felvásárolta mindet. Nah, meg el kell fogadnom azt is, hogy csak kevesen akarnak eljutni olyan szintre, mint amin ők vannak...

  Szóval: "every byte matters"
  További kellemes nyarat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon akarsz te piálni
  Ha gondolod meghívlak! Nem mondd, hogy nem volt jó kör
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na szóval milyen sörről is volt szó?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagy kaland :)
  Ha akarom a fejlesztői gépen összetákolom a darabokból az összes sablont, és azt töltöm fel.
  20 soros program és automatizált az egész.
  Akkor nincs include :)

  Csak éppen élőben nincs sok értelme, mert ha már a sablon include fogja meg a dolgokat, akkor olyan frankók voltunk, amit már senki nem fog nekünk megfizetni. :)

  Ja, és nem beszéltünk még a gyorstárazásról sem. Pl. fölöslegesen forgatod be a teljes anyagot, ha az oldal egy része a gyorstárból jön.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na de akkor hogyan fikázod a már meglévőket?
  Te miről beszélsz? Én egyedül a Smartyt fikáztam.

  De ezt nem is értem, hogyan lehet valamit úgy megtervezni, hogy az igényekkel sem vagy tisztában?
  A keretrendszerem egy konkrét oldalnak készül, nem tömeggyártásra. Az igényeket meghatároztam mielőtt elkezdtem írni. Egyébként meg ez a része sosem lesz open source, maximum a templatező. Szóval ne keverjük már a szezont a fazonnal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl ha includolsz egy másik sablont, akkor én egybe tudom compileolni, ami gyorsabb
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Offtopic.
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd