Fejlesztőkörnyezet választása

Fejlesztőkörnyezet választása
2009-07-07T10:10:55+02:00
2009-07-08T09:19:02+02:00
2022-10-28T14:35:38+02:00
 • Én is most próbálkozom a flash környékén nézelődni, és van egy flashdevelop nevű fejlesztőkörnyezet, ami egy pár nap után nem tűnik rossznak.
  A felépítésre hasonlít a visual studiora, de azért jóval kevesebbet tud.
  Mondjuk az fura benne, hogy egyszerűen fájl szinten kezeli a projektekhez tartozó fájlokat.
  Azaz nem én mondom meg, hogy melyik fájl tartozik egy projektbe, hanem ami megtalálható a könyvtárban, már bele is tartozik.
  Ezenkívül egy picit küzdöttem azzal is, hogy az as fájlok nem olyan könyvtárszerkezetet követtek, mint a package neve. Általában ez a legtöbb fejlesztőkörnyezetnél nem szokott követelmény lenni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az AIR alkalmazások (ilyet készíthetsz Flex Builderrel, de a a Flash fejlesztőkörnyezettel is) használhatnak fájlokat a gépen, ahova telepítve vannak, kommunikálhatnak adatbázisszerverekkel is (bár a kapcsolat kezelését esetleg magadnak kell megírnod), de az AIR-nek van egy beépített SQLite alapú adatbáziskezelője is, amit közvetlenül AS-tel használhatsz. Az AIR eleve asztali alkalmazások fejlesztésére lett kitalálva, a futtatáshoz kell egy AIR futtatókörnyezetnek telepítve lennie a gépre, s magát az AIR alkalmazást is telepíteni kell (jellemzően egyébként webes forrásból letöltve), bár ez csak 1-2 kattintás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • SharedObject-et is használhatsz flash alatt adatok lokális tárolásához, persze "korlátozások" vannak; vmilyen "minimál" szervert is felrakhatsz...

  szerk.: adatbiztonság szempontjából persze nem tanácsos so-t használni (könnyen "törölhető", stb.), csak mint lehetőséget megemlítettem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem e kettő pont nem erre való.
  Mind a kettő webes cucc alapvetően.

  Visual Studio.NET C#
  vagy MS Access

  Vagy Excel fájl :) Nyilvántartásra kiváló :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és ez tud fájlba írni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Flex builder (az újat már flash buildernek hívják). A flex egy flashes keretrendszer, guit lehet vele csinálni. Tud fordítani air-re (telepíthető asztali cucc) és simán webre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Készítenék egy nyilvántartó programot flashben win alá, mely adatbázisnak valamilyen text (pl. csv) fájlt használ.
  Azért flasht választottam, mert máshoz nem igazán értek.
  Nem is lenne gondom a flash+php-vel, de ennek lokális-nak kellene lennie és flash-el ugye nem tudok fájlba írni, ezért ez kilőve!
  Tudnátok ajánlani valami egyszerű fejlesztői környezetet (vagy programnyelvet), ami hasonlít a flash as-ez, vagy bármilyen infót szívesen fogadok!

  Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd