Login + saját session-kezelés + elvi kérdés

Login + saját session-kezelés + elvi kérdés
2009-07-10T14:23:05+02:00
2009-07-10T15:46:32+02:00
2022-10-28T14:30:35+02:00
 • SeessionID + IP + HttpOnly.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a.
  Jól létod, mindegy, egyik se tökéletes megoldaá. Az IP talán jobb védelem, mert hátha mások nem jönnek ugyan arról az IP címről.

  b. Pl. Idönként törlöd

  c. A sessionhez rendeld hozzá az éppen aktuális ip címet, és akkor ha le is lopja, kevesebb az esélye, hogy illegálisan bejusson valaki.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv.

  Belekeztem egy saját login rendszer írásába tanulás/gyakorlás képpen, de ezzel kapcsolatban felmerült bennem néhány kérdés.

  a) Jó felé indultam el?
  Amikor valaki megpróbál belépni (email cím + password), elmenti az adatait az adatbázisba ( ip, session, browser ), annak megfelelően, hogy sikeres-e vagy sem a belépés.
  Ha sikeres hozzárendeli a recordhoz a user ID-jét, különben növeli a számlálót. A harmadik sikertelen próbálkozás után csak captcha kitöltésével lehet belépni, a 10. alkalommal tiltás x időre.

  Ez most kicsit megfogott. Ip-t tiltsam és/vagy a sessiont? Ha csak a sessiont, akkor bezárja a böngészőt és újra.. IP-nél meg másokat is kitilthatok akiknek közük nem volt a dologhoz.

  b) Elegendő vagy megkerülhető?
  Ha belépett a belső oldalakon ellenőrzi, hogy a belépéskor használt ip, browser, session stimmel-e, illetve hogy hozzávan e rendelve a userID, ha nem, login form.

  Hogyan lehet ezt úgy kialakítani, hogy kevésbé halmozódjanak fel a már nem használt sessionok az adatbázisban?

  c)
  Sajnos csak free tárhelyen van lehetőségem tesztelésre ill. saját gépen. pl. az atw-n a /tmp mappában vannak a létrehozott sessionok. Ezekhez illetéktelenek számára mennyire van hozzáférésük/módjuk a kilistázására, lelopására vagy a tartalmuk megszerzésére? Erről még nem láttam leírást.
  _____________

  Esetleg mit lehetne még beleépíteni? Hogy nem szabad ezt csinálni? :) Persze az adatellenőrzés mindenhol.

  szerk: jah adsl-nél gondot jelenthet az automatikus ip-váltás.. ha azt el szeretném kerülni, hogy akkor is kidobja, akkor mit ellenőrizzek? session + browser csak? :S ugyanez csak ip-nélkül?.. bár ez nem tűnik jó megoldásnak..

  Előre is köszönöm a válaszokat.

  nhaz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd